EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Elisas gode jordbærtærte

Antal:
Pers.
Ret : Kager i form

Ingrediens : Bær

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt af : Elisa

Indsendt : 2004-06-20

Elisas gode jordbærtærte 4 Elisas gode jordbærtærte 1 Elisas gode jordbærtærte 2 Elisas gode jordbærtærte 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Fyld: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Ren rå marcipan
0.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Pynt: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  Creme: Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 brev Kagecreme (pulver) maizena * Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
    1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
Forklaring:

Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time.

Fyld:
Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg.

Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter.

Pynt:
Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade.

Creme:
Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten.

Pynt med jordbær.

Tips:

Smelt evt. noget ribsgele og hæld den over jordbærrene.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 21466 (5110 kcal)
KJ pr. Pers. 2683 (638 kcal)
Vægt ialt 1815 gram
Vægt pr. Pers. 226 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1182 KJ (281 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 18.4 gram
Kulhydrat 26.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.2 (847 stemmer)

Opskriften er vist 997130 gange,
og udskrevet 58833 gange.

michael  -  0000-00-00 00:00:00
Nu har jeg bagt tærten og jeg syntes det er den bedste jordbærtærte i verden

Lone  -  0000-00-00 00:00:00
Tærten er rigtig god. Næste gang jeg skal lave den vil jeg dog undlade lidt sukker, den er meget sød.

  -  0000-00-00 00:00:00
Tærtebunden er så god, at jeg også vil bruge den med alle andre typer frugt og bær!!

Linda  -  0000-00-00 00:00:00
Den er bare så lækker og gik rent ind hos alle der smagte.

Gordana  -  0000-00-00 00:00:00
Utrolig lækker tærte, nem at lave. Jeg putter lidt nougat eller smør i chokoladen så den ikke bliver for hård.

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
Perfekt kage, bedre end fra bageren!!

lise  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan sagtens bruge rabarber, hindbær eller anden frugt som pynt

--  -  0000-00-00 00:00:00
jeg synes faktisk man skulle putte lidt mindre sukker i ellers er den meget god

Lj  -  0000-00-00 00:00:00
En virkelig dejlig tærte - og som nævnt kan man sagtens udelade lidt sukker

Jane  -  0000-00-00 00:00:00
Hvordan er det nemmest at dele 1 æg?.... Kan godt se det er nemmere at lave 2.... meeen....??

tina  -  0000-00-00 00:00:00
Det halve æg skal det i mørdejen eller i fyldet.

lilleris  -  0000-00-00 00:00:00
der skal ½ æg i mørdejen og et ½ æg i fyldet

hanne  -  0000-00-00 00:00:00
kan tærten fryses, uden creme og jordbær

  -  0000-00-00 00:00:00
tærte bunden kan godt fryses

camilla  -  0000-00-00 00:00:00
hold da op hvor den er god.. bare ærgeligt at jeg tog 30 kg på af at kigge på den.. MUMS

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Helt fantastisk tærte. Jeg undlod lidt sukker som der var blevet anbefalet af andre, og den blev helt perfekt.

mejse  -  0000-00-00 00:00:00
Den er bare SUPER!! problemet er bare ingen tror at man slev har lavet den...alle tror det er fra bageren

....  -  0000-00-00 00:00:00
Var ok, men meget "ulækker" for meget fløde og kagecreme, ville nok tage det halve a fløden næste gang samt med smør til fylden, og mere marcipan..

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Er det mørdej eller fyld som skal have mindre sukker ?

lilleris  -  0000-00-00 00:00:00
prøv med 75 g sukker, 75 g smør og 150g marzipan som fyld

Susan  -  0000-00-00 00:00:00
En helt perfekt kage! Meget let at lave og utrolig lækker! Og jeg er ikke enig i, at den er for sød... Synes bare den er dejlig!

Suzanna  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god tærte,og melet kan sagtens skiftes ud med Jyttemel...hvis man er gluten er hvede-allergiker :D

California Girl  -  0000-00-00 00:00:00
Til jane: Du deler nemmest et æg ved først at piske det let sammen, hvorefter du kan hælde (ca.) halvdelen fra

Tanja  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har nu bagt tærten to gange, den er meget lækker. Denne gang prøvede jeg at blande græsk yougurt, vanillie sukker og lidt almindelig sukker i fløden istedet for kagecreme.

Nanna  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager bare super godt og så er den heller ikke så svær at lave.

Tine  -  0000-00-00 00:00:00
Rirtig lækker - som fra bageren. Den kan sagtens laves dagen i forvejen, det bliver den faktisk endnu bedre af. For den er bedst når den er helt kold. Istedet for at smelte chokoladen, skar jeg det i små stk. og dryssede det over kagen, lige efter den kom ud af ovnen. Jeeg brugte desuden heller ikke alt det sukker og fløde, som der stod i opskriften...

jasmine  -  0000-00-00 00:00:00
det er verdens beste kage..Nå jeg vil lave flere jordbær-kage så skal det være den..

Else  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har brugt 75 g smør, 75 g sukker, 150 g marcipan - en himmerigsk mundfuld

Sanne  -  0000-00-00 00:00:00
jeg skar ned på alt det smør og sukker der er i tærten. Det kan man sagtens. Bør laves i god tid så den kan trække og blive rigtig snasket.

Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Tusind tak for en suveræn opskrift - tager lidt tid at lave, men bare vent til gæsterne har smagt den - det betaler sig :-)

Ilse  -  2007-02-08 20:12:45
Er der nogen, der har prøvet med optøede bær, f.eks. hindbær?

Mette  -  2007-03-25 19:53:15
Lavede den på min ungdomspension i sommers . alle var helt vilde med den og skulle lave den flere gange .. mange tak for opskriften :)

pippi7184  -  2007-04-20 11:47:58
rigtig god kage, har bagt den med en flok venner som bestemt ikke kan lave mad men det gik fint, og den smagte mega godt..... jeg kommer lidt blendet jordbær i føden eller bruger jordbærfløde fra karoline( frosne jordbær virker fint at blende med flødeskummet. Det gør den lidt mere frisk

Lillian  -  2007-05-09 12:25:21
Helt ok. Bunden var rigtig god. Jeg brugte mascarpone i stedet for flødeskum i cremen og det blev godt. Tror også at jeg vil bruge mere marcipan og mindre smør og sukker i fyldet en anden gang, som det bliver foreslået.

Anne  -  2007-05-17 13:01:37
Den er sindsygt lækker. Men lidt besværlig at lave.

sarah  -  2007-05-26 08:41:29
Hvad er mascarpone?

Michelle  -  2007-06-05 11:37:56
skal kagecremen være færdiglavet (hvor der allerede er mælk i eller er de 2½ dl mælk ved siden af med fløden

H.B.  -  2007-06-16 22:11:31
Diabetikere kan også spise kagen - blot de udskifter sukker med "Perfect Fit" el.lign. - derved kan fedtstoffet også halveres. Næste gang bruger jeg kun ½ portion creme. Ellers super-lækker !

AS  -  2007-06-21 23:10:41
Til Sarah. Mascarpone er italiensk yoghurt. Det kan som regel fåes i supermarkedet.

Susanne  -  2007-07-02 14:50:18
Da mørdejen var bagt lagde jeg pålægchokoladestykker på imens den var varm, så smelter det oven på. Vælg selv, lyst eller mørk chokolade.

Dobbelt :D  -  2007-07-05 13:39:43
Bliver super lækker hvis man smelter et ½ glas ribsgele og "overtrækker" jordbærkagen med.

camilla1996  -  2007-07-07 22:41:44
jeg elsker jordbærtærte så glæder mig til jeg må lave den sammen med min mor men lige nu er jeg bedst til muffins jeg skal lave bananmuffins imorgen:-D

Marie  -  2007-07-19 22:19:53
Super lækker, prøvede med succes at bage den i alm. springform. LÆKKER

Stefan  -  2007-07-23 10:04:31
Syns faktisk også det er en super jordær tærte er selv bager og fortrækker den frem for vores (reg. bager :D) at man ikke vil bruge alt sukker der står i opskriften er jo bare et spørgsmål om temperamant! ligesom med creme og alt sådan noget men det med at ligge chokoladen øverst er ikke smart da det bliver brugt til at holde fyld og creme fra hinanden (de kan ikke lide at blive blandet) man kan SAGTENS spise den dagen efter det er kun hvis man skal sælge den til kunder man ikke må da creme har med at være et rigtigt godt leve sted for dvs. baktere! men almindelig hånd hyg. bør det være fint! men en god fingereregl er spist det samme da (hvis det er lisa på 2 der har lavet den :D) men endnu engang en herlig kage :P

Stefan  -  2007-07-23 10:06:04
p.s. også rigtigt lækker at alt står i g. :) med midre det er vand og fløde men det er okay! gør den også mere præcis hvergang :)

Donia  -  2007-08-03 18:06:50
Tærten er bedre end dem man køber hos bageren!!! Sindssyg god opskrift!!

Trine  -  2007-08-04 11:16:43
Den er ikke særlig god forhold til den gra bageren, man kan smage at der mangle rimelig mange detaljer. og cremen smager bare af kagecrem!

sandra  -  2008-03-12 17:23:14
Også god med appelsin eller kiwi

lene  -  2008-03-27 16:36:32
nu hvor vi taler om "lækkert" i love it! det lyder mærkeligt men prøv at vende jordbærene i lidt flormelis. uhmmm det smager bare dejligt

Signe  -  2008-03-30 14:50:21
Helt FANTASTISK god tærte. Det bedste jeg har smagt længe. Jeg lavede den for mine veninder forleden og de troed ikke på mig da jeg fortalte dem, at den var hjemmebagt. fantastisk god, det er fmiliens nye kage hit!

Lone Spjaldbo  -  2008-04-16 20:39:04
Hej, vil lsige det er en rigtig lækker kage, er normalt ikke god til at bage, men den her blev helt perfekt. og med en smule planlægning, tager det ikke så lang tid.. (Brugte dog en færdig tærtebund) hehe. Nogen der har forslag til hvordan man kan give den et lidt mere "syrlig" smag? for selv om den er rigtig lækker, skal man ikke have ret meget før end den er lidt sød.. Mvh Lone.

Charlotte  -  2008-04-28 09:13:56
Jeg prøvebagte tærten i går, da vi skal bruge en god jordbærtærte til barnedåb. Den er virkelig god. Jeg kan så læse på siden, at tærtebunden godt kan fryses. Dejligt nemt på dagen.

Charlotte  -  2008-06-06 15:03:43
Jeg hakker nogle jordbær og puyyer dem i flødeskum cremeblandingen, dette bliver super godt

Dobbelt D  -  2008-06-10 14:33:08
Jeg har lavet denne tærte et utal af gange, og min erfaring er at man sagtens kan blende hele mandler med florsukker og æggehvide, hvis man ikke vil bruge marzipan, kagen bliver lige så god alligevel. Jeg tror jer har givet opskriften på denne skønne jorbærkage til de første 20 andre ;-)

  -  2008-06-24 19:18:53
kan det godt passe at bunden er meget meget tynd for det er min godt nok blevet og den smagte kun af mørdej! hvad kan jeg have gjort galt?

Caroline-mus  -  2008-06-28 20:43:45
Jeg har bagt tærten og jeg rettede mig efter jeres råd om ikke at komme så meget sukker i og jordbærtærte blev simpelhen FANTASTISK den smagte vidunderligt det er den bedste jordbærtærte jeg har smagt i mands minde :P

Montira  -  2008-06-28 22:13:12
Det var dog en vidunderlig kage. Lavede en dobbelt potion, så jeg ku smug spise en lille bitte tærte, inden den store skal serveres imorgen til fødseldag ;o) Brugte kun halv smør og halv sukker i fyldet og lidt mindre flødeskum i cremen. MUMS!!! tak

Rikke  -  2008-07-03 14:33:12
den lyder til at være super, men kan man ikke bruge noget andet i stedet for marcipan ?? :D

Jannie  -  2008-07-18 15:31:09
5 min så var jordbærten spist... den bedste opskrift... synes man det bliver for "vammelt" i længden med flødeskum, kan man bruge Maizenas cremefine til piskning. super super lækkert :-)

Dam  -  2008-07-26 09:50:10
Hvorfor falder min kant på mørdejen sammen/smelter ned, når tærten bages?...

Teresa  -  2008-10-17 19:02:54
Hej. Jeg har 2 spørgsmål. Er det ok at bruge kagecreme med vanille smag? og hvor mange grams skulle der være i den halv pose man skal bruge?

Sofia  -  2008-10-21 12:23:33
Kan man bruge frosner bær? friske bær smager jo ikke af noget på denne tid af året Eller evt let blancherede æblestykker?

cecilie  -  2008-12-16 09:47:01
den er intet mindre end fantastisk den her opskrift.. man kan også bruge andre bær end jordbær..

Charlotte Simonsen  -  2009-01-04 20:47:24
Jeg vil nok foretrække at undlade posecremen og lave den selv

Gry  -  2009-03-08 08:59:11
Super lækker kage, har lavet den to gange nu - men kan ikke få gelen til at stivne igen. Hvordan gør I?

Rikke  -  2009-04-02 15:41:54
Det var en god kage, men kræver lidt planlægning (2 timer) Kan laves dagen i forvejen men er nok bedst efter et par timer. Smagte super godt, men reducerede sukker i marcipanmassen og den var rigelig sød.

Stine  -  2009-04-04 11:30:52
Det er den bedste tærte jeg nogen sinde har lavet. Familien bliver skuffet hvis denne tærte ikke står på bordet til fødselsdage og des lige :o)

Linnea  -  2009-04-12 21:53:35
Jeg er nu blevet hyret af en kollega til at bage denne fantastiske kage til en barnedåb. den er SÅ god :D

Eda  -  2009-04-19 21:12:17
Det smager bedre end det man køber fra bageren, og det er billiger, for bagerens jordbærtærte er så lille og smager sødt. Tak for opskriften; SUPER TÆRTE<3

Dion  -  2009-05-08 11:41:32
Det er virkelig en god kage...fik rigtig meget ros for den og det er ikke løgn at den faktisk er bedre end den fra bageren. Følger man opskriften kan det virkelig ikke gå galt. jeg lavede dog også lidt om på fyldet hvilket gjorde at den ikke blev så oversød. Fyld: 75gram smør og sukker og 150gram marcipan. Den er virklig super lækker!!!!

  -  2009-05-14 12:20:08
Super tærte. Bedre end den fra bageren. Bagte to kager i går. Den ene blev spist i går, og den næste skal nok blive spist i dag. Syntes den tager lang tid at lave, men resultatet bliver perfekt. Jeg har overhovedet ikke ændret på opskriften, og den smager dejligt. Den kan klart anbefales. (:

Alberte  -  2009-05-18 20:39:07
Den bedste jordbærtærte EVER! (:

Elvira  -  2009-05-27 10:28:28
Rigtig lækker tærte! Jeg undlod halvdelen af sukkeret i både fyld og mørdej, men øgede mængden af marcipan i fyldet. Næste gang vil jeg også undlade en del af smøret. Dette blev en skøn kage!

mandal  -  2009-06-18 08:55:41
Det er helt sikkert 1 klasses jordbærtærte, ikke engang bageren kan bage den så godt.Mums.

sanni  -  2009-06-27 13:38:56
super lækker tærte lige så god om ikke bedre og billigere end bagerens... jeg valgte istedet for marcipan at blende mandler med skal og det hele med lidt flormelis og lidt vand så jeg selv kunne styre hvor sødt det skulle være lækkert, brugte dog ikke alt det sukker der står i opskrift. kan varmt anbefales.

Laura  -  2009-06-29 19:31:54
Super, SUPER lækker jordbærtærte. Perfekt hvis man følger opskriften til punkt og prikke. Mums! Dog er den bedst helt kold!

gitte  -  2009-07-02 11:46:18
super lækker tærte, bedre end bagerens/konditorens tærte, har serveret den til rund fødselsdag til 60 gæster, vi har nu fast bestilling på tærten.

Bente  -  2009-07-09 12:30:46
Fantastisk tærte. Kan klart anbefales. Let at lave og god til både kaffe eller dessert

Anonym  -  2009-07-13 11:29:50
Super god kage bedre end bagerens. Jeg gjorde som i sagde med at putte 75 g. sukker, 75 g. smør og 150g. marzipan i fyldet. Nem at lave hvis man bare laver efter opskriften. Da jeg ikke vidste hvordan selve bunden skulle være havde jeg givet den lidt for meget i ovnen men alligevel smagte den suveræn! KLART ANBEFALES :)

stephanie  -  2009-07-17 17:24:11
fantastisk nem at lave... vi har selv været ude og plukke bær... vi valgte at lave den med hinbær, blåbær og jordbær... blev super go...

  -  2009-07-19 10:31:15
Super lækker ;-) Har lavet den 2 gange, med stor succes begge gange. Har fulgt opskriften til punkt og prikke og den bliver så skøn!

anne  -  2009-07-29 06:56:02
kan man undlade marcipan vi er nogen i famillien der ikke kan lide marcipan :D

jeanette 2009-07-03  -  2009-08-03 19:04:00
kan den fryses med chokoladen på ?

Joy   -  2009-09-13 09:19:12
Jeg har nu bagt den til forskellige venner og familie, og de er helt vilde med den, og mener den er MEGET bedre end bagerens.. Super god opskrift og så den nem :)

diana  -  2009-10-12 16:04:41
det er den bedste jordbærtærte jeg har smagt!!!! bedre end den fra bagern!!

Annika  -  2009-11-11 13:54:41
Fantastisk jordbærtærte. Min kæreste troede ikke på, at den var hjemmelavet. Selv svigermor var imponeret ;o)

  -  2009-12-03 22:40:51
Ayse;) det er mit første tærte jeg har bagt, og vil sige super tærte:) den kommer jeg til at bage rigtig mange gange til tøse aftner:)

nanna  -  2010-02-07 20:25:02
Vil anbefale at lade kage stå i køleskabet et døgn før den serveres

Jan  -  2010-04-02 20:00:40
100g sukker, 100g smør og 150g marcipan .. meget bedre! Lav den dagen før, og lad bunden trække mindst 2 timer!.. Blend jorbær sammen med fløde for at lave jorbærskum perfekt!

  -  2010-04-27 18:42:36
En klar 10ér her fra mums dog vil jeg næste gang putte mere fyld på for jeg eeeelsker marcipan :-D

Sweetie Pie  -  2010-05-02 11:32:46
Min kæreste elsker jordbærtærte og denne her er absolut den allerbedste han har smagt. Der er bare VERDENS bedste jordbærtærte !! Der er ikke nok til 8 personer, men det gøre ikke noget, for så bager jeg bare 2.

Malene  -  2010-05-06 09:14:58
Virkelig lækker tærte!! Fulgte opskriften, og det var så nemt og den blev simpelthen så god!! Har dog også haft problemer med at få geleen til at stivne.. brugte husblas og jordbærsaft..Nogen der kender et godt tip til det?

Marianne  -  2010-05-07 13:55:53
SUPER Kage... men til min smag vil jeg bruge mindre chokolade... ½ portion. Kan kun opfordre alle der er vilde med jordbærtærte til at lave den.

  -  2010-05-09 13:27:18
overrålækker kage!! Men hvordan hælder man smeltet varm ribsgelé over jordbærrene, uden at risikere cremen falder sammen pga varmen? Og kan i øvrigt anbefale hjemmelavet creme ( 2 æggeblommer, 1½psk maizena,1½ spsk sukker, 1 tsk vanillesukker - rørt sammen og tilsæt 2½ dl.kogende sødmælk) Anette

Nogo og Jogo  -  2010-05-29 22:30:16
Weltklasse! Kanon god kage, men ligger liiiidt tungt ;-) MumS!

  -  2010-06-04 08:52:26
lige en komentar til denne gode kage , jeg brugte saften af en appelsin og 5 blade husblas til at komme i cremen , så kan bestemt ikke købe en jordbær kage bedre det gav lige en frisk pift

  -  2010-06-04 08:55:16
undskyld jeg skrev ikke navn til det med appelsinsaft Nitte

NN  -  2010-06-14 13:18:24
Hejsa. Er der nogen der har erfaring med at fryse bunden med chokolade og det ned og så tage den på når den skal bruges og pynte den med creme og jordbær? Jeg vil nemlig gerne lave den til min studenterfest, men er nødt til at lave den i god tid.

bodil  -  2010-06-14 18:15:01
Hvordan fremstiller jeg denne kage så 40 gæster kan få et stykke? Kan den fryses efter bagning og før creme og jordbær? Har nogen erfaring? Bodil

B-O  -  2010-06-14 22:25:12
Rigtig god kage. Jeg lavede en creme af 250 g Mascarpone, 2 æggeblomme, 0,5 dl sukker ocg 1 tsk vanillesukker som piskes godt sammen. Æggehvide og 0,5 dl sukker piskes stivt og röres i mascarponeblandningen.

Kageelskeren!  -  2010-06-18 21:17:54
Jeg syntes, at det er en rigtig god tærte... Men... Syntes nu den er meget tung i det. Man Kan kun nå at spise et lille bitte stykke, før man føler sig propmæt! For nogen vil det måske være et bonus, men for mig som ELSKER kage, er det lidt trist med kun et lille fimsed stykke. Næste gang jeg bager den, vil jeg helt klart lave en mindre potion i én tærteform, så den bliver lettere, og så bruge cremefraiche i stedet for flødeskum. Så bliver den også lidt mere fresh ;D

Ronja  -  2010-06-20 14:58:21
jeg undlod sukker og kom til sidst et smeltet glas rebsgelé på. den blev super god.

  -  2010-06-24 09:48:33
Jeg lavede den først med alm. portion marcipanmasse, men synes den manglede lidt mere, så lavede dobbelt portion masse her til skt. Hans (lavede den i et Rosendahl ovnfast glasfad), og den blev endnu mere mums!

stine og mathilde  -  2010-06-25 16:00:07
det er virkelig en fantastisk kage det er en af de bedste jordbærtærte vi har smagt

  -  2010-06-29 18:09:16
Super god kage og nem at lave. +++++ herfra ;-) God sommer.

louise  -  2010-07-01 13:45:25
Virkelig god tærte, prøv at putte bagepapir i bunden af tærteformen, så kan man sætte den meget flot på et glasfad uden at ødelægge den.

michella  -  2010-07-04 14:32:15
virkelig lækker jordbærtærte!! bedre end bagerens. vil helt klart anbefale den ;)

jytte  -  2010-07-06 13:48:20
Prøv med jorbærfromage i stedt for crem, det bliver også godt. jorbærfromage findes på arla.dk

Mad_gal_vegetar  -  2010-07-07 18:00:21
Rigtig dejlig tærte, man kan sige at den mætter hurtig -men så der også nok til alle ;) Dog brugte jeg chokolade spåner og dryssede på, og da jeg har en kræsen kæreste hva angår jordbær, snittede jeg dem i fine tynder skiver (det var et stort hit)Så helt sikkert en opskrift jeg vil bruge igen ;)

  -  2010-07-09 21:05:51
Rigtig god jordbærtærte!! Synes dog at bunden (altså fyldet) bliver ret klæg i det, er det meningen?

  -  2010-07-10 01:24:59
Den smager godt. Men mørdejen svumlede op, og det revnede da jeg skulle sætte den ind i formen. Men ellers cremen og alt det andet smager skønt!

NA  -  2010-07-16 02:23:47
Jeg har lavet denne opskrift 2 gange. Den ene gang gik dejen galt i ovenen, og denne gang smagte den bare utroligt! Jeg havde dog ændret lidt på fyldet, jeg havde undværet mazipan, da det er dyrt nu til dages. Men ellers kan man lave selv cremen, og også undvære fløden, eller bare putte en lille smule fløde i. FANTASTISK OPSKRIFT! Taak!

tanya  -  2010-07-18 11:31:42
kænder tærten fra et andet sted men super god prøv at bruge sødemiddel i stedet for så bliver den ikke så sød og skive skåret jordbær under cremen mums det blive den kun bedre af

MathiasBargmann  -  2010-07-25 08:41:28
Super lækker tærte. Alle der smagte den spurgte om opskriften:D

Louise  -  2010-07-30 18:56:27
Det var utroligt så dejlig den smager, fulgte råd med mindre sukker/smør, og så kan man også komme mindre flødeskum og kagecreme på. Der er rigeligt i den blanding der er anvist. Ligeledes tog jeg kun 80 g. chokolade, el´s er det næsten for meget. Der skulle dog mere mel i mørdejen, så den hang sammen.

Anja  -  2010-07-31 16:21:06
Den bedste jordbær tærte jeg endnu har smagt! den kan varmt anbefales. (-: der gik ikke lang tid før det hele var spist..

carina  -  2010-08-01 21:24:30
superlækker tærte....jeg kom kiwi og jordbær på....fantastisk!!

Jytte  -  2010-08-08 16:40:52
Jeg bruger 1 1/2 potion fyld, hvis man kommer lidt jorbær marmelade under crem bliver den bedre, jeg bruger også jorbærfromage i stedet for crem....den er altid et hit, har bestilling på 10 stk til en fest......

Carina  -  2010-08-19 19:57:41
Jeg har prøvet denne tærte - og for pokker hvor er den lækker. Meget bedre end hos bageren

camilla  -  2010-08-19 20:00:13
Mascapone rørt med revet citronskal og vanillesukker. Smager meget luksus-agtigt i stedet for kagecremen

Anica  -  2010-08-24 14:42:11
rigtig god kage! :0) Har lige holdt fødselsdag for min yngste søn, og alle gæsterne var så glade for den, at den var væk med det samme! Det er virkelig den bedste tærte jeg har smagt:O)

Sofie bluhme  -  2010-09-10 16:34:42
Det er den bedste jordbærtærte jeg har lavet! Super nem og rigtig lækker!

Annette  -  2010-10-25 16:26:33
Den er bare supper, bruger den også til hindbærsnitter. Ruller ud til to plader, smøre fyld på den ene og bages, der smøres hindbærmarmelade på bunden uden fyld og glasur og drysses med krymmel på den med fyld, og de lægges sammen og skæres ud. De er bare så gode.

Bene  -  2011-01-02 14:04:59
Jeg lavede tærten til en hyggeaften, og hvilken succes! Den smager meget bedre end bagerens:) Mums!!

Jytte  -  2011-01-06 12:25:25
Jeg bager gerne nogle stykker af gangen og fryser dem ned, så er det altid hurtig at lave en go´kage, bliver faktisk bedre hvis man laver den dagen før.

Louise Agerbo  -  2011-02-13 15:55:01
Har bagt denne tærte og nu er jeg kendt for at kunne lave den bedste jordbærtærte i min omgangskreds :) og jeg får ellers at vide jeg ikke kan lave mad :)

Dana  -  2011-02-27 16:53:53
Hvordan smager cremen? Jeg har allerede fundet en jordbærtærte opskrift, men mangler creme.

Maibritt  -  2011-03-18 11:58:59
Verdens bedste tærte !! Hvis man smelter lidt ribsgele og hælder det over den færdige tærte med jordbær på, bliver det stift og tærten bliver endnu flottere :)

Pia  -  2011-03-19 16:17:59
Jeg har bagt tærten vildt mange gange igennem de sidste par år, og hver gang tager den kegler. Nu er jeg begyndt at bage den hele året, men med blåbær eller andet frugt. I stedet for smeltet chokolade lægger jeg pålæg chokolade på tærten, kort efter jeg har taget den ud af ovnen.

emilie ;)  -  2011-03-22 11:51:07
kan man lave den uden marcipan?

pia  -  2011-04-02 21:56:04
for dem som tænker lidt på kalorierne kan jeg klart anbefale at bruge creme fine til at piske. Brug det til at blande i cremen istedet for. Jeg og min familie kunne overhovedet ikke smage forskel.

  -  2011-04-05 15:58:13
Den er helt perfekt, kunne være fra bageren, alle var vilde med denskal absolut lave den mange gange fremover:o))

  -  2011-04-16 15:49:01
Hej alle.. Jeg skal forsøge at lave jordbærtærte (for første gang) idag og har et spørgsmål mht. til marcipan. Har en kæreste, der ikke bryder sig om marcipan... Kan man evt. anvende noget andet, end marcipan, i fyldet?

  -  2011-04-24 19:20:40
Den er bare god. Kan anbefales.

Fru Haasum  -  2011-04-28 17:44:14
Har lavet denne kage 8 gange nu... og det er ikke sidste gang, MUMS den er lækker!

Marianne  -  2011-05-01 08:38:38
Den jordbærtærte har jeg efterhånden lavet i rigtig mange år jeg smelter et lille glas ribsgele og pynter kagen med der ;-9

Ulrik  -  2011-05-04 13:34:03
Den smager helt fantastisk.. jeg kom dog dog 50 gram sukker i mørdej, så den ikke blev for sød.

Nina  -  2011-05-07 22:53:21
Er det også 200 grader ved varmluft?

Karin  -  2011-05-14 14:48:12
Skal helt sikker prøve denne opskrift. Men hvilken type "smør" er bedst til møjdejen og fyldet??

Luk  -  2011-05-15 21:43:07
VIRKELIG GOD KAGE!!! men 500 gram jordbær er lidt meget.

  -  2011-05-18 09:27:32
Den er rigtig rigtig god!! Alle var helt vild med den! TUSIND TAK FOR OPSKRIFT :)

  -  2011-05-20 17:48:24
kan jeg fryse den færdigbagte tærtebund med marcipan?

anonym  -  2011-05-20 21:01:33
Hej. Nogen der har en opskrift på hvordan man selv laver kagecremen, istedet for det købte pulver?

Carsten  -  2011-05-21 14:50:19
Så er tærten bagt og smagt! Og hold da op hvor smager den bare godt! :o Jeg valgte at følge nogle af jeres råd, og puttede mindre sukker og smør i, og mere marzipan i! Den smagte hiiiiiimmelsk! Ikke sidste gang jeg laver den!

Stine  -  2011-06-03 18:25:50
God tærte, dog skulle den bage 40 min og ikke 20, efter 20 var fyldet stadig flydende. Som andre skriver så tror jeg også jeg vil prøve med mere marcipan og mindre smør og sukker næste gang, synes den smager rigtig meget af smør og det er jeg ikke så vild med. Jeg brugte 450g jordbær og det passede lige perfekt!

Sofie  -  2011-06-05 16:17:26
Gud hvor den smagte.

  -  2011-06-06 10:25:34
Virkelig god opskrift.. Tærtebunden bliver endnu bedre når den har været frosset. Får meget ros hver gang den bliver serveret.. :-)

mig  -  2011-06-10 14:24:20
Hejsa. Skal smøres smeltes eller i "rå" ?? :)

Anna  -  2011-06-13 18:20:24
Hold da op hvor er den god!! Tror vist lige det er den kage jeg skal begynde at lave til fødseldage!!! VERDENS bedste kage ... !

5462  -  2011-06-15 07:15:35
Syntes bunden er hård, så har prøvet at erstatte 30 g af melet med kartoffelmel, samt ½ tsk. hjortetaksalt. Så bliver den til at skære vh Mette

Annamette  -  2011-06-16 09:27:44
Alletiders kage, men jeg og flere andre har haft problemer med at bunden blev for hård. Så har med succes erstattet 30 g af melet med kartoffelmel og ½ tsk hjortetaksalt. Nu er bunden sprød og lækker og nem at skære

Nina Christensen  -  2011-06-16 17:10:12
Den er den mest fantastiske kage man kunne ønske sig glæder mig til at bage den endnu en gang på søndag :-D helt klart 10 fra mig

Nadia  -  2011-06-20 17:54:43
den var super god, lidt sød men god... men så manglede der noget... gele! her er en opskraft til gelen ”Jordbær” gele: Ca. ½ dl. ribsgele Smeltes forsigtigt i micro ovn eller vandbad. Fordels med en ske over de færdige jordbærtærter.

Katharina  -  2011-06-20 20:34:11
Jeg kan slet ikke få det der ribsgele til at funke, men istedet smelter jeg lidt mere chokolade og laver striber på tærten. Det ser meget delikat ud :)

Ditte  -  2011-06-21 11:13:20
Det er en rigtig god opskrift. Vær at prøve. =)

Maria 82  -  2011-06-23 08:24:08
Den går altid rent ind hos mine gæster, den er simpelthen lige så god hvis ikke bedere end bagerens, og det siger ikke så lidt (O:

Bo Poulsen  -  2011-06-26 15:14:28
Havde lidt problemer med at bunden blev sten hård, det er nu løst ved at erstatte æget med ½ dl. lys rom og sukkerert med flormelis.

mette  -  2011-06-28 09:14:27
den er bare så lækker

Susanne:  -  2011-07-02 14:53:21
Nogen der ved hvad diameter er på tærteformen (8 pers)? Skal lave den til 40 personer så dej og form skulle gerne passe sammen.

Margit M. Andersen  -  2011-07-08 10:26:08
Uden trivl VERDENS bedste jordbærtærte. Jeg fik opskriften af en anden, men jeg måtte lige tjeke opskriften for at se om det var den samme nu hvor den havde fået så gode kommentar... det var det :-) Jeg får sindsygt meget ros når jeg serverer den, så kom bare igang derhjemme, og drop den fra bageren.

  -  2011-07-09 17:23:27
helt vildt lækker. Bedste jordbærtærte jeg har smagt. Tak for opskriften!

Anne!!  -  2011-07-10 22:25:33
VERDENS BEDTSE JORDBÆRTÆRTE!!! MUMS!!!

Bettina  -  2011-07-22 14:42:02
Den er bare super god og nem at bage, har fået at vide at den er bedre end bagerens (:

Flohra  -  2011-07-23 15:06:14
Den er super lækker

mulle  -  2011-07-24 19:50:01
bare mums!!! TIPS. lidt jordbærsaft stivnet med husblas hældes over jordbærerne,- det ser pænt ud.

Morten  -  2011-07-26 18:30:25
Rigtig god jordbærtærte. Tip: (1) Som andre har skrevet kan fyldet laves med mindre smør/sukker. (2) Mørdejen er nemmest at rulle ud mellem 2 stykker bagepapir. (3) Chokolade er kun nødvendigt hvis kagen skal stå (ellers bliver bunden våd). (4) Man kan med fordel lave kagecremen selv med ægte vanilje og evt. husblas. (5) Halvér jordbærrene, så er de nemmere at spise.

Katrine Hvid  -  2011-07-27 15:05:41
Den er mega god den her opskrift! skal til a lave den for anden gang på en uge. Jeg er normalt ikke så meget til kager men den her er vildt god, også dagen efter :D

Tina  -  2011-07-28 22:43:58
Dem man kan købe ved bageren plejer at ha sød et rødt lag "gele", er der nogen der ved hvordan det vlir lavet? for det synes jeg denne mangler :)

  -  2011-08-06 21:04:09
Til Tina - du skal bare købe et glas ribs-gele. Smelt det i en gryde og lad det køle lidt af (det blir tykt igen ), og derefter hælder du det over kagen. - meget let. Nu vil jeg glæde mig til at prøve at lave den :-)

  -  2011-08-07 08:17:25
Denne kage smager HIMMELSK og er min yndlingskage

Christa  -  2011-08-08 17:20:58
Nu har jeg bagt denne tærte 2 gange og begge gange er bunden klæg og ikke færdig... Skal den have mere end de 20 min. der står i opskriften?? Og skal ribs-geleen stå lidt,inden jeg putter det på når den er smeltet?

  -  2011-08-10 10:29:52
Så bliver den ikke bedre ;-) Et kæmpe hit på mit arbejde. Jeg brugte dog kun 25 gr sukker til mørdej og 60 gr sukker til fyld.

  -  2011-08-11 17:17:03
Christa - Ja, lad ribe-geleen køle lidt af inden du hælder det over :-)

Malina  -  2011-08-12 08:26:43
Virkelig god, men prøv og skær lidt ned på chokolade bare en lille smule så bliver den fantastisk!;-)

....  -  2011-08-17 18:41:26
har nu lavet den par gang, og den er bare GOD! LOVE IT

Lene  -  2011-08-19 09:01:48
Kan tærten laves dagen før? -og skal man så bare vente med fyldet??

Anja  -  2011-08-21 09:19:28
Den smager fantastisk! Rigtig lækker og bedre en bagerens :)

sus  -  2011-09-22 11:48:56
Smagte rigtig godt jeg tog ikke flødeskum men kun ren kagecreme også blandede jeg hindbær og jordbær ovenpå tærte lækkert ren nydelse skal lave den igen en anden god gang .

Lisa  -  2011-09-25 17:56:51
De var et hit lavede 4:-) super nemt og sparede på sukkeret som nogle anbefalede.. Den var perfekt:-) kæresten har spist en hel tærte selv:-)

Helene  -  2011-10-01 11:47:41
Det er en god kage, men ret misvisende at kalde den "Elisa's" eftersom det ikke er din egen opskrift, men en du har taget et andet sted på nettet.

Jix  -  2012-02-09 17:01:19
Super lækker tærte! Lavede den i muffinforme istedet, som små mini-tærter :D de blev yderst lækre! Vil dog anbefale folk at bruge lidt mindre smør og mere marcipan i fyldet, da det blev lige til den fedtede side..

Maja  -  2012-03-15 14:43:29
Nu har jeg lavet den her opskift 4 gange og den er bare en sikker vinder! Mine gæster er vilde med den :) 10 herfra

Bageglad  -  2012-03-17 22:04:30
Er helt enig i at der skal noget mere marcipan i for ellers smager den for meget af smør

rikke  -  2012-03-22 11:08:12
kan man lave bunden iforvejen dagen forinden uden at man behøver fryse den ned til næste dag??

Jeanette  -  2012-03-28 16:31:27
den blev super lækker, tilsat revet chokolade ovenpå sammen med jordbærerne.. kan klart anbefales :)

...  -  2012-03-28 19:31:34
Jeg synes også den er fantastisk. Har lavet den et par gange, men synes altid at bunden bliver ret hård? Nogle der har nogle tips og tricks? :)

Tidligere vinder af kage konkurence  -  2012-03-30 15:46:04
Jeg bagte sidst denne i sommers til noget familie hygge, først aftenen før som prøve og så igen på dagen.. Vil sige at den smager så godt at jeg knap nok og få nogle krummer.. :) Nu skal jeg så bage den igen til en bagekonkurence som jeg sidst vandt, og er ret så sikker på at denne dejlige jordbærtærte giver mig alle dommernes stemmer :) Tak for kage her fra!!

Lone  -  2012-03-31 08:30:54
Jeg bryder mig ikke meget om kagecreme. Derfor laver jeg softice og pynter med jordbær. Det bliver kagen ikke ringere af.UHM! Jeg bruger også mindre smør og mere marcipan.

Helle  -  2012-04-12 21:43:01
Er der nogen der ved om man kan lave den dagen før den skal serveres, skal have barnedåb på søndag, og synes det ville være nemt hvis man kan lave den lørdag.

Helle  -  2012-04-14 17:37:01
Har lavet tærten med sødemiddel istedet for sukker - det fungerede perfekt og undlod helt sukker i fyldet -

Mai  -  2012-04-19 19:39:48
Et lille tips: Drys chokoladeknapper ud over dejen lige efter den har været i ovnen... :-) Den ser rigtig god ud den må jeg prøve at lave :-)

  -  2012-04-20 09:04:54
Mmmmmm::::::::::::::::::::::::::::mmmmmmmmmmm

jonna  -  2012-04-29 22:43:58
hvorfor kan jeg ikke printe ud ?? lækker tærte

  -  2012-05-05 11:04:21
Det her er den bedste jordbærtærte/kage! Den er meget bedre end den bageren laver!!!

Henry  -  2012-05-10 12:14:10
Nok den bedste jordbærtærte, der kan bages. Jeg får ros for den hver gang og jeg har bagt den utallige gange.

Uhlla 182  -  2012-05-11 21:42:00
For at få en let og fedtfattig, sund kage, bruger jeg pisket skummetmælk med fem blade husblas. Og istedet for sukker, så brug 3 spsk. birkesød. Istedet for marcipan så er det også altid en hitter herhjemme med økologisk lynghonning blandet op i sagogryn. Men ellers en fantastisk kage :-)

  -  2012-05-15 20:23:12
Virkelig en god kage - bunden super lækker. Køber ALDRIG jordbærtærte hos bageren mere. . . . .

Tenna  -  2012-05-23 19:38:52
Kan jeg bruge samme portion mørdej til en tærteform på 27 cm?

  -  2012-06-12 18:16:05
Synd at bruge pulvercreme...

Lis H  -  2012-06-13 21:57:22
I stedet for flødeskum, bruger jeg cremefine, smager meget bedre og er mere "blødt" i smagen, og desuden ikke nær de fedtprocenter som i fløde ;-)

Mig  -  2012-06-16 10:13:08
Lækker kage...jeg brugte mindre sukker og mere marcipan. Den er også god med hakket chololadestykker i cremen :)

Tine  -  2012-06-16 10:20:30
det er verdens bedste kage, nu har jeg bagt den nogle gange og alle de gæster der har smagt den er helt vilde med den også

sif  -  2012-06-17 22:36:17
kan man bage den uden mørdej? jeg vil nemlig bage den i små forme og kun med marcipan masse???

Helene  -  2012-06-19 18:44:47
Jeg har lavet den til min datter hun elskede den!

Frej  -  2012-06-25 19:31:22
Fantastisk kage. Kan bages af alle og er elsket af alle!

Inger  -  2012-06-27 11:56:41
Den lækreste jordbærtærte jeg nogensinde har smagt.

Ada  -  2012-06-27 13:31:17
Mega god tærte! Min familie elsker den! Og det er den bedste jordbærtærte vi har smagt!

Rikke Mikkelsen  -  2012-06-28 14:52:21
Den er VIRKELIG lækker!! Er dog enig i, at man nok kan halvere sukkeret i fyldet, ellers er den rigtig god!

Grete  -  2012-06-30 15:03:21
Kagen smager så dejligt at man skal passe på ikke at spise for meget

Sanne  -  2012-07-02 19:30:35
Virkelig lækker tærte. Selv de mest kritiske i familien kunne lide den!!

miliam  -  2012-07-03 19:00:21
Bedste tærte ever :)

kate  -  2012-07-04 16:03:10
Jeg har aldrig fået bedre kage: skal lave nogle stykker til min far`s 70års fødselsdag :) Kan man bruge andet end marcipan ????

laura  -  2012-07-07 12:29:35
hvordan får man mørdejs kanten til ikke at falde sammen??

  -  2012-07-08 13:13:22
mmmhh.... udsøgt! raffineret! mumsi...

Malene  -  2012-07-13 15:06:53
Jeg kommer lidt mindre af fyldet i da jeg synes det bliver "for meget af det gode" også laver jeg cremen på letmælk og cremefine i stedet for sødmælk og fløde, så bliver cremen dejlig let og lækker.. og man kan sagtens bruge blåbær og hindbær også.. mmm mums

Birthe  -  2012-07-16 13:22:36
det er bare den mest super dejlige kage. Har man lidt travlt kan man lægge pålægschokolade oven på lige så snart kagen kommer ud af ovnen, så det smelter og så lige glatte det ud. Kagen kan sagtens kommes i fryseren uden pynt. tør hurtigt op .

Lotte  -  2012-07-24 13:40:40
Istedet for at smelte chokoladen, kan den knækkes og lægges ud på mørdejen, når denne lige er kommet ud af ovnen. Chokoladen kan nemt pensles ud, da den hurtigt smelter. Min første jordbærtærte blev SÅ vellykket. Tak :)

B&J  -  2012-07-27 21:38:29
har lige lavet den og MUMS den smager... jeg lavede den næsten sukkerfri. Mørdejen: ingen sukker. fyld:100g sukrin istedet for sukker, puttede dog 150g sukkerfri marcipan i og kun 60g smør.... chololaden var 100g 70% og cremen var den vanilie crem fra milda den man kan piske.... og HOLD NU KÆFT DEN SMAGE SÅÅÅ GODT selv min kæreste der er en slikmund syntes det smage godt....

Mette  -  2012-07-30 17:16:27
Den smager rigtig godt og den er dejligt cremet næsten lige så god som min fisse!

cille  -  2012-07-31 14:13:17
NU har jeg bagt den :D glæder mig til at spise den i aften, SUPER nem at lave- ps er 10 år

Hanin  -  2012-08-01 05:42:40
Samme spørgsmål som Kate: kan man bruge noget end marcipan? Jeg kan virkelig ikke lide marcipan.

Anne  -  2012-08-07 22:07:40
Virkelig god, også dagen efter, men processen er lang.

Heidi  -  2012-08-11 10:31:44
Jeg synes den er alt for tung og marcipan agtig. Jeg har tilsat mindre sukker og smør i fyldet (75 g), men skulle nok også have puttet mindre marcipan i. Blev lidt skuffet efter alle de super gode kommentarer.

Jeanette  -  2012-08-15 04:06:02
absolut en kage i topklase! Kan varmt anbefales :o)

Anne Mette  -  2012-08-19 21:23:09
Lækker opskrift, til mig blir intet for sødt, brugte dog også en smule mindre sukker som mange anbefalede og så i stedet for færdig købt pulver creme lavede jeg min egen creme som smagte super lækkert, i en helhed en virkelig lækker tærte som smager bedst dagen efter den har stået og trukket i køleskabet :) den skal laves igen og igen og igen.... :)

Anja  -  2012-09-01 16:41:51
Tak for opskiften. Bruger dog kun ca. 2/3 creme/flødeskum og ca. 2/3 chokolade

Betty  -  2012-09-07 22:57:22
Kan man lave denne kage klar dagen før, eller evt. bare bunden og så lave cremen og bærerne på dagen den skal bruges

AZi  -  2012-11-14 20:40:03
Verdens bedste jordbærtærte...

Charlotte  -  2013-03-23 15:11:19
Super lækker jordbærtærte, som er blevet en tradition for os at få til Sankt Hans, jeg bager flere bunde af gangen, fordeler chokoladen i mindre stykker på bundene, lige når de kommer ud af ovnen. Når chokoladen er smeltet, smører jeg det ud med en pensel. Når bundene er afkølet fryses de ned, hvad de absolut ikke bliver ringere af. Så er det dejligt nemt, når de skal laves færdig.

  -  2013-04-01 09:26:16
Den absolut bedste jordbærtærte der findes. Prøv den! Og den vil forever være din favorit!

LiridonaOgArlind  -  2013-04-09 18:53:58
Den kan helt klart anbefales

N  -  2013-04-17 07:22:35
Måske et dumt spørgsmål? Men når man læse opskriften, står der, at man skal bage mørdejen (tærtedejen) i ca. 20 min. Men skal "fyldet" kommes oven på tærtebunden, og bages sammen med, eller er det kun bunden der bages, og fyldet (marcipan, suk. og smør) kommes på bagefter, og skal ikke bages? Mvh

  -  2013-04-26 08:28:49
skal fløden piskes inden det blandes?

Nadja  -  2013-04-26 18:23:44
Der står; "Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den "... Så marcipanmassen skal bages med! Jeg har lige lavet den for første gang og den var rigtig god! Tror dog som andre skriver, at den har godt af at stå en del timer i køleskab og samle sig... 10 p!

Ida  -  2013-05-04 11:43:30
Den bedste tærte i verden, alle elsker den!

Heidi  -  2013-05-06 06:07:10
Jeg lavede cremen selv ud fra denne opskrift: 2 ½ dl. sødmælk ½ stk. vanilje stang, Polynesisk 35 g. sukker 20 g. maizena 40 g. æggeblomme (2 stk.) Vanilje creme: 2 dl. af mælken koges op i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene blandes med sukkeret & mases sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, maizena & den resterende ½ dl. mælk piskes godt. Tilsæt blommerne & pisk igen. Når mælken koger kommes vanilje blandingen direkte op i gryden. Pisk rigtigt godt til cremen tykner dejligt. Cremen hældes straks i en beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, således at der ikke dannes kondens. Afkøl cremen helt i køleskab - minimum 2 timer. (Vaniljecremen skal anvendes samme dag eller efterfølgende dag). Og derefter blandede jeg cremen med den piskede fløde. Gør lige denne fantastiske kage en smule mere fantastisk :-)

S  -  2013-05-17 00:07:14
Skal man smelte smøren, både den i mørdejen og den til fyldet?

Josefine  -  2013-05-25 17:45:27
Man kan snart ikke tælle på to hænder hvor mange gange jeg har bagt denne tærte.. ALLE elsker den! Jeg kan nu bedst lide at lave min egen kagecreme - det tager lige så lang tid som at piske en pulver creme. Anbefaler alle at bage tærten :) den er fantastisk!

  -  2013-05-30 08:53:08
Hej kar bunden fryses når den er bagt.

Dorthe   -  2013-06-05 15:43:00
Den er super god jeg har printet den for længe siden og bruger den hver sommer vores gæster elsker den. Når den kommer ud af ovnen putter jeg overtræks chokolade på som smelter. Nemt og dejlig

  -  2013-06-07 17:54:29
Den bedste jordbærtærte.......... Bedre end bagerens

  -  2013-06-14 14:03:07
Det er en super god kage som jeg laver til mine 2 børn, når de har været til eksamen. Det er en god belønnelse til dem og ikke mindst til studenterfesten.

Sabina  -  2013-06-14 15:00:55
Kan man bruge dr. oetker kagecreme med vanille istedet? Og skal man først blande et halvt brev kagecreme, altså med mælk og pulver som der står på pakken, og så bagefter røre mælk i, eller skal jeg røre den halvde pose kagecremespulver sammen med de 2.5 dl sødmælk?

Jane  -  2013-06-17 20:49:57
SÅ lækker en kage.. Jeg bager somregel fire ad gangen og fryser dem ned.. Nemt og lækkert til når der kommer gæster :)

Kvinden  -  2013-06-19 19:59:35
Nu er jeg ved at bage kagen, og selvom den har fået den anviste tid i ovnen, så synes jeg at fyldet virker lidt flydende. Skal det være sådan og så samler/bliver det fast når den køler af ?

  -  2013-06-28 15:31:12
Den ultimative bedste jordbærtærte jeg både har bagt og smagt Super vidunderlig tærte

Elin  -  2013-06-29 08:31:57
En virkelig skøn jordbærtærte.

annsofie  -  2013-07-03 14:20:58
Skal marcipan fyldet flyde helt ud??? Jeg havde først sprøjtet det flot ud med pose,men det blev helt flydende..nu er den stadig varm, så ved ikk om det blir fast når den er kold.?

Gitte  -  2013-07-03 19:56:16
Rigtig nem at gå til og smager fantastisk!

råcreme klassikeren  -  2013-07-05 11:47:46
Synd at bruge pulver tul kagecremen som bare er maizena mel o pulveriseret æg. Hvorfor ikke bare lave en almindelig gammeldags råcreme i gryde på komfur som blandes op med flødeskum ligesom ved en almindelig lagkage. Det er super nemt og tager 5 minutter..

Annika  -  2013-07-05 14:35:15
Sabina: Ja, du laver bare en halv portion kagecreme som anvist på pakken, og det skal så blandes med flødeskum.De 2½ dl mælk er det, der skal i cremen. Hvis jeg bager dobbelt postion, får jeg 3 store og en lille tærte ud af det, og der er rigeligt creme/flødeskum til de 4 Kvinden: Ja fyldet er lidt flydende, men det stivner, når det køler af. Jeg putter hakket chokolade/ chokoladeknapper på, når de lige er kommet ud af ovnen. Det får godt nok fyldet til at falde sammen, men det gør det alligevel, og så slipper jeg for at smelte chokolade.

Elisa  -  2013-07-05 17:49:00
Jeg har lavet denne jordbær tærte flere gange og den smager MUMS... jeg lægger dog bare chokolade knapper på tærten i mens den er varm og smøre det rundt med en kniv😉

  -  2013-07-07 16:49:15
hvordan deler man et æg?skal det blomme og hviden hver for sig eller ? hvilken en skal hvorhen i opskriften ??

  -  2013-07-07 21:17:43
Nu har jeg lavet den gentagende gange, og familien og veninderne elsker jordbærtærten! Meget bedre end bagerens!

Louise  -  2013-07-12 18:56:36
Hejsa:) søger hurtigt svar..! da den skal spises i morgen til fyldet: "rør smør og sukker" skal smøret være smeltet eller bare blødt?

Funda  -  2013-07-13 18:05:56
Det er en rigtig god tærte. Kan stærkt anbefales :)

Hanne  -  2013-07-22 18:48:08
Den er virkelig dejlig, men den var også svær at lave.

Mrs. Petersen  -  2013-07-25 07:59:31
Bedste jordbærtærte ever! Falder altid i god jord, og er i min familie en efterspurgt kage :)

  -  2013-07-29 14:47:38
Jeg puttede kun halvt så meget sukker i, og den var rigtig god!

  -  2013-08-03 03:14:20
Tror jeg har lavet min først tærte forkert, den blev klam :-(

Rikke   -  2013-08-20 12:25:15
Er normalt ikke så glad for kager med flødeskum, men havde revet lidt frisk citronskal ud over kagen, som gjorde den dejlig frisk :)

Josefine  -  2013-09-12 14:33:31
Jamen vi kan ligesom alle andre sige at denne tærte smager rigtig dejligt. Vi har forleden brugt frosne bær, hvilket også var et stort hit :)

  -  2013-09-29 15:23:01
hvis man vil have jordbærgele på den, som der er på bagerens jordbærtærte, så skal man mose nogle jordbær i varmt vand og lad det koge op... så smelter man husblas i koldt vand og tilsætter det derefter i det varme jorbærvand... lad det køle af og hæld det over tærten... efter lidt tid bliver det til gele og det er super lækkert til denne fantastiske tærte! :D

  -  2013-10-19 23:37:19
Denne jordbær tærte har jeg brugt gentagende gange og den er bare den bedste af det bedste! For at gøre den ekstra dejlig i smagen, anbefalder jeg at lave kage cream selv fra bunden af..

Mehvish  -  2014-01-14 23:45:10
Tak for opskriften ! God tærte og nem at lave. Jeg er ikke den bedste til at lave dessert. Men den her lykkedes heldigvis. Synes virkelig man burde give det et forsøg ! Jeg lavet den forresten med kiwi og pyntede den med noget chokolade sauce. Mums! :D

nilu  -  2014-02-15 11:51:11
kan man godt bruge en glas tærteform, eller skal det være porcelæn som på billedet?

Nadia  -  2014-03-10 10:14:14
HJÆLP!! Tak. Jeg vil gerne lave denne opskrift, men uden marcipan. Nogle ideer til erstatningsløsning.

Nadia  -  2014-03-11 09:19:22
HJÆLP!! Tak. Jeg vil gerne lave denne opskrift, men uden marcipan. Nogle ideer til erstatningsløsning.

  -  2014-03-22 08:44:52
Kan den fryses?

Karsten Hyldgaard   -  2014-04-07 22:46:43
Hej jeg er forhenværende bagermester og da jeg holdte med bageriet skulle jeg osse lave jordbærtærte selve bunden er ikke noget problem linsedej i bunden - en masserin masse blandes op med halv lagkagebund linsedejen halvbages og fyldes trekvart op med den blandet masse bages til man kan trykke let med en finger og kagen kommer op igen evt prøv med kød nål crem er bare kagecrem blandet med lidt pisket fløde og en sjat brun rom til afpyntning af kagen med jordbær brugte jeg bare ribsgele som varmes i en gryde afkøles let og pensles over mvh Karsten

  -  2014-04-13 16:30:45
Den er bare helt igennem fantastisk... Får så meget ros når jeg laver den, både af familien og kollegaer... Vil næste gang prøve at lave diabetes udgaven...uhmmmmm.... :-)

Sibel  -  2014-04-15 08:47:38
Hvor mange æg skal der bruges? Når jeg kigger på opskriften står der 0,5 æg?

Stine Arnholtz  -  2014-04-27 20:22:49
Jeg fulgte rådet om at komme mindre smør og mere marcipan i Fyldet og det smager super godt. Jeg tilføjede lidt romessens i cremen, det smagte virkelig godt. Jeg tror også man kan komme en smule citronskal i cremen for at gøre den lidt frisk. Vi var 6 mennesker og jeg havde lavet dobbelt portion (til 16 personer) og alt blev spist. Så jeg vil sige, at sådan et tærtefad nok nærmere er til 4 personer end det er til 8. Alle mændene tog 2 store stykker hver og det var endda efter de også havde fået aftensmad :-) så man må sige at den er yderst vellykket - klart et 10 tal her fra

Nadja  -  2014-04-28 13:31:17
0,5 æg er det samme som ½ æg

Anonym  -  2014-05-01 14:20:00
Den bliver super god, hvis man topper den med gele, lavet af husblas der er smeltet/opløst i hyldesaft

Havva  -  2014-05-11 11:33:33
Jeg har nu lavet tærten to gange. Og den smager himmelsk.. Jeg har det problem at begge gange sidder bunden fast i tærteformen og jeg smører ellers bunden godt med smør før jeg kommer mørdejen på... Hvad gør jeg galt?

sussi  -  2014-05-20 20:58:43
Smelt evt. noget ribsgele og hæld den over jordbærrene. Er det ganske alm ribsgele på glas? giver det ikke smag?

sussi  -  2014-05-20 21:25:50
kan man godt bruge Dr. Oetkers kagecreme med vaniliesmag?

Sussi  -  2014-05-28 00:15:36
Lavede den til familie som elsker jordbær tærter og de synes at bunden og fyldet var lækkert men cremen smagte for meget af flødeskum og for lidt af vanilie

Malena  -  2014-06-08 15:19:28
Så nem og lækker

  -  2014-06-13 16:14:23
Hvis man laver en god hjemmelavet vanillecreme i stedet for er den perfekt!

Jeanette  -  2014-06-17 01:54:24
Mine gæster siger at de ikke tror de nogensinde har smagt en bedre jordbærtærte, hvilket ikke siger så lidt. Jeg plejer at lave dobbelt portion marzarinfyld og så selvfølgelig bage den lidt længere. Bruger også mere kagecreme end flødeskum til cremen der skal oven på. Kagen glaseres med smeltet ribsgelè og så er der serveret :)

kristoffer  -  2014-06-17 16:58:58
jeg gad godt at du skrev hvornår fyldet skulle i...

Lotte  -  2014-06-24 17:02:31
Kan man lave den uden marcipan.? Er allergisk overfor marcipan :-(

Flex  -  2014-06-25 13:46:00
Uha den er go'

Shah  -  2014-06-27 15:29:05
Tip: Dæk den lune tærte med mørk pålægchokolade, så sparer du at skulle smeltw chokolade.

kiafrandsen  -  2014-07-02 09:10:40
Rigtig lækker, og altid et sikkert hit herhjemme :)

Signe  -  2014-07-05 16:04:53
Jeg har bagt denne tærte mange gange før, men denne gang lod det til, at der var lidt en problem med, at få mørdejen til at ville samarbejde. Den var svær at rulle ud, ligemeget hvad man gjorde, også selvom den fik ekstra tid i køleskabet. Efter kagen egentlig var bagt, så var bunden stadig svær at bedømme, da den stadig føltes for blød og nærmest udfærdigbagt (jeg stak igennem macipanmassen ned i bunden). Måske kunne det have været smart, at have givet et råd om, hvordan mørdejen skulle "opføre" sig efter bagning, for jeg er helt nervøs for, at min mørdej ikke fungerer, men kan dog heller ikke bage den længere tid, med mindre man skal servere en murstenskant. Det plejer jo ikke at være et problem, når jeg plejer at have bagt tærten, bunden plejer altid at blive god, men denne gang er jeg i tvivl. Jeg har intet ændret i den måde, jeg laver mørdejen på (eller hele tærten generelt) siden jeg sidst har bagt den og jeg følger altid en opskrift til punkt og prikke! Det er svært at vide desværre. Men jeg håber på det bedste! Ellers er tærten altid super lækker!

  -  2014-07-10 21:05:28
skal kagen bages ved varmluft eller alm. ovn?

Susanne  -  2014-07-23 09:46:19
Fremragende opskrift! Jeg har efterhånden bagt den en hel del gange - altid til stor begejstring for dem der skal spise den! Som Michael har skrevet: "Det er den bedste jordbærtærte i verden!", men jeg må også gi' Mejse ret i problemet med, at overbevise andre om, at den faktisk er hjemmelavet og ikke købt (for en mindre formue) hos bageren! :-)