EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Andesteg i stegepose

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : And - Ænder

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt af : Per K.

Indsendt : 2004-06-15

Andesteg i stegepose 4 Andesteg i stegepose 1 Andesteg i stegepose 2 Andesteg i stegepose 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
10 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
    1 sveske ca. 10 gram
Forklaring:

Rens anden, gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker. Læg anden i stegeposen og luk til med den medfølgende klips.

Læg anden på bradepandens rist med brystet opad og steg ca. 2-2½ time ved 200 grader C. alm. ovn til den er mør. Tag anden ud, dæk den med et klæde. Lad den trække 20 minutter før den parteres.

Tilbered en let, jævnet sovs med andebouillon.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 18659 (4442 kcal)
KJ pr. Pers. 4664 (1110 kcal)
Vægt ialt 3600 gram
Vægt pr. Pers. 900 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 518 KJ (123 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 3.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (30 stemmer)

Opskriften er vist 117736 gange,
og udskrevet 4808 gange.

maria  -  2007-01-18 13:07:41
- rigtig god ret, man kommer rigtig i julestemning. husk at tage posen af ;)

jhs  -  2010-11-06 13:24:04
Det er lige det jeg er i gang med. Til i morgen. da klipper jeg anden i passende stykker og bruner dem i ovnen. det er bare godt.

mille  -  2010-11-21 23:24:01
jeg skal lave det imorgen, men er det virkelig nok kun med 2, 2,5 timer.

ib  -  2011-12-22 13:15:00
den er god ;) tror jeg, har ikke spist den endnu :D

Christina  -  2011-12-24 10:45:11
Vi steger anden ved 140-150 grader (alm. ovn) og så i 1 time per kilo - fx en and på 3 kilo får ca 3 timer - plejer at blive godt

Helle  -  2013-12-24 19:57:38
And 3600 g 3 timer 160 grader mør og saftig , saft til sauce perfekt, lige klar til at jævne samt 3 spiseske fulde ribs gele smag til med salt. Glæde Jul til alle