Opskrift på Æggekage med kartofler og bacon i ovn med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Æggekage med kartofler og bacon i ovn

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Æg

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt af : gismo

Indsendt : 2004-03-23

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
400 gram Bacon i tern
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
600 gram Kogte kolde kartofler
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
10 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
    1 bundt purløg vejer ca. 100 gram


Forklaring:

Rist bacontern sprøde på en pande. Tilsæt finhakket løg og kartoffeltern. Lad det sautere lidt og hæld det i et smurt ovnfast fad.

Pisk æggene godt sammen med fløde, salt og peber. Hæld æggemassen over kartoflerne.

Bages ved 175 grader C. alm. ovn 20-25 minutter .

Drys med finskåret purløg og giv brød til.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 15404 (3667 kcal)
KJ pr. Pers. 3851 (916 kcal)
Vægt ialt 2250 gram
Vægt pr. Pers. 562 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 684 KJ (163 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 12.1 gram
Kulhydrat 6.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.1 (47 stemmer)

Opskriften er vist 94926 gange,
og udskrevet 4455 gange.



Januar70  -  0000-00-00 00:00:00
det er bl.a. en alletiders idè til en gang "skrup af mad", for man kan lave dden i forvejen og varme den i ovnen ud på natten.

  -  0000-00-00 00:00:00
mætter godt og er nem at lave

Iben  -  2009-10-21 18:44:14
Skøn æggekage. Jeg tilsatte nogle pølser og pyntede med skiver af tomater. Go til frokostmadpakken dagen efter.

  -  2012-01-04 08:37:06
3/1-12 Den er god. Brugte ristede peberfrugtstrimler i stedet for purløg.

Hjemmekokken!  -  2012-01-06 17:09:19
Nu har vi prøvet denne opskrift 2 gange, begge med stor succes - den er simpel, men utroligt velsmagende! Opskriften blev fulgt slavisk.

Julie  -  2013-04-20 17:16:25
jeg er alene så jeg ville høre om man kan fryse den ned ?..

Lasse  -  2013-09-21 18:23:25
Høj flot og lysebrun æggekage efter 25 min. Desværre ret flydende under den brune skal, så den blev desværre til en omgang scrambled egg på panden.

Mette  -  2013-11-02 10:12:06
Til Julie Jeg ville ikke forsøge mig med at fryse den ned, du skal bare bruge et mindre fad og halvere retten så har du til aftensmad og frokost :) det ville jeg ha gjort ;)