EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Aioli (mayonnaisecreme)

Antal:
Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Ingrediens : Diverse flydende produkter

Indsendt af : gismo

Indsendt : 2004-03-16

Overfør ingredinserne for Aioli (mayonnaisecreme) til mealChaser indkøbsliste
Aioli (mayonnaisecreme) 4 Aioli (mayonnaisecreme) 1 Aioli (mayonnaisecreme) 2 Aioli (mayonnaisecreme) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
3 dl. Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Citron, saften heraf * Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
    Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.


Forklaring:

Knus hvidløg med salt i en morter. Læg æggeblomme og sennep i en skål og pisk det.

Tilsæt olivenolie dråbe for dråbe. Når du har tilsat en fjerdedel af olien, kan du tilsætte den i større mængder af gangen.

Når al olien er tilsat, tilsættes hvidløg og citronsaft og evt. ekstra aromaer.

Tilsidst smages til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.

Tips:

Hvidløget kan finthakkes, hvis du ikke har en morter.


Aromaer:
Safran
grofthakket basilikum
grofthakket dild
grofthakket persille
klippet purløg
grofthakkede nødder



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 10443 (2486 kcal)
KJ pr. Pers. 1305 (310 kcal)
Vægt ialt 337 gram
Vægt pr. Pers. 42 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 3099 KJ (737 kcal)
Protein 1.5 gram
Fedt 82.3 gram
Kulhydrat 1.8 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (43 stemmer)

Opskriften er vist 162762 gange,
og udskrevet 3651 gange.

Kokken  -  2009-10-03 15:36:19
Lidt safran gør ogsA underværker i ne aioli. Man smider trådene i til sidst og rør nænsomt rundt og så trækker safranen fine røde tråde i aiolien

  -  2009-12-31 14:09:06
simpelthen lækkert :o)

Karsten  -  2009-12-31 17:36:04
Der skal under ingen omstændigheder en hel tsk. salt i.

  -  2010-01-29 14:09:19
Det er altså en dårlig opskrift , og der er alt for meget olie i iforhold til resten af mængderne!.

  -  2010-02-26 17:53:09
Det her er overhoved ikke alioli!!!!! Sennep??? 1 Tsk salt???

  -  2011-01-02 11:50:54
Dette er ikke en opskrift på aioli! Der skal ikke sennep i. Hvor er kartoflerne som man koger og rør i? Det er en ægte aioli!

Conny  -  2011-02-10 00:07:39
Jow der skal lidt sennep i, men ikke som angivet, og der skal være mange flere hvidløgs (presset) i. Har fået Ailoli i Spanien, hvor kokken sagde, at det vigtigste var hvidløgskonsistensen, OG at man godt kunne bruge cremefraice tilsat lidt olievenolie blendet sammen med salt og masser af hvidløg - smagte fortræffeligt.

mikael   -  2011-11-18 01:26:06
hvis helt friske æg bruges far land høns der til vil jeg sige at man skal passe lidt mere på med olie mne den smager virkeligt godt mene er helt friske æg så okay for jeg bruger helst ikke andet tak og god madlavning der ude og tak for mange rigtigt gode råd ås har mange til dresing til almulig skags gammel opskrift far min farmor meget gammel

  -  2012-03-25 21:59:13
der er altf for lidt hvidløg i, og alt for meget olie :)

Morenilla  -  2012-04-26 20:32:58
Det er forskelligt hvordan man laver aioli/allioli. Navnet betyder hvidløg og olie og det er oprindeligt det eneste, der skal i. Det kan dog være lidt svært at få til at tage form, så ofte tilføjes der en æggeblomme. Det seneste årti er der dog blevet eksperimenteret en del mel opskriften, og sennep kunne da lyde til at være en lækker variant (selvom jeg til hver en tid vil foretrække den oprindelige). Men rør da for guds skyld ikke kogte kartofler i!

Gitte Riise  -  2012-07-02 12:16:33
Hvis du skal bruge ariolien til ex jomfruhummerhaler, kan du med fordel erstatte dijonsennepen med fiskesennep. Derudover anbefaler jeg, at starte med citronsaft af en halv citron, for derefter at tilsætte resten efter smag. Jeg serverer også en skål sød chillisauce sammen med. Uhm!!! God fornøjelse

Frida Lindvang  -  2012-09-23 18:45:36
Super lækker. Men lad være med at brug olivenolie, brug istedet vindrue eller rapsolie. Kan med fordel laves dage i forvejen for så smager hvidløget mere igennem. smager fortræffeligt med ristet fransk- eller rugbrød.