EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Citronstegt langtidsstegt lammekølle

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Lammekød

Højtid: Påske

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 0000-00-00

Citronstegt langtidsstegt lammekølle 4 Citronstegt langtidsstegt lammekølle 1 Citronstegt langtidsstegt lammekølle 2 Citronstegt langtidsstegt lammekølle 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Lammekølle u nøgleben * Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
1 spsk. Rosmarin, tørret *
2 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
    1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
  Auberginesauce: 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
450 gram Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
1 spsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Pynt: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
    Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
  Stegte kartofler: Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1500 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
10 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Oregano, tørret *
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Forklaring:

Tør lammekøllen af med køkkenrulle. Skær med en skarp kniv små lommer i overfladen. Fordel den tørrede rosmarin i lommerne og drys med salt og peber. Sæt tynde citronskiver fast på overfladen med små træpinde eller kødnåle.

Læg køllen på en rist i bradepanden og steg den nederst i ovnen ved 150 grader C. alm. ovn i ca. 2 timer og 50 minutter.
Kødets centrumstemperatur skal vise 70 grader, før lammekøllen er færdig.

Tag køllen ud og lad den hvile godt tildækket i alufolie og viskestykker i ca. 30 minutter.


Auberginesauce:
Skær auberginen i 1 cm tykke skiver. Drys skiverne med salt på begge sider og læg dem i et fad. Lad dem trække tildækket i ca. 45 min.

Skyl salt og væde af skiverne og tør dem godt i køkkenrulle. Skær aubergineskiverne i kvarte. Svits grofthakkede løg og hvidløg i tynde skiver i gyldent smør i en gryde. Hak de flåede tomater groft og tilsæt dem sammen med væden fra dåsen, tomatpure, sukker, salt og peber. Kog blandingen ved jævn varme i ca. 15 min. Kom auberginestykkerne i og kog saucen under omrøring i ca. 5 min. Smag til.


Stegte kartofler:
Skær kartoflerne igennem på langs og del hver halvdel i 4 både. Kom kartoffelbådene i kogende vand tilsat salt og kog dem under låg i ca. 10 min. Hæld kartoflerne til afdrypning i en sigte. Lad smørret gyldne i en pande. Kom kartoflerne i panden og drys med oregano, salt og peber. Steg kartoflerne ved jævn varme i ca. 5 min. - vend dem af og til.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 10532 (2507 kcal)
KJ pr. Pers. 1755 (417 kcal)
Vægt ialt 5733 gram
Vægt pr. Pers. 955 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 183 KJ (43 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 6.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.8 (66 stemmer)

Opskriften er vist 165251 gange,
og udskrevet 7592 gange.

  -  2007-02-02 18:58:52
blødt og lækkert kød

liii  -  2007-04-04 19:53:22
jeg synes det ser lækker ud mmmm....selv om jeg ikke har prøvet!

liii  -  2007-04-04 19:54:25
er det ellers den ret man spiser til påske ?

Inger  -  2007-12-28 16:37:55
Har lige lavet lammekølle -selvom det ikk er påske (28/12). Glæder mig til at smage, da det dufter i hele huset!

Henning  -  2008-01-18 09:22:28
En hilsen fra n-jylland den vil jeg lave og jeg glæder migtil at smage.

  -  2008-12-26 08:37:54
den blev hel fin men jeg lavede alt for meget og jeg har en halv lammekolle til overs , er der nogen der har en ide hvad jeg kan bruge alt det kod til

  -  2009-04-03 11:09:46
alt kød kan jo bruges til en god gang biksemad

Anders  -  2009-04-05 14:01:21
Hej, Er selv for tiden ved at eksperimentere med langtidsstegt lam. Tror nok at jeg synes det bedste reultat kommer efter bruning ved 180 gr. i 15-20 minutter, og så ned på 140 i 3 timer. Formodentlig fordi bruningen lukker porrerne i kødet og holder på saften. Af samme grund er jeg modstander af alle former for lommer i kødet - jeg vil have alt saften til at blive derinde! Vedrørende overskudskød fra lam, så er en gang lammegryde altid et hit her i huset - skær kådet af i passende tern, brun det lidt med løg, porrer, whatever. Vin på, koge ind. Og så hakkede tomater ved. Og gerne andre grøntsager alt efter temperament og beholdning. Krydres efter humør - men hvidløg, timian, rosmarin virker jo altid. Og så simre til alt er mørt og godt.

Leta  -  2010-03-06 13:17:17
Der findes jo utallige måder at gøre dette på, men vil nu give Anders ret. Køddet bør altid brunes! Vi bor i Norge og her er lammesæsonen også i efteråret, men lam er godt ALTID! Vi stikker huller i lammen og putter små hvidløg ind i, det giver kødet en eksta lækker smag indeni, uden at der er den "farlige" hvidløgssmag, her bliver den desuden lagt i blød allerede dage før stegning med diverse krydderier og rødvin- Mums

Niels  -  2010-04-04 11:51:59
Den er helt gal med stegetiden. Vores kølle var færdig 1 time 15 min. før planlagt, og ovnen var ikke over 150 gr. Centrumstemperaturen røg endda op på 78 gr. Om det skyldes perforeringerne til krydderierne, så varmen kommer tættere på centrum hurtigere, det er en mulighed. Vær meget opmærksom på, at stegeskyen smager voldsomt af citrus, så den kan være svær at bruge til sovsen.

Per V Nielsen  -  2013-02-04 09:49:42
Jeg lavede Auberginesaucen, men efter 5 minutters kogetid er auberginerne stadig meget hårde og smagen var slet ikke i ballance. Jeg tilsatte derfor noget tørret oregano og lod sovsen kogen i en time i stedet for, så fik den meget bedre smag. Jeg vil tro at den blier endnu bedre hvis man baget auberginerne i ovnen først inden man kommer dem sammen med løg og tomater.