EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Den gode tunmousse

Antal:
Pers.
Ret : Forretter

Ingrediens : MakrelFisk

Indsendt : 2004-02-18

Den gode tunmousse 4 Den gode tunmousse 1 Den gode tunmousse 2 Den gode tunmousse 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 ds. Tun i olie. konserves 1 dåse tun i olie vejer ca. 150 gram drænet vægt.
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Cheasy fraiche 9 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Ristet brød eller flutes 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Cherrytomater 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Iceberg salat 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Brøndkarse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Agurk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Overfør ingredinserne for Den gode tunmousse til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Hæld olien fra tunen. Mos tunen i en skål med elpisker eller gaffel. Tilsæt smør, creme fraiche, citronsaft og krydderier. Rør det hele sammen og smag til. Fyld moussen i en form ( skyl først formen med koldt vand, så hænger den ikke i ). Stilles i køleskab mindst 1/2 døgn.

Ved servering lægges strimlet iceberg først på tallerken,moussen skåret i skiver ovenpå. Pynt med halve cherrytomater,agurkeskiver og brøndkarse.

Tips:

Man kan røre en dressing af creme fraiche,frisk purløg,persille. Smages til med salt og peber.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 10157 (2418 kcal)
KJ pr. Pers. 1269 (302 kcal)
Vægt ialt 755 gram
Vægt pr. Pers. 94 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1345 KJ (320 kcal)
Protein 15.4 gram
Fedt 29.0 gram
Kulhydrat 0.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.7 (208 stemmer)

Opskriften er vist 633625 gange,
og udskrevet 24692 gange.

!!  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig smag og nem at lave

Karina  -  0000-00-00 00:00:00
Med lidt justeringer i opskriften og noget fantasi, blev det til en rigtig god opskrift som mine nytårs gæster synes godt om

Malene  -  0000-00-00 00:00:00
kom et lille hakket løg i , det giver lige prikken over i èt

ak  -  0000-00-00 00:00:00
stor succes i min familie

  -  0000-00-00 00:00:00
tilføj lidt hvidløg og kaviar og den bliver endnu bedre

:D  -  0000-00-00 00:00:00
Den er så lækker, nem at gå til.

Jeanne  -  0000-00-00 00:00:00
Tilføj et lille revet løg og paprika.. Og pynt med et halvt kogt æg med både rød og sort kaviar.. Det var en succes til min forlovedes fødselsdag som skal gentages når vi skal giftes..

  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg ved godt det lyder mærkeligt i manges ører, men jeg har virkelig god erfaring med, at komme en lille bitte smule ketchup i. Det runder rigtig godt af.

Tøserne  -  0000-00-00 00:00:00
Nu vil vi gå ind og lave denne mousse, som vi skal servere for resten af skolen imorgen :)

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Denne portion passede til en 900 ml. postejform.

Nina  -  2006-12-29 18:06:16
Elsker den tunmousse :) Jeg tilføjede et lille løg og serverede den med rejer, tomat og salat. LÆKKERT!

Nina  -  2006-12-29 18:06:23
Elsker den tunmousse :) Jeg tilføjede et lille løg og serverede den med rejer, tomat og salat. LÆKKERT!

Gitte  -  2006-12-30 13:01:10
Lidt mindre smør evt.

Pernille  -  2007-01-03 22:18:58
Rigtig lækker men ekstra god hvis der tilsættes 2-3 spsk. mayonnaise og 1 spsk tomatketchup... Nytårsgæsterne var vilde med den...

  -  2007-01-06 18:20:07
Brugte 150g smør - det var rigeligt - vil prøve med 100G næste gang

pia  -  2007-01-31 17:23:47
kan man ikke bruge tun i vand

sarah  -  2007-02-25 02:43:54
du kan sagtens bruge tun i vand istedet

julie  -  2007-04-04 20:46:47
er ved at lave den nu vender tilbage med en vurdering af smag. umiddelbart for let at lave !!

birdiebirthe  -  2007-04-04 23:55:28
Lækkert med en opskrift uden husblas!

helle  -  2007-10-28 15:26:46
kan den fryses?

Birgit  -  2007-11-22 12:02:54
Skal den stå et halvt døgn på køl, eller kan man nøjes med mindre??

Simone  -  2007-12-06 16:51:43
Hvis du kommer æg i er den også rigtig god.

Anne  -  2008-01-04 23:01:32
Rigtig god tunmousse! Nem at lave!

Nathasja  -  2008-03-16 13:45:05
Skal den stå i 12 timer inden den kn spises ?

  -  2008-09-14 15:00:12
opskriften er jo ikke angivet med mål mht. tilbehør. man ksn jo ikke vide om det bare er noget man har fundet på.

Helena  -  2008-09-15 06:33:42
Rigtig god tunmouse. Nem og lave. Der skal bruges lidt mindre margarine end skrevet.

grete  -  2008-09-22 16:38:35
et lille tip - tilføj en smule, bare en lille smule, peanutbutter! det er simpelthen sagen

  -  2009-01-12 17:39:58
Ikke mindre end en fantastisk opskrift..Jeg elsker den tunmousse!! Jeg tilsætter hakket frisk dild eller hakket purløg...I love it!!

Karina L  -  2009-01-20 17:44:13
En kanon opskrift som jeg har brugt op til flere gange, kommer dog mere cream fraich 18% i istedet for den lette. Plejer at server den med min egen kaviar sovs (Har lagt den på alletiders kogebog.dk)

Tanja  -  2009-03-12 13:38:59
Fantastisk tunmousse!! Nem og smager fantastisk :0)

henriette nordgren  -  2009-06-19 13:43:30
Dette er verdens bedste tunmousse, jeg har nu brugt den utallige af gange til fest og hverdag, og mine gæster er helt vilde.

cowboy  -  2009-07-22 13:53:48
det er en mousse som vækker begejstring hver gang den kommer på bordet kan varmt anbefales

Astrid  -  2009-11-07 15:20:19
Super god, og nem!! Det er ikke den mest kreative opskrift, men man kan altid tilføje lidt ekstra smag.. :D

tlp83  -  2009-11-09 20:48:12
Hej er der nogen foreslag til dressing?

Zita_00  -  2009-12-14 15:24:50
kan man komme noget anden i i stedet for alt det smør ..? 200g er alligevel lidt meget :)

  -  2009-12-18 23:47:36
Jeg forsøger mig som regel frem med smør og cheasy fraiche. Man kan sagtens bruge meget mindre smør, bare man tilføjer mere cheasy fraiche. Det skader absolut heller ikke at bruge mere citronsaft i moussen, det gør den bare mere frisk og let, hvis det er det man ønsker:-) Jeg har serveret min lettere version til nytårsaften til stor glæde og mange roser:-) Dressing plejer jeg at lave af cheasy fraiche, citronsaft, salt og peber. Smag dig frem. Den skal smage frisk, det passer rigtig godt til moussen:-) Glædelig jul til alle

  -  2009-12-31 16:24:13
Har lige lavet den bare til mig selv nytårsaften. Elsker tunmousse, men min famillie gider ikke den slags. Jeg synes også den er rigtig god, skulle nok bare have hakket løget i en maskine. Ellers ville den have været helt perfekt. Det ved jeg så til en anden gang.

Christina  -  2010-03-09 10:47:27
LIdt rejer på toppen, og den er helt perfekt :)

Malene.  -  2010-03-17 19:49:45
plejer også at lave den med rejer og advokado som tilbehør, samt creamfraichedressing med lidt kethup og paprika. behøver ikke mere end 6-7 timer på køl.

helene   -  2010-03-19 17:19:29
den smager bare så godt:D

Anna Grethe  -  2010-03-26 10:09:19
Foreslag til dressing: Cremefraiche(fedtindhold efter eget ønske)tilsat masser af finthakket dild og smagt til med citronsaft, salt og peber. Enkelt og lækkert til den dejlige mousse.

Tina  -  2010-11-07 17:01:45
Ekstrem let at lave og velsmagende bortset fra at smørsmagen er for gennemtrængende.

Charlotte  -  2010-12-04 10:54:10
Kan sagtens fryses. Men husk at bruge rigtig smør, da den så er nemmere at skære ud, når den har været frossen. Skal den ikke fryses, kan man sagtens spare lidt på smørret og erstatte med cr.fraiche.

  -  2010-12-05 10:28:26
3 daaser tun. Hvor mange gram er det? Jeg bor i udlandet og der er daaser i alle störrelser.

Conny  -  2010-12-21 20:46:27
Prøv også at bruge solrørrede tomater der er afdryppet på køkkenrulle, og hak det fint. Det giver en sødme sammen med både løg og hvidløg.

Conny  -  2010-12-21 20:48:06
Men absolut ikke 200 gr. smør i - dur slet ikke. Kom cremefrace i ca. 2-3 spsk. i stedet.

louise  -  2010-12-30 12:50:58
rigtig god, men tror ikke der er til 8 pers.

Køkkenet  -  2011-01-06 17:26:31
Man må da sige at tunmus er godt. Det er der ingen tvivl om.

Christian  -  2011-04-10 17:07:57
Jeg elsker tunmousse, så glæder mig til at prøve den her :) Vi plejer dog ikke at fryse den i mere end en time eller to, men vi skærer det så heller ikke i skiver, vi smørrer det bare på. Det smager godt alligevel!

Monica  -  2011-04-15 18:40:08
Den var udemærket men lidt fed og klisterde til ganen, men bedre end så mange andre jeg har prøvet, så bare mindre smør i

Linea og Katrine  -  2011-06-11 15:40:09
Super god. Put lidt mindre smør i og et hakket hvidløg! Så den bare tip top god!

Helle  -  2011-07-28 14:06:17
Super nem og lækker, mine gæster var vilde med den.

Anders  -  2011-12-30 13:29:01
Til Conny: Der er 150 gram tun i hver dåse

AA  -  2012-01-03 22:11:24
Den er god - samme opskrift som fra Karolines Kogebøger...

Lene  -  2012-01-10 16:18:45
den er bare for lækker jeg laver kun den her og jeg kommer også lidt hakket løg i.. og så på noget brød med mayonaise og kaviar :D MUMS :D

Hbmr  -  2012-02-13 09:12:48
Rigtig lækkert, og super godt tip det med løget det giver lige det sidste.

  -  2012-12-28 12:50:16
Riget dejlig og nem og smager dijlig. Men brugte hund 125 gr smør. Lidt hakket løg efter smag. Hakket noget dild i. pynte med citron skiver og rejer og caveret med reste brød til og drising.

  -  2013-01-09 09:33:14
skal serveres til min 48 års fødselsdag - en rigtig "retro" ret !!

dennis  -  2013-02-12 12:46:13
undskyld men prøvede at lave den her og den var sku ikke god den var rigtig tung og så føltes det som om den hang fast i ganen. ville hellere lave den med busblas. og til sidst vil jeg lige sige at den nok ville smage bedre på en rugbrød med rødbeder lidt a la sylte

Smør haderen;)  -  2013-03-14 15:49:52
for meget smør!! -Men ellers god hvis man kommer lidt mindre smør i(ca halvdelen);)

Brit  -  2013-06-25 10:57:10
Den bedste tunmousse! Den er et stort hit til selskaber, og der er ALDRIG rester tilbage selvom man laver til dobbelt antal!

Maria  -  2014-04-01 10:58:46
Nok den dårligste tunmuosse jeg til dato har smagt! Den er fed, og ikke spor let og lækker. I mine øjne er en mousse (uanset om det er chokolade eller tunmuosse) luftig og blød, hvilket denne ikke er.