EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Gåsesteg

Antal: 6 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Gås - Gæs

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt af : joeson

Indsendt : 2003-11-07

Gåsesteg 4 Gåsesteg 1 Gåsesteg 2 Gåsesteg 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 gås (4-5 kg.)
 salt
 peber
5 dl.bouillon/vand
500 g.æbler
200 g.svesker
 


Forklaring:

Gnid den istandgjorte gås ind- og udvendigt med salt og peber. Fyld den med skrællede æblebåde og svesker. Luk åbninger med kødpinde.

Læg gåsen på risten over bradepanden med brystet opad og sæt den i en kold ovn ved 160 grader C. alm. ovn. Når gåsen er brunet (det tager ca. 45 minutter) tilsættes den kogende bouillon. Så passer gåsen sig selv i 3 1/2 - 4 timer, alt efter hvor stor den er. Når lårene nemt kan vrides er gåsen mør.

Hæld skyen fra, skum fedtet af og jævn saucen med en smørbolle. Giv saucen lidt kulør og smag til med salt og peber.

Tips:

Generelt kan man sige at gås steges som en and. Bare man tager hensyn til vægten så skulle det lykkedes for alle. Alt efter temperament kan man så pynte gåsen med flag i maven og hvide manchetter om benene.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.9 (71 stemmer)

Opskriften er vist 90271 gange,
og udskrevet 5894 gange.

joeson  -  0000-00-00 00:00:00
Har aldrig været ude for at denne opskrift har slået fejl.

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
helt fin jeg ville nok drysse 1-2 spsk. mel i væsken i bradepanden når væsken hældes i. tak.

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
Ville nok vende brystet ned den første time, idet brystkødet da bliver mere saftigt efter stegningen

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
vi er mange til middagen og putter derfor en afpudset svinemørbrad ind i gåsen. Den steger med og smager som det allerfineste gåsekød

  -  0000-00-00 00:00:00
langtidsstegning af gås

Luna N.S  -  2006-12-20 21:00:46
smagen er meget fyldig og tæt. meget mør i kødet! rigtig god!!

[email protected]  -  2006-12-20 21:04:58
mget fyldig. en lille smule mere kryderri1 timian, origano fx. og mere slat og peber

Per  -  2006-12-20 22:14:20
Læg indmad, vinger og afpuds i bradepanden samtidig med bouillonen, skyen sigtes og hældes i en gryde og varmes op, mel drysses over og det får lov til at bundfælde sig, smag til med fløde salt og peber og farv med lidt kulør.

[email protected]  -  2006-12-20 23:36:36
Jeg lægger altid en gås nedaf i en bradepande hvor jeg først har lagt bagepapir, så får man altid en meget saftig gås og en meget velsmagende sky, Denne sky bliver naturligvis skummet for fedt og blandet med den afbrunede og kogte sky fra indmaden. Jeg bruger så noget af gåsefedtet til opbagningen af saucen.

Sanne Jørgensen  -  2006-12-24 11:48:40
jeg ville nok give den en halvanden time pr. killo! og så 2 timer på brystet så bilver skindet lidt mere sprødt!! hvis man kan lide det!

  -  2007-12-23 18:42:54
den er go nok, men lidt mere krydderi... kan klart anbefales

Fætter Guf  -  2008-12-03 15:03:55
...jeg vil da ikke håbe, at nogen pynter gåsen "med flag i maven", det lyder farligt, men i stedet sætter lidt flag på gåse-stegen!! haha - ellers fin opskrift! Glem ikke, at man med held kan proppe en svinemørbrad ind i gåsen, som så vil smage som gås og give mad til 2-3 personer mere! GLÆDELIG JUL!

Hans  -  2009-11-30 12:18:34
Hvilken øl er god til gås?

Niels  -  2009-12-18 15:13:46
Tjek med stegetermometer. Kernetemperaturen i brystkødet skal være > 70 grader, for at sikre mod dårlig mave.

m-buhl  -  2009-12-27 15:15:46
Har lavet gås mange gange efter flg og den er dejlig saftig og mør, ALDRIG tør: sæt ovnen på 250 gr. gåsen nedad i 20 min, derefter vendes gåsen og ovnen sættes på 160 gr og steger i 2 timer 40 min altså 3 timer i det hele... derefter pakkes gåsen ind i staniol og viskestykker og hviler i 2 timer mens flæskestegen er i ovnen og alt andet tilberedes... Altid super saftig og mør gås...Bruger en gås på 5 kg..

  -  2012-12-19 18:33:17
Er der ikke nogen der bruger stegepose til gåsen?