EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Grønne syltede tomater

Antal: 1 Portion

Ret : Syltning

Ingrediens : Drivhus Grønsager

Indsendt af : tina

Indsendt : 2003-11-03

Grønne syltede tomater 4 Grønne syltede tomater 1 Grønne syltede tomater 2 Grønne syltede tomater 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.grønne tomater
 
 Forlage:
5 dl.eddike
5 dl.vand
 
 Sukkerlage:
5 dl.forlage
500 g.sukker
1 kanelstang
1 hel ingefær
6 hele nelliker
 
 atamon til konservering
 


Forklaring:

Skyl, tør og prik tomaterne, vand og eddike bringes i kog. Tomaterne kommes i, koges 5-7 minutter tomaterne tages op.

Mål 5 dl. af den lage tomaterne er kogt i, og kom sukker og krydderierne i. Lagen bringes i kog, tomaterne lægges i, koges igen i 5-7 minutter tag gryden af varmen og lad tomaterne trække i lagen natten over.

Næste dag, bring tomater og lage langsomt i kog og kog sagte i 5-7 minutter tag forsigtigt tomaterne op med en hulske og læg dem i rene, skoldede krukker.

Lad lagen koge yderligere et par minutter tag den af varmen, skum den, tilsæt konserveringsmiddel, hæld lagen over tomaterne og luk eller bind til.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (47 stemmer)

Opskriften er vist 89950 gange,
og udskrevet 8301 gange.

Per  -  2007-10-19 17:30:49
Syntes at sukkerlagen skal koge lidt længere, den skal gerne være tykflydene, eller lige nok til at det kan dække tomaterne.

Joakim  -  2008-09-27 10:24:26
I stedet for de foreslåede krydderier kan man også anvende hel allehånde. 3-4 stk. per halve kilo tomater, som koges med op i lagen.

OZ2  -  2008-10-08 10:12:38
tak det var lige det vi havde brug for du er en skat

bedstemor  -  2008-10-19 20:52:15
Dejlig nem opskrift,jeg synes dog krydderierne hører julen til,vaniljesukker er min favorit 1-2 tsk. De smager rigtig godt til ¨påen kartofler¨(pande kartofler)

  -  2010-09-07 17:53:15
rigtig lækker opskrift.

kokken  -  2010-10-08 11:39:46
stjerneanis passer også godt i denne syltelage

Jesper  -  2010-10-15 17:09:27
Jeg har lavet denne opskrift 3-4 gange over de sidste par år og jeg er meget glad for den. Eneste ændring jeg plejer at lave er at jeg kun koger tomaterne i 4 minutter, for jeg synes de kan have en tendens til at splatte ud efter de 3x5 min kogning. Ellers er den god som den er :D

www.kreativemysticia.blogspot.com  -  2011-08-23 16:03:25
Det er 3. gang jeg bruger denne opskrift... Jeg elsker den! Men bruger ingen kanel.

Lone Jensen  -  2011-09-14 14:27:44
Skal passe på ikke prikke tomaterne for meget, som jeg gjorde og ikke koge for hårdt. Men ellers dejlig opskrift

  -  2012-09-11 19:11:00
Hvor meget atamon skal der i...

pia  -  2012-10-14 14:27:50
hej prøv den også med hele chili. løg og æbler

  -  2014-09-05 16:55:42
Hvornår kan man spise det? :-D ka ik vente længere