Vildt suppe med kødboller

Vildt suppe med kødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Øvrigt Vildt - Diverse dyrevildt

Ukendt oprindelseslandKilde : Jagtforeningen ved Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole

Indsendt :     

Ingredienser:
2500 g.ben sener eller andet fra vildt (fugleskrog)
2 gulerod
0.5 selleri
1 løg
1 persillerod eller pastinak
2 dl.rødvin
 enebær
 timian
1 porre
 laurbærblade
70 g.tomatpure konc.
2 fedhvidløg
 peber
 salt
1 klatsmør
 
 Kødboller/fyld
2 dl.sherry
250 g.kastanjer
 hvedemel
1 æg
1 dl.piskefløde
300 g.hakket vildtkød
 
Opskrift:
Vildtfond (kan koges på forhånd) Kom ben og andet i et fad og brun det i ovnen ved 225° i 25 min. Gør urterne i stand. De skæres i små stykker, og hvidløget hakkes groft. Svits det i smørret, og hæld rødvinen på. Lad simre i et par minutter. Kom vildtben og resten undtagen salt i. Hæld koldt vand på til det dækker. Kog op, skum grundigt af, og tilsæt salt. Kog (ikke bullerkogning!) i 2-3 timer indtil kødet slipper benene. Sigt fonden, og kog ind til ca 1,5 liter.

Kastanjer
Rids et kryds i toppen af kastanjerne og bag dem i en 200° varm ovn i ca 15 minutter. Tag kastanjerne ud af deres skal og skær i 1/8-dele

Færdiggøring af suppe
Kog sherry ind til ca det halve, kom suppen på, hæld kastanjer i og kog i ca 10 minutter. Blend suppen. Smag til med salt og peber. Tilsæt vildtkød og kog videre i ca 10 minutter. Kødboller Rør det hakkede kød sammen med mel, æg, fløde, salt og peber. Lad dejen hvile i ca 20 minutter. Kog ca 1 liter saltet vand. Pocher bollerne heri indtil de er faste og flyder. Når suppen skal serveres, tilsættes kødbollerne, og en lille klat smør. Serveres med flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 21465 gange,
og udskrevet 370 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu