Stegt edderfuglebryst

Stegt edderfuglebryst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Edderfugl

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 edderfuglebryster uden skind
10 dl.kærnemælk
 rosmarin
 salt
 peber
1 dl.fløde
1 dl.rødvin
 smør
 
Opskrift:
Hæld 1/2 l kærnemælk i en skål og læg de optøede bryster i skålen. Lad skålen stå i 12 timer og hæld derefter mælken fra, tag den resterende 1/2 l. kærnemælk og hæld over kødet. Lad dette stå i endnu 12 timer og hæld derefter også denne mælk ud. Skyl kødet under koldt vand og tør det godt. Drys med salt og peber og rosmarin og steg brysterne i smør på en pande, ca. 6 min på hver side. Når kødet er stegt som beskrevet ovenfor, tages det af og trækker under stanniol i ca. 20 min, hvorefter det skæres i tynde strimler på tværs af kødtrådende. Når kødet er taget af, koges panden af med rødvin og fløde, og jævn sovsen, som smages til med ekstra rosmarin og salt og peber. Det er godt at bruge lidt af karamellen fra de brunede kartofler eller de glaserede perleløg til sovsen, det giver sovsen fylde.

Tips:

Tag edderfuglene op i meget god tid, da de skal "mælkes ud" i ca. 1 døgn, da de ellers kan smage af tran.





karakterer:
Opskriften er vist 30539 gange,
og udskrevet 825 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-01-06 10:29:46
En dejlig og skøn meny, men serverede små grønne bønner til i stedet for de brunede kartofler, kan varmt anbefales

  -   2013-08-09 19:31:18
Det er ikke en svømme fugle edderfugle går under betegnelsen dykand ;-)

  -   2009-02-23 16:10:41
Unødvendigt med udvanding af kødet. Giv i stedet kødet et hurtigt opkog, så overfladen dækkes med skum. Smid vandet væk og skyl kødet hurtigt under vandhanen. Kødet er nu fuldstændigt fri for tran og klar til stegning.

  -   2007-12-22 15:37:03
har heller aldrig brugt mælk eller eddike. transmagen er kun i det gule fedt, så sørg for sat det er skåret helt væk før nedfrysning. så smager kødet fint

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg plejer heller ikke at vande ud, som carsten skriver, bare at det gule fedt er skåret fra, så er det slet ikke nødvendigt. Dog plejer jeg at lade dem ligge i kærne eller sødmælk i 2-3 timer inden tilberedningen, dette er dog for at fjerne blod fra kødet. Ellers god opskrift, og det smager jo fortrinligt. God fornøjelse..

  -   2005-01-01 01:01:01
Der er ingen grund til udvanding i kærnemælk, tag en "sjat" eddike og bland opmed vand. Lad kødet stå i køleskab til dagen efter, så er det bare OK

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har aldrig vandet ud og har aldrig haftproblemer

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har ikke vandet kødet ud. Blot sørget for at alle hinder og alt fedt var skåret fra. Der var overhovedet ikke antydning af trannet smag