EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Vindruegele

Antal: 4 Pers.

Ret : Syltning

Ingrediens : Bær

Indsendt : 2003-07-14

Vindruegele 4 Vindruegele 1 Vindruegele 2 Vindruegele 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 l.usødet vindruesaft
6 spsk.citronsaft/Citrus Nekta
1 brevGul Melatin (40 g)
750 g.sukker
 


Forklaring:

Vindruesaft, citronsaft og Gul Melatin bringes i kog og koges 1 min.

Gryden tages fra varmen. Sukkeret røres i. Geléen bringes i kog og koges 1 min.

Skummes og kommes i Atamonskyllede glas, der lukkes dagen efter.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.1 (44 stemmer)

Opskriften er vist 68046 gange,
og udskrevet 4315 gange.

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
"SAFT" jeg havde tænkt mig at lave vindruegele fordi jeg har en h....... masse vindruer på vores træ, og de forgår jo bare men du må jeg så selv prøve med hele druer

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Har du hele druer og ikke saft, så rengør druerne. Kom dem i en sigte og pres saften ud.

per  -  0000-00-00 00:00:00
Nu har jeg prøvet med købte druer, og presse dem gennem en sigte, kunne ikke presse så ret mange druer af gangen, jeg lagde kvaset til afdrypning i saftpose, og siede også saften gennem pose, men den blev hurtig mørk så måske der skulle have været lidt citronsaft i med det samme.

lis  -  0000-00-00 00:00:00
hvad gør jeg hvis geleén ikke bliver stiv, jeg har prøvet at varme saften op, kommet melatin i igen, men uden held

jørgen  -  2008-10-21 19:52:35
Hvordan får jeg vindruesaften klar det jeg har presset er meget grumset

Per  -  2008-10-27 13:21:03
Prøv at hælde den gennem et kaffefilter, ved ikke om det er for fintmasket, men saftpose eller thepose kan også bruges.

Bjarne   -  2008-10-28 17:23:29
Hej'sa Kan man ikke bare "smide" vindruerne i en' saftkoger til at starte med , i stedet for at presse dem igemmen en si .......? ? ? ( har ca 250 klas'er) endnu som vi ikke når at spise.

Rasmussen  -  2009-09-26 09:22:53
Jeg blænder blå vindruer fra drivhuset,lader saften løbe igennem et dørslag så sten og skald sis fra og følger ellers opskriften. Det bliver en dejlig fast sød gele.

marianne  -  2010-09-07 16:33:29
Jeg bruger altid en saftkoger, og gelen bliver fint klar, det er godt nok blå druer jeg bruger, men det er jo lige meget. Bliver godt med lidt ribs eller solbær

  -  2010-09-12 11:12:36
Jeg koger druerne i en gryde med låg, med ganske lidt vand i bunden. Druerne koger hurtigt ud. så kan saften med nemhed sigtes først igennem en alm. si, derefter en si med et klæde i. Så er alt grums væk. Derefter koger jeg op og starter proceduren ovenstående.

biirthe   -  2010-10-21 11:23:12
kan ikke få vindrue geleen stiv har kogt det om men er ikke stiv

Camilla  -  2011-09-28 16:40:02
For at få saft til geleen, kan man koge druerne i ca. 20-30 minutter. Rens druerne og kom dem i en gryde med 1 dl. vand pr. kg druer. Hæld dem derefter i en saftpose og lad dem dryppe af. Fortsæt som ovenstående. Det er ikke altid at geleen bliver stiv med det samme. Men vendt og lad det stå et stykke tid, inden du fortvivler. Man kan evt. anvende geleringssukker til at starte med, hvis man ikke mener, at der er nok pektin tilbage i druerne - pektinindholdet falder med tiden. Dvs. meget moden frugt har et lavere pektin indhold. Alternativt kan man koge det med melatin, hvis det ikke vil gelere.

  -  2013-09-15 18:53:30
hvad spiser i til vindruegele

Aksel Carlsen  -  2013-10-14 16:58:00
Bruger gerne druegeleen til andestegen.. smager himmelsk

  -  2014-03-27 17:55:38
Hvor længe er holdbar hede.

Laila  -  2014-09-18 15:38:02
Jeg kom druerne i saftcentrifugen, og så saften i en saftpose, det blev rigtig fint.