EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Kogt ribsgelé

Antal:
Portion
Ret : Syltning

Ingrediens : Bær

Kilde : Tørsleff & Co

Indsendt : 2003-06-27

Overfør ingredinserne for Kogt ribsgelé til mealChaser indkøbsliste
Kogt ribsgelé 4 Kogt ribsgelé 1 Kogt ribsgelé 2 Kogt ribsgelé 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Ribs, friske 1 dl. ribbede ribs vejer ca. 70 gram.
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Atamon, flydende
   


Forklaring:

De knapt modne ribs og vand bringes langsomt i kog, og småkoger i ca. 20 minutter.

Bærrene sies gennem et klæde eller saftpose.

Saften måles og bringes i kog.
Til hver liter siet saft:
1000 g. sukker
0.5 tsk. flydende Atamon

Sukkeret røres langsomt i. Geléen koges sagte 5-8 min., til dråberne falder tungt fra skeen. Geléen skummes, tilsættes Atamon og hældes i geléglas, der lukkes dagen efter.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 19720 (4695 kcal)
KJ pr. Portion 19720 (4695 kcal)
Vægt ialt 2200 gram
Vægt pr. Portion 2200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 896 KJ (213 kcal)
Protein 0.6 gram
Fedt 0.8 gram
Kulhydrat 51.5 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.8 (32 stemmer)

Opskriften er vist 97302 gange,
og udskrevet 4472 gange.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Mere modne bær kan også bruges, men så skal der tilsættes noget gul melatin oprørt i lidt af sukkeret, og saften skal så koge yderliger 2 min herefter.

h.Micheelsen  -  0000-00-00 00:00:00
nem og god

K. Johnsen  -  0000-00-00 00:00:00
Geleen bliver halvflydende. 10 blade husblas hjælper ikke. Hvad gør en klog

Ditte  -  2007-07-16 00:06:40
er det nødvendigt at komme vand i hvis ribs er kogt i micro ovn? Kan jeg undvære Atamon da jeg ikke kan købe det her i Canada?

Per  -  2007-07-16 20:37:36
Hvis gelen er blevet for tynd så kan man koge den op igen og tilsætte noget gul melatin.

Per  -  2007-07-16 20:43:54
Til Ditte Tror godt du kan udelade vandet i microovnen, det kan være at geleen bliver lidt kraftigere i smagen så, Atamonen er for holdbarheden og kan godt undværes, men måske det bare heder noget andet i Canada, Det virksomme stof i atamon er natriumbenzoat og jeg mener at det har E-nummer 211

Camilla  -  2008-07-31 11:00:09
Hvor meget bliver der ca. ud af opskriften?

Erik  -  2008-08-08 15:41:08
Det er for meget vand. Til 4 liter ribs skal kun bruges 1 dl vand, så bliver geleen ikke flydende. Nogle gange skal geleen koge op til 20 min før dråberne hænger ved skeen.

Marianne  -  2009-07-19 07:09:10
Hvordan opbevarer man egentlig bedst ribsgelé, når nu man har kogt den. Uden eller på køl

  -  2011-06-27 13:20:34
Hej marianne. Min kloge svigermor har altid haft sin hele i skabet og ikke på køl

winnie  -  2011-07-20 18:27:53
Det her lover godt, glæder mig til at smage det:)

Mette  -  2012-07-04 11:00:48
Kan man fryse geleen?. Eller skal man istedet fryse bærrene. Og skal de ikke bare skylles og i lufttæt pose og så på frost hvis det er?. På forhånd tak

Gitte  -  2012-07-09 11:41:15
Hej Mette. Så skal du fryse bærrene, og ja de skal bare skylles og så er det meget nemt, den dag du ønsker at sylte :-)

Kristian  -  2012-07-16 21:10:47
Fin opskrift, omend kogetid måske lidt længere end angivet

Tubs..  -  2012-07-16 21:33:26
Jeg kogte det med låg i 10 minutter og bagefter uden i omkring 10. Jeg tror ikke at jeg skulle ha haft låg på overhovedet, men nu er der blandet et brev gul melatin i og så håber jeg det vil geletere.

michael  -  2012-07-20 08:18:05
Nu har jeg fulgt opskriften nøje og det eneste jeg har er 15 glas med tyk grødlignende indhold? Mvh Michael

Per  -  2012-07-20 10:51:50
Opskriften siger knapt modne bær, og det er formentlig pga. at der er mere pektin i umodne bær end i modne. Du kan koge gelen op igen og tilsætte gul melatin, gerne rørt op i lidt sukker for ikke at klumper.

  -  2012-07-22 17:02:59
Husk gele ikke stivner, hvis man sætter låg på samme dag. Glasene skal stå åbne til næste dag.

Miguel Nissen  -  2013-07-22 11:24:49
skal glassene stå i køle skab uden låg i et dæg eller bare med et klæde over

Tinna  -  2014-07-17 18:13:24
Den er lidt tynd i det når man koger, men jeg brugen en kold overflade til at tage en lille tsk saft op med og så venter jeg 2 min og så kan man se hvor meget det vil stivne. Jeg bruger kun det de skriver der skal i, og så står det på mit køkkenbord til det kølet ned så det kan komme i køleskabe