Courgetter med tofu

Courgetter med tofu, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Courgetter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.tofu
0.5 usprøjtet citron
1 bdt.frisk timian
1 fedhvidløg
4 courgetter
400 g.tomater
100 g.cremefraiche
 salt
 hvid peber friskkværnet
1 drysMuskatnød, friskrevet
50 g.gorgonzola
50 g.champignon
1 bdt.persille
1 bdt.forårsløg
1 spsk.solsikkefrø
20 g.smør
 
Opskrift:
Tofuen dryppes af og smuldres. Et stykke citronskal hakkes fint, og citronen presses. Timian skylles, slynges tør, og bladene ribbes af stilkene. Hvidløgsfeddet presses.

Tofu, citronskal, citronsaft, timian og hvidløg blandes i.

Courgetterne skylles, enderne skæres af, og courgetterne skæres i halve på langs. Frugtkøddet skrabes ud med en teske og hakkes fint. Tomaterne flåes og skæres i små terninger.

Tomater, courgetkød og creme fraiche blandes. Smages til med salt, peber og muskat.

Farsen lægges i et ret stort ildfast fad. Der skal være plads til courgetterne.

Gorgonzolaen skæres i små terninger. Svampene gøres i stand, skylles evt. hurtigt under koldt vand og skæres i små terninger. Persillen skylles og hakkes. Forårsløgene gøres i stand, skylles og skæres i tynde ringe (også det lysegrønne).

Tofu blandes med gorgonzola, svampe, persille, forårsløg og solsikkefrø, og farsen smages til med salt og peber. Courgetterne fyldes med tofu-fars og lægges på tomatsaucen. Smørklatter fordeles over.

Fadet sættes midt i en kold ovn. Den indstilles til 200 grader, og courgetterne bager ca. 40 minutter, indtil overfladen er gyldenbrun.

Tips:

Variationer:
Også bøftomater eller store champignonhoveder kan fyldes på samme måde. Når man bruger tomater, skal saucen tilberedes af creme fraiche og rigeligt med hakkede krydderurter.





karakterer:
Opskriften er vist 15477 gange,
og udskrevet 458 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-09-11 20:02:46
Rigtig godt, hallo! Super vegetar-ret. Jeg kogte sorte quinoa til (i stedet for evt ris, og det så flot ud. Dertil en arabisk løgsalat. Jeg stegte champignonerne og forårsløgene lidt inden de tilsattes tofu-farsen, for ellers bliver det nemt meget vådt det hele, er min erfaring.