EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Bagt æblekage med sprødt låg

Antal:
Pers.
Ret : Varm Dessert

Ingrediens : Frugt

Højtid: Mortens aften

Indsendt : 2003-05-28

Bagt æblekage med sprødt låg 4 Bagt æblekage med sprødt låg 1 Bagt æblekage med sprødt låg 2 Bagt æblekage med sprødt låg 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Kanel, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Dej: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Krydderurte miks
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  På toppen: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  evt. hakkede mandler og lidt ekstra smør 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Overfør ingredinserne for Bagt æblekage med sprødt låg til mealChaser indkøbsliste

Forklaring:

Skræl æblerne f.eks. James Grieves eller Filippa og skær dem i både. Vend med kanel og sukker. Kom blandingen i et smurt, ildfast fad.

Blend sukker, salt, krydderurter (f.eks. citronmelisse mynteblade ananassalvie eller vanillegræs) og mel. Bland med havregryn. Skær smørret i tern og gnub det hurtigt ind til en let smuldrende dej.

På Asserboegnen bruger de udøvende en skål med isvand til at dyppe fingrene i. På den måde hindres det at smørret bliver blødt. Bag ca. 50 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.


Server med creme fraiche 38 %, vanilleis eller flødeskum.

Tips:

Kryderurtemiks:
F.eks citronmelisse mynteblade ananassalvie eller vanillegræs



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 17939 (4271 kcal)
KJ pr. Pers. 4484 (1067 kcal)
Vægt ialt 1777 gram
Vægt pr. Pers. 444 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1009 KJ (240 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 12.2 gram
Kulhydrat 32.2 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.1 (126 stemmer)

Opskriften er vist 219350 gange,
og udskrevet 9781 gange.

Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en meget lækker kage, men det er ikke nødvendigt at bruge mere end 100 g sukker på æblerne. Det er heller ikke nødvendigt at brude 250 g smør/magarine. Det er nok med 175 g.

Margit  -  0000-00-00 00:00:00
Hurtig og nem at lave. Havregryn kan erstattes med müsli, det gør overfladen endnu sprødere.

Irene Wejlemand  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg river marcipan groft i og sparer på sukkeret

Annette  -  0000-00-00 00:00:00
Super god kage - og meget nem at lave..

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Kunne ikke skaffe krydderurterne, så brugte i stedet lidt citronsaft som jeg dryppede over æblerne i fadet.

Ulla I UK  -  0000-00-00 00:00:00
Den er bare laekker og er blevet en af familiens yndlings desserter her I Windsor.

a  -  0000-00-00 00:00:00
lavede halv portion med 90 g smør i en rugbrødsform, den blev virkelig god og sprød!

Ida  -  0000-00-00 00:00:00
en kanon god kage nemt at lave og alle elsker den her hos os!

gitte  -  0000-00-00 00:00:00
smør og sukker

Simone  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækker æblekage! Lavede den til min fødselsdag, og familien elskede den! Kan varmt anbefales - Jeg havde dog ikke nogle af kryderurterne, så jeg brugte vaniliesukker.. Lækker løsning!

sanne  -  2007-08-17 14:43:42
fantastisk kage

anne  -  2007-09-03 18:12:48
ja den er super dejlig og alle i familien elsker den ned is til

sophie  -  2007-09-22 17:11:55
den er da oka :-)

Per  -  2007-10-19 20:45:51
Brug foodprocesoren til at blende sukker salt og citronmilisse.

Nina M  -  2007-11-05 10:01:22
Bruger minihakker/foodprocessor til at blande alle ingredienserne (krydderurter hakkes lidt før de andre ingredienser tilsættes). Det giver en god smuldredej, hvor smørret ikke når at blive for varmt. Derudover tager det ingen tid at blande dejen. Heller ingen fedtede fingre. Er også god med fromage frais til, evt. rørt med lidt vanille og sukker/sødemiddel, hvis man er til det lidt sødere tilbehør.

Ditte  -  2008-10-12 08:34:51
Jeg elsker den her kage!! Lavede en halv portion hvor jeg udelod noget af sukkeret på æblene og erstattede det med hakkede figner og honning. Til låget brugte jeg halvt smøg og halvt kokosolie + en lille håndfuld kokos og en håndfuld hakkede mandler - det blev en rigtig succes!! Tak for den ;)

Pips  -  2009-01-31 18:12:12
Hvis du vil have vanillesmagen, så brug vanillesukker el.lign. - vanillegræs kan være giftigt :-(

Ib  -  2009-08-15 16:16:03
Til Ditte Var det godt med en halv smøg på?

Margit R  -  2010-11-03 12:06:21
Den bedste længe.... Naboer og venner er vilde med den, hvilket har afstedkommet, at jeg nu skal bage kagen, når der skal være gæstebud hos min nærmeste nabo, - en ikke ringe anbefaling - også til "Alletiders kogebog"!!

staahl  -  2013-11-03 19:33:18
Ikke mindre end fantastisk!! min mand elsker den :)