Opskrift på Rababerkompot med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Rababerkompot

Antal:
Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Ingrediens : Frugt

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 2003-05-17

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
500 gram Rabarber renset vægt
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 tsk. Ingefær, stødt * 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
evt. Atamon, flydende
   


Forklaring:

Snit de vaskede rabarber (gerne spæde vinrabarber) i et par cm lange stykker og læg dem lagvis med sukker og flækket vanillestang i en gryde med tyk bund. Sæt gryden i køleskabet og lad rabarberne trække køligt til næste dag.

Rabarberne bringes forsigtigt i kog og småkoger eller simrer i 5-8 min. Fisk vanillestangen op.

Smag evt. kompotten til med ingefær, rør evt. atamon i og lad kompotten afkøle, før den serveres - eller hæld den på rengjorte, varme glad skyllet med atamon og bind til med det samme.

Opbevares køligt.

Tips:

Frisk og lækkert tilbehør, f.eks. til kylling, and eller flæskekød.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 5634 (1341 kcal)
KJ pr. Pers. 1408 (335 kcal)
Vægt ialt 802 gram
Vægt pr. Pers. 200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 702 KJ (167 kcal)
Protein 0.6 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 41.6 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.6 (28 stemmer)

Opskriften er vist 85360 gange,
og udskrevet 2980 gange.



sommerfugl  -  0000-00-00 00:00:00
god og nem opskrift

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor mange er der til i denne portion ? ca.

Carsten  -  0000-00-00 00:00:00
hvordan bringe det i kog når der ikke er hældt væske ved?

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Når rabarberne har trukket natten over, så har sukkeret trukket noget væde ud fra rabarberne, og bringer du det langsomt i kog trækker endnu mere væde ud.

Martin  -  2007-11-17 12:21:24
Kan også bruges til desserten - som kontrast til søde eller fede desserter..

Musie  -  2008-05-15 15:43:47
Smager helt fantastisk til stegte sild

Bjarne  -  2010-08-05 14:37:47
Kom det hele i en skål der kan tåle migro ovn og giv det ca 4-5 minutter det erhurtigt og godt. Ps man slipper for at vaske 1 gryde.