EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

(Vitello Tonnato)

Antal: 12 Pers.

Ret : Forretter

Ingrediens : Kalvekød

Oprindelsesland : Italien - Italiensk - Italienske

Indsendt : 2003-05-11

(Vitello Tonnato) 4 (Vitello Tonnato) 1 (Vitello Tonnato) 2 (Vitello Tonnato) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Steg:
100 g.kalvelårtunge
 bomuldssnor
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 
 Sauce:
1 ds.tun i vand, ca. 175 g
3 spsk.kapers
8 ansjosfileter
2 spsk.citronsaft
2 spsk.olivenolie
 peber
 
 Salat:
10 tomater
5 forårsløg
1 spsk.olivenolie
1 spsk.sherryeddike (eller anden krydder-eddike)
1 tsk.dijonsennep
2 spsk.sorte oliven
 salt
 peber
1 bdt.basilikum
 
1 hvedebrød
 


Forklaring:

Varm ovnen op til 200 grader C. alm. ovn.

Brun kødet på panden i smør og olie. Kasser fedtstoffet. Krydr den brunede steg med salt og peber og sæt den i ovnen 35-40 minutter. Ved brug af stegetermometer skal centrumtemperaturen være omkring 60 grader.

Tunsauce:
Kom tun, kapers, ansjosfileter, citronsaft og olivenolie i en blender og blend det sammen. Spæd evt. med lidt koldt vand så blandingen opnår en passende cremet konsistens. Smag til med lidt peber.

Tomatsalat:
Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Rens og snit forårsløgene meget fint og kom tomater og løg i en skål. Lav en dressing af olie, sherryeddike og sennep. Kom de sorte oliven i og smag til med salt og peber. Bland dressingen med groft hakkede basilikumblade og hæld den over tomater og forårsløg i skålen.rør forsigtigt rundt.

Spis gerne brød til retten.

Tips:

Der kan også bruges f.eks. kalveinderlår, men så skal kødet snøres med bomuldssnor til en pæn steg.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 6.3 (34 stemmer)

Opskriften er vist 72601 gange,
og udskrevet 1933 gange.

x  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg kunne godt bruge oplysning om kødet serveres varmt eller koldt, jeg har kun fået det i forbindelse med frokost men her står den som hovedret

EateR  -  0000-00-00 00:00:00
godt mad sådan

mig  -  2007-08-14 12:57:29
Det serveres altid koldt!! Og det er lækkert!:-)

Italieneren  -  2007-10-10 22:40:39
Sorry, men rinmelig dårlig forklaret opskrift. Så hellere lade være.

Rasmus  -  2008-07-16 11:06:32
Jeg synes det smager fantastisk og derfor vil sige at man ikke bare skal lytte til en gammel sur Italiener der er stok konservativ, kom dog istedet med nogle korektioner, det virker mere konstruktivt end at svine opskriften til.

narcissa  -  2008-09-05 20:42:40
hmm lyder yrolig lækkert men tror jeg vil prøve det varmt :) kan jo altod smide det i køleren hvis det er :)

eFrimann  -  2008-12-27 11:41:44
hvis du laver det varmt, skiller lagen. Det er en kold, cremet sag til en vidunderlig sommerdag med hvidvin på terrassen, ok?

Per  -  2009-02-28 17:04:01
Dette er ikke den klassiske version af vitello tonnato. Her skal gødet ikke gennemsteges, og det skal være varmt eller lunt, tunsaucen der serveres til skal dog være kold.

Lou  -  2009-03-04 10:28:04
Elsker absolut denne ret, men har dog aldrig prøvet at lave den selv. Kan man i øvrigt koge kødet i god tid og fryse det? Eller bliver det kedeligt? Har rejst meget i Italien og har ALDRIG fået serveret det varmt - heller ikke kødet. Men måske italienerne er helt galt på den ;-)Men man skal selvfølgelig bare lave det efter sin egen smagssans.

Hanne  -  2009-03-31 09:39:47
100 g kalvekød bør rettes til 1000 g.

Inger nielsen  -  2013-03-19 09:53:10
100 gram lårtunge?

Sonja   -  2013-08-05 18:43:05
Tror der menes 1000 G/ 1 kg lårtunge😜