EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Elg steg

Antal:

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Klovdyr Øvrigt

Indsendt : 0000-00-00


Ingredienser:
1.5-2 kg.frossent elg kød uden ben, fx yder eller inderlår
 
 Marinade:
1 l.vand
0.5 dl.salt
2 oksebouillonterninger
1 spsk.sukker
1 løg
1 gulerod
1 tsk.sort peber
2 laurbærblade
1 bundtpersille
 
20 minimajskolber
4 røde peberfrugter
750 g.grønne bønner
2 spsk.olivenolie
0.5 tsk.salt
 


Tilbehør:
Server stegen med en kartoffelgratin eller kartoffelmos
Forklaring:

Læg det uoptøede kød i et fad og steg det ved 100 grader i ca. 12 timer. Efter 3 – 4 timer stikkes et stegetermometer i stegen. Når termometeret viser 70 grader er stegen færdig.

Kog vandet til marinaden og tilsæt salt, bouillonterninger og sukker. Hak persillen, skræl løg og gulerod og skær dem i skiver. Læg dem i marinaden sammen med groft malet sort peber.

Kog marinaden i 5 – 10 minutter. Hæld den derefter over kødet i fadet eller i en skål, der lige kan rumme kødet. Marinaden skal dække kødet helt. Lad stegen stå i mindst 6 timer. Skær den herefter ud i tynde skiver.

Skær minimajs, udkernede peberfrugter og bønner i mindre stykker. Svits dem i fedtstof i nogle minutter og drys med salt.

Tips:

Hvis du vil have en mere vildtsmag på stegen, kan du tilsætte 10 – 15 tørrede enebær i marinaden.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.7 (21 stemmer)

Opskriften er vist 41461 gange,
og udskrevet 1574 gange.

morten  -  0000-00-00 00:00:00
med stor succes har jeg nogenlunde vendt opskriften og tøet kødet op først og lagt i lagen i ca 12 timer

vibe  -  2007-12-30 11:00:51
jeg har brugt denne opskrift nogle gange og den kan klart anbefales. jeg har lavet både med og uden enebær, foretrækker klart opskriften uden enebær. jeg kan oplyse at opskriften kommer fra nordland, der har jeg fået den fra.

amalie  -  2010-03-17 12:43:30
Hvor længe skal en optøet steg have i ovnen, og for hvor mange grader?