EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kronhjort - Hjort

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt : 0000-00-00

Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler 4 Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler 1 Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler 2 Krondyrmørbrad med cassissauce og indbagte kartofler 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800-1000 g.krondyrmørbrad
 salt
 peber
 
 Sauce:
7.5 dl.mørk vildtfond
1 dl.rødvinseddike
0.5 dl.creme de cassis
 salt
 peber
100 g.smør
6 soltørrede tomater i strimler
12 heleskalotteløg med skal
 
 Kartofler:
750 g.kartofler i tern
 olivenolie
1 fedhvidløg, presset
2 tskrevet ingefær
1 tsk.løg, hakket
1 tsk.kardemomme
1 spsk.citronsaft
0.5 dl.hakkede krydderurter f.eks. persille
 basilikum
 oregano
 timian
1 pk.butterdej
1-2 æg, sammenpiskede
 birkes
 
Forklaring:

Brun mørbraderne godt og krydr med salt og peber. Læg dem i et ildfast fad og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.

Tag dem ud og lad dem trække i 5 min. Sæt dem i ovnen igen i 8 min. Og lad dem hvile i 5 min. Inden de skæres ud.

Sauce:
Læg løgene i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 15-20 min. Tag dem ud, pil og del dem. Kog vildtfonden og rødvinseddike sammen. Kom halvdelen af smørret i og lad det koge ned til det halve. Kom creme de cassis og løg i og lad det simre i ca. 10 min. Pisk resten af smørret i og tilsæt de soltørrede tomater.

Indbagte kartofler:
Kartoflerne koges møre og dryppes af. Svits hvidløg, ingefær, løg og kardemomme i olie. Tilsæt kartofler, citronsaft og krydderurter. Rør det godt sammen og lad det køle af. Del butterdejspladerne og skær dem i kvardrater på 12x12 cm.. Fordel lidt af kartofelmassen på halvdelen og pensl med æg, inden de lukkes i trekanter. Overfladen pensles med æg og drysses med birkes. Bages i ca. 15 min ved 200 grader C. alm. ovn.



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.3 (19 stemmer)

Opskriften er vist 53658 gange,
og udskrevet 3719 gange.

Birthe Vesterager  -  0000-00-00 00:00:00
der er for meget rødvinseddike i sovsen - halver

Laksø  -  0000-00-00 00:00:00
absolut halver eddike. Brugte mjød i stedet for cassis, hvilket gav en sød krydret smag. Basilikum, timian og rosmarin som hakkede urter.

Camilla  -  2007-09-24 07:38:01
Hvad er creme de cassis?

Per  -  2010-08-09 12:55:48
Creme De Cassis er en solbærlikør

Per  -  2010-08-09 12:56:37
Butterdejen skal rulles noget ud for at al kartoffelfyldet kan være der, ellers skal der bruges nogen flere butterdejsplader.