Haresteg med bønner

Haresteg med bønner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 hareryg (køb gerne en hel hare og anvend resten på et senere tidspunkt til f.eks. ragout)
150 g.røget spæk skåret i tynde skiver på undersiden stegesnor til ombinding af spæk
0.5 porre, i grove stykker
1 lillepastinak (50 g), i grove stykker
3-4 enebær
0.5 tsk.rosmarin
5 dl.vand
 groft salt
 peber
 maizena
 sovsekulør
 Evt. Ribsgelé
300 g.nippede grønne bønner
400 g.alm. hvide kartofler
 
Opskrift:
Spækket lægges om ryggen og den snøres til. I bradepande lægges de groftskårne urter, enebær, rosmarin, lidt groft salt, friskkværnet peber samt vand og hare.

Haren steges i ovn ved 160 grader i ca. 30 -40 min. Stegen tages ud og trække ca. 15 min. Væden i bradepanden sigtes i gryde og koges ind til ca. 2 dl. Mens bouillonen koges ind, koges bønnerne møre.

Harebouillonen jævnes med maizena og tilsættes herefter lidt knust enebær. Saucen koges op og smages til med salt og peber og der tilsættes lidt sovsekulør. Saucen kan evt. smages til med ribsgelé. Server med kogte hvide kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 16813 gange,
og udskrevet 410 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu