EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Vegetarfrikadeller

Antal:
Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Ingrediens : Rodfrugter

Indsendt : 2003-04-07

Vegetarfrikadeller 4 Vegetarfrikadeller 1 Vegetarfrikadeller 2 Vegetarfrikadeller 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
400 gram Rødbede, rå 1 rødbede vejer ca. 110 gram.
400 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Forklaring:

Pastinak, rødbeder og gulerødder rives fint og væden knuges meget godt fra. Æg tilsættes. Mælken opvarmes. Bouillonterningerne opløses i mælken. Løg rives ned i. Hvidløg presses ned i. Salt og peber og mel tilsættes. Røres godt rundt så det hele er fuldstændigt blandet. Er der overskydende væske, skal det hældes fra.

Frikadellerne formes med hænderne, som kugler og lægges på en varm pande godt med fedtstof (halv olie og halv margarine.) Frikadellerne steger ved god varme i 10 min. på alle sider.

Man kan tilsætte hakkede hasselnødder, solsikkekerner eller hvad man nu har lyst til.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 5310 (1264 kcal)
KJ pr. Pers. 1327 (316 kcal)
Vægt ialt 1866 gram
Vægt pr. Pers. 466 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 284 KJ (67 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 9.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.1 (17 stemmer)

Opskriften er vist 45021 gange,
og udskrevet 1963 gange.

Stine  -  0000-00-00 00:00:00
Udmærkede frikadeller! De er gode og lette, dog virkede det lidt svært at få dem til ikke at være "farsbløde"... Nå, well det er en god opskrift!

Christine & Christian  -  2009-04-20 23:38:27
Ja, de er noget sværere end at lave almindelige frikadeller og væsken skal virkelig dryppe fra, MEN de er virkelig gode. Kan anbefale at komme lidt (kværnet) havregryn i blandingen.