Basilikum

Kategori:  Krydderurter

Beskrivelse:

Basilikum har en kraftig, peberagtig smag.

Basilikum er god i salater grøntsagssupper og pasta, men også til kød fisk og kylling.

Er god sammen med hvidløg, laurbær, merian, oregano, sar og timian i kogte retter. Helt friske er sammensætningen god med: purløg, dild, hvidløg, mynte, blomsterkarse, persille og brøndkarse.

For en god ordens skyld vil vi lige nævne at der er tre forskellige slags basillikum.

Basilikum opal:
Anvendes som dværg basilikum. De røde blade sætter ekstra farve på salat og kan anvendes som “grønt” drys på f.eks. røget laks. Kan anvendes som stueplante.

Basilikum dværg:
Blade brækkes i stykker og anvendes i salat, retter med ost, tomat, pasta, fjerkræ, lamme- og kalvekød. Fin til olier og eddiker. Kan anvendes som stueplante.

Citron-basilikum:
Bladene har en dejlig duft af citron. Bladene sætter smag på fiske- og kødretter. Tørret giver de en dejlig te. Kan også anvendes som stueplante.

Basilikum ... klik på billedet for at komme tilbage