EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland

Culottesteg

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Oksekød

Højtid: Nytår

Kilde : Salling

Indsendt : 2003-06-28

Overfør ingredinserne for Culottesteg til mealChaser indkøbsliste
Culottesteg 4 Culottesteg 1 Culottesteg 2 Culottesteg 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Okseculotte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
6 Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
    1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.


Forklaring:

Culotten afmærkes, i den spids, hvorfra den kan skæres på tværs af kødtrådene. Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå. (Culotten er ridset på den led, som den skal skæres). Det er lettest at se, hvordan culotten skal skæres for, imens den er rå. Sæt derfor et mærke(kødpind eller tandstikker) i den ende af stegen, hvorfra der kan skæres på.


Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Læg stegen i en lille bradepande og sæt den ind i ovnen i ca. 15 minutter eller til fedtet er gyldent.

Tag stegen ud af ovnen. Dæmp ovnens varme til 160 grader C. alm. ovn, drys salt og peber på culotten. Sæt et stegetermometer i stegen. således, at spidsen er i centrum, og sæt stegetermometeret viser 55-58 grader C, det teager ca. 30 minutter afhængig af, hvor rød stegen skal være.

Bag kartoflerne sammen med stegen, men sæt dem i ovnen ca. 30 minutter før stegen.

Tilbered salaten. imens stegen er i ovnen.

Tag stegen ud af ovnen, når stegetermometeret i stegen viser 55-58 grader C. Lad den stå tildækket. Under denne hviletid vil temperaturen i stegen stige til 60-62 grader C.

Skær culottestegen i skiver fra den ende, hvor mærket sidder.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 19581 (4662 kcal)
KJ pr. Pers. 3263 (777 kcal)
Vægt ialt 3300 gram
Vægt pr. Pers. 550 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 593 KJ (141 kcal)
Protein 9.9 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 10.0 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.3 (309 stemmer)

Opskriften er vist 514242 gange,
og udskrevet 18515 gange.

Eric Vesterlund  -  0000-00-00 00:00:00
Efter culotten er ridset gnides den ind med 2 fed friskpresset hvidløg - groft salt og hele peberkorn knuses i en morter og drysses over stegen,

Finn Jørgensen  -  0000-00-00 00:00:00
Denne vil jeg prøve.

John Bergström  -  0000-00-00 00:00:00
Den steg ryger på bordet i aften

John Sneevang  -  0000-00-00 00:00:00
Stegningen er allerede igang

  -  0000-00-00 00:00:00
hvidløgssmør

bd-bratgjerd  -  0000-00-00 00:00:00
det lyder sku fornuftigt det her vi prøver...

John Høegh  -  0000-00-00 00:00:00
Det lyder rigtig fornuftigt, skal prøves i dag

Brith  -  0000-00-00 00:00:00
Hmmm...kan kun være enig med alle de andre....: Det her prøver vi sq..!!

Claus  -  0000-00-00 00:00:00
Den var bare GOD hmm men batteriet i termometeret var flad så en smut på tanken og det blev en god middag

Jan Grønlund  -  0000-00-00 00:00:00
Perfekt - og tusinde tak.

Anders kamper  -  0000-00-00 00:00:00
Som slagter, vil jeg sige at den er perfekt

Palle  -  0000-00-00 00:00:00
det var lige det jeg skulle vide.tak. og god weekend

miriam  -  0000-00-00 00:00:00
er lidt nervøs med sådan noget...håber det lykkedes

kokken  -  0000-00-00 00:00:00
Stegens centrumtemp. bør være min. 65 gr. hvis man vil være helt sikker på at undgå salmonella, så giv den 10 min. mere i ovnen, det bliver den ikke dårligere af. Virkelig god steg

kim  -  0000-00-00 00:00:00
hviletid hvor lang tid er det

Marna Jensen  -  0000-00-00 00:00:00
Sådan laver jeg den. Culottestegen ridses, drysse med peber, lægges i en bradepande med 2 pk. bacon i tern samt et glas perleløg, staniol lægges over, 1time pr. kg. ved 200 gr. Man får en dejlig garniture til stegen

Wendy  -  0000-00-00 00:00:00
Tak, nu ved jeg lige præcis hvodan det skal gøres. Glæder mig helt vild

Trille  -  0000-00-00 00:00:00
Tak for alle kommentarerne. Dem + selve opskriften kan vist kun gi en go middag. Glæder mig til at prøve den men savner lidt et forslag til hvilken sovs man serverer til.

malene  -  0000-00-00 00:00:00
åhh jeg håber det går jeg har intet stegetermometer

Brix  -  0000-00-00 00:00:00
Denne sovs SKAL prøves til: 1 bundt persille og en bakke karse hakkes fint. Tag 3 dl stegefond fra culotten + 3 dl creme frache 38% og hæld det hele i en gryde. Jævnes evt en smule med Maizena lys jævner. Smages til med salt og pebber. Den smager HIMMELSK!

Jytte Bech  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg glæder mig til at servere den for mine teaterveninder snart

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Salaten på billedet er en coleslaw

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Det er gjort.. middagen blev en kæmpe succes.. perfekt!

kirsten m  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at give æblemos til, det smager bare MUMS. Det var noget jeg fik i Sverige for flere år siden.

leif ilg  -  2006-12-28 17:53:01
tager den med hasselbagt

migisund  -  2006-12-30 13:24:15
tak for opskriften og god nytår til alle i dejlige danskere der sidder derude

Claus Bang Andersen  -  2006-12-31 15:56:57
Den snupper vi i aften når vi fejre nytår, tak til Marna for sin kommentar, den lyder spænende så den afprøver vi ved samme lejlighed :-)

bageren  -  2006-12-31 16:02:48
Det prøver vi lige i aften. Takker

Søren  -  2007-01-27 17:28:38
Det gør ikke det store at man ikke har et stegetermometer. Følg tiderne der er angivet her og HUSK at lade stegen hvile indpakket i staniol dækket med et klæde. Mindst 20 min. SÅ går det aldrig helt galt

Nanna  -  2007-02-05 14:52:24
Mums, det ser godt ud.. Kan i sige Nanna skal have Culottesteg i aften? :D

DC  -  2007-03-21 17:14:46
Til Kokken: Salmonella er et fænomen tilknyttet fjerkræ, så det skulle være uden betydning i denne sammenhæng. ;) Ellers er det jo individuelt hvor rødt man vil have sit kød. Jeg bruger følgende rettesnor for kødets temperatur: Medium: ca. 60 grader, svagt rosa: ca. 62 grader, gennemstegt: ca. 68 grader.

Allan rasmussen  -  2007-06-10 17:33:59
super, det vil jeg prøve

Mia  -  2007-07-01 22:10:54
Sovsen som Brix besrkiver, er himmelsk! Den er værd at prøve, det er min 3 gang jeg laver den til en god steg.

line  -  2007-07-21 15:53:44
0det lyder bare lækkert det vil jeg hoppe ud og lave god weekendet til alle

Kokken  -  2007-09-30 20:04:01
Total fed steg, der

karin og henrik  -  2007-10-10 18:11:44
i skulle alle prøve at grille den, den bliver helt perfekt og smagen er 100 gange bedre!!!!!

Lille mig  -  2008-03-09 16:02:19
Det er fedt med opskrifter som denne selv MIg kunne finde ud af det imponerende, så kan sllr andre også, jeg er en af dem der kan brænde kartofler på:-) Kanon god, nogen der har et forslag til sovsen uden mælk:-( elsker den den er bare kanon og nu må min datter på 5 år ikke få mælk mere og det er hendes farvorit sovs HJÆLP os.

Nadia  -  2008-05-01 13:07:22
Kommentar til DC: Salmonella er en bakterie, og er ikke kun knyttet til fjerkræ. Den kan også findes i andet kød.

Peter  -  2008-05-07 15:10:04
Overvej evt. intervalstegning - det giver ofte fremragende resultater ved lidt grovere kødtyper som fx culotte.

Andreas  -  2008-05-13 20:48:42
I stedet for at give stegen de første 15 min i ovnen, så plejer jeg at stege den på fedt-siden i en dyb pande til den lige er brunet, og så i ovnen bagefter. Så kan man bruge fonden fra ovnen samt det i panden til en kanon rødvins-sauce. Fonden op i panden, rødvin i, lade det koge lidt op, og så fløde og eventuelt lidt jævner i, så er den der :)

Dyrlægen  -  2008-12-31 14:37:58
Kvæg har også salmonella (et par procent så risikoen er ikke så stor) så det med de 65 grader er en god ide - men det behøver ikke være i lang tid og jeg laver selv stegen rød men ikke blodig. Iøvrigt plejer jeg at lægge stegen i marinade 4-5 timer inden den steges (rødvin, løg, hvidløg, laurbærblade og lidt basilicum samt lidt salt og peber - så bliver den mere saftig og hvis marinaden efterfølgende koges ind i en times tid er der rødvinssovs til

kok´amok  -  2009-04-30 18:19:46
Prøv lige denne pandesovs til Culotte steg med hvidløg 2-5 fede de 2fede snittes i tynde skiver og kommes på panden resten presses der efter tilsættes 2 små eller 1 stor dåse tomatpure og en ½ litter piskefløde og lidt mer hvis man syntes `der efter koges sovsen op og overdrysses og tilsmages med sukker og så er der servert

Hans  -  2009-05-28 20:10:58
Den smager SUUPER godt.. man kunne også tilføje nogle hvidløg når man drysse salt på.. det giver rigtig god smag!

Katja  -  2010-08-15 15:24:34
Den bliver lavet idag :D

Rikke  -  2010-10-09 16:43:33
nøøj bedre kan en culotte steg ikke være. manden uden tænder kunne tygge den.. og pande sovsen var super god til.. og så lavede jeg noget grønt til.. campignonger store stykker løg gullerod der var revet med kartoffelskrælleren salt og peber på præsset noget hvidløg over og olie og blandet godt og grundigt og så i gryden lidt det var super godt og så nogen båd kartofler til

michael s  -  2010-12-29 11:21:35
Prøv at stikke den med 4-5 hvidløg som du skære i halve,så breder smagen i kødet i stedet for at smagen kun er på fedtet

Tobby  -  2011-03-06 13:47:04
Nemt og godt :)

Lone Slot  -  2011-07-10 13:43:49
Den prøver jeg

Peter B. Madsen  -  2011-09-03 19:27:13
Fik ikke læst opskriften ordentligt, og krydrede derfor Culottestegen med groft salt, pebber og hvidløg inden de første 15 min. bruning. Skruede ned på 160 gdr. og hældte ca. 1,3 liter kogende vand, tilsat 2 stk. okseboullion-terninger ved stegen, der blev særdeles vellykket. Lavede opbagt sovs af vandet/skyen og fik en pragtfuld middag. Kan absolut anbefales!

micka  -  2011-10-27 13:18:29
glæder mig aller rede mums...

jannie  -  2011-12-01 17:16:05
en alm whiskey sovs er også god til

  -  2011-12-29 09:11:02
En god sauce til denne steg vil være en bourgognesauce og laves på følgene måde. Tag ca 500 G små skalotteløg, pil dem og skær dem i 4 på langs. tag stegeskyen fra stegen og hæld den i en gryde sammen med 1/4 L Rødvin (bourgogne) bring den i kog og tilsæt skarlotteløgende og 3 laurbærblade og lad det simre lidt i ca 5-10 min. Tilsæt lidt sennep og 150 g fløde og smag til med salt og peber og bring den i kog; og vupti så har du den skønneste sauce du kunne tænke dig ;o).

Micromette  -  2011-12-29 09:58:49
Til denne steg er en bourgognesauce rigtig god og laves på følgende måde: Tag ca 500g skarlotteløg og pil dem og skær dem i 4 på langs. Hæld stegeskyen i en gryde sammen med 1/4 L rødvin (bourgogne) og 3 laurbærblade og scarlotteløgende lad det koge i ca 5-10 min. Tilsæt lidt sennep, 150 g fløde og smag til med salt og peber og kog den op OG VUPTI så har du den bedste sauce ever ;o)

  -  2011-12-30 18:16:02
@Eric vesterlund det lyder lækkert. Jeg ville nok mene 48 grader, når den hviler stiger kerne temperatur til 56, og så er den lige i øjet, hvis man elsker rødt kød. (lyserødt) Jeg smider et par hele løg i ovnen også, de bliver helt bløde og karameliserer, det er guf. Tak for tipset med udskæring, fik en fin lille culotte fra slagteren.

  -  2011-12-30 19:53:14
Det er vist standard opskriften fra Fr. Jensens. Har brugt netop denne fremgangsmåde i mange år - næsten altid perfekt resultat (lidt afhængig af ovnen).

  -  2012-01-26 14:46:41
Skal lave den til et skoleprojekt, det bliver lækkert :)

Povlsen  -  2012-09-18 16:05:02
Det prøver vi lige i aften:)

  -  2012-12-29 16:39:41
Ingen hvidløg !! Det tager den gode smag !!!!

Lasse  -  2013-02-16 23:25:15
Fejler aldri ummmmm

Helle Sjølund  -  2014-02-20 18:26:27
Hvis man vil have en god sovs, så skær evt. lidt af fedtet af og smelt i en gryde, det giver en masse smag.