Debat forum



frosne bær


Fra   :  Tine Poulsen

Dato : 2017-01-14
Vist   :  857 gange
Bør man koge de bær købt på frost inden de bruges? og kan man så stadig lave smooties af dem.?


Kommentar
Fra   :  arctic.gastro

Dato:
2017-01-15
Det korte svar er ja du kan godt bruge frosne bær som de er til smooties, for evt. jordbakterier burde jo være neutraliseret, og dog, de fleste bær har sikkert fået en kort blancering inden de blev frossen. Derud over er der så de ''falske bær, såsom som de farvede pyntekirsebær, de er udelukkende lavet af gelantine, tang, kunstige smagsstoffer og farve.


Kommentar
Fra   :  arctic.gastro

Dato:
2017-01-15
PS, det gælder IKKE for hindbær, utallige er blevet syge af importerede hindbær, fordi bærene var blevet skyllet i kloakvand.


Kommentar
Fra   :  Rasmus

Dato:
2017-01-20
Oftest står det på posen, om de bør varmebehandles. Men oftest skal de varmebehandles. Fryser du selv bær, så kan du godt bruge dem fra frost, hvis du stoler på egen hygiejne.


Kommentar
Fra   :  arctic.gastro

Dato:
2017-01-24
Forkert, frysning fjerner ikke bakterier, hvis bærene er skyllet i beskidt vand, såsom kloak vand med kolera bakterier, så er bakterierne - giften - stadig på bærene, også efter frysning eller kogning. I de fleste lande i Europa bruges gammastråling på frugt og bær, det er ulovligt i Danmark, i Danmark må man kun bruge gamma til tørrede kryderier.




Her kan du indlægge en kommentar til dette emne.

Dit navn Navn

Din kommentar





Tilbage til kategori "Diverse"Debat forum hovedmenu