Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Syre/Base Tabel

Angivne værdier er milliækvivalenter pr. 100 g. fødemiddel.

ProdukterSyre:    Base
Abrikoser, tørrede5
Agurk32
Ål10
Ananas5
And20
Appelsin6
Appelsinsaft10
Asparges1
Æbler2
Æg, blomme49
Æg, hele24
Æg, hvide8
Ærter, gule tørrede5
Ærter, spirede5
Bananer5
Birkeblade+
Blåbær5
Blomkål5
Blommer6
Bønner, brune9
Bønner, grønne8
Bønner, hvide10
Broccoli4
Brombær8
Byggryn11
Champignon2
Citroner5
Dadler6
Dild18
Due20
Endivie14
Fårekød, fedt20
Fårekød, magert17
Farin00
Ferskner5
Figner, friske6
Figner, tørrede28
Fløde, 13%2
Fløde, 38%3
Flynder13
Franskbrød11
Gås25
Gedemælk0,6
Grapefrugt6
Græskar0,3
Grønkål4
Gulerødder11
Hare25
Hasselnødder1
Havregryn,-mel13
Helkornsbrød6
Hellefisk18
Hestebønner9
Honning1
Hovedsalat14
Hvede, graham17
Hvede, hel39
Hvedemel, fin11
Hyben, tørrede15
Hyldebær+
Jordbær3
Kål, hvid4
Kål, rød2
Kålrabi6
Kålrabiblade19
Kalvekød, fedt25
Kalvekød, magert17
Kalvenyre15
Kantereller4
Karse8
Kartofler6
Kastanier12
Kirsebær4
Klid, hvede47
Klid, rug47
Knækbrød, rug7
Kokosnød4
Korender8
Kylling25
Laks8
Lever, okse40
Linser18
Løg3
Løventandsblade23
Majs5
Makaroni5
Makrel10
Mandariner19
Mandler1
Mælk, homogeniseret4
Mælk, ukogt, sommer3
Mælk, ukogt, vinter3
Mælk, uskummet, sommer3
Melon7
Myseost4
Nælde35
Oksekød, magert14
Oksekød, middelfedt37
Oksetunge15
Oliven35
Ost, 20%5
Ost, 30%10
Ost, 45%17
Øl0,2
Ørred20
Paranødder18
Pastinak7
Peberrod3
Persille+
Porre4
Pumpernickel6
Purløg8
Rabarber6
Ræddiker6
Ribs, hvide6
Ribs, røde3
Ris, brune40
Ris, polerede8
Rogn, torske35
Rosenkål1
Rosiner23
Rødbeder11
Rugbrød7
Rugmel, fint11
Rugmel, groft16
Salat7
Savoykål5
Selleri, rod11
Selleri, stængel, blade13
Sild13
Skorzonerrod2
Snitbønner9
Solbær3
Spidskål9
Spinat13
Stikkelsbær, grønne8
Stikkelsbær, røde10
Sukkerærter5
Svesker15
Svinekød, magert12
Svinekød, middelfedt13
Syre-blade11
Torsk, fersk17
Tyttebær5
Valnødder8
Vindruer7
Voksbønner4


Syre-base tallene er vejledene.
Dyrkningsforhold, sort, modning, opbevaring og tilberedning har indflydelse på syre-base værdierne i produkterne.

Maden vil være syredannede, hvis den vægtmæssigt består af 60% syredannebde og 40% basedannende produkter.

Maden vil være balancedannede, hvis den vægtmæssigt består af 65-70% basedannende og 30-35% syredannende produkter.

Maden vil være basedannende, hvis den vægtmæssigt består af 80% basedannende og 20% syredannende produkter.


Tilbage