Pandekager med fyld (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Madpandekager: 
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
5 dl.mælk
4 æg
3 spsk.olie
 
Fyld: 
500 g.oksekød hakket
400 g.løg
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
1 ds.tomater
70 g.tomatpure koncentreret
3 fedhvidløg
1 tsk.oregano
1 tsk.basilikum
 
Toppings: 
125 g.Cheddarost
 
Madpandekager:
Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min.

Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter).

Fyld:
Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til.

Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost.

Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min.

De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Cornflakes paneret kalkunschnitzel (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunschnitzel
150 g.cornflakes
1 æg
1 dl.hvedemel
1 tsk.salt
1 tsk.cayennepeber
 
30 g.smør
3 spsk.olie
 
Bank kalkunschitzlerne let. Bland mel, salt og cayennepeber i en dyb tallerken, vend kalkunstykkerne heri. Pisk ægget ud i en dyb tallerken, vend schnitzlerne heri. Knus cornflakesene på en tallerken og vend schnitzlerne heri. Lad dem hvile lidt.

Steg dem ved ikke for kraftig varme ca. 2 min på hver side.

Server grovfrittes og salat til.

Broget hverdagsgryde (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.finthakket løg
2 fedfinthakket hvidløg
3 spsk.olie
500 g.hakket oksekød
3 dl.ris
2 tsk.paprika
0.5 tsk.allehånde
0.5 tsk.cayennepeber
8 dl.oksebouillon
300 g.dybfrosne majs
300 g.dybfrosne fine ærter
1 ds.flåede tomater
 salt
 peber
 
 Pynt:
1 peberfrugt
 
Svits de finhakkede løg og hvidløg i olie, indtil løgene er klare, men kun let gyldne.

Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig.

Tilsæt ris (rå) og krydderier og bland det hele godt. Hæld bouillonen og tomaterne i gryden og dæk med låg. Lad retten småsnurre under låg 20-30 minutter. Spæd evt. mere væske til.

Tilsæt majs og ærter. Kog retten videre ca. 10 minutter uden låg. Smag retten til.

Servering:
Retten serveres i gryden. Tynde ringe af peberfrugt lægges over.

Thanksgiving kalkun (torsdag)

Antal personer: 6

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4000 g.kalkun hel
1 citron saften heraf
50 g.smør
 salt
 peber
 
Fyld: 
4 skiversandwichbrød
2 madæbler
200 g.løg
100 g.bladselleri
200 g.kogte kastanjer
 Salvie, frisk
 timiankviste
75 g.smør
 salt
 peber
 
Dryp: 
7 dl.kyllingebouillon
6 dl.vand
 
Tranebærsauce: 
250 g.tranebær
0.5 dl.vand
0.5 dl.portvin
135 g.sukker
0.5 tsk.ingefær stødt
0.5 tsk.kanel stødt
 
Rør ingredienserne til fyldet sammen. Sandwichbrød, madæbler, løg og bladselleri i tern, smørret smeltes.

Gnid kalkunen (ikke udbenet) ind og udvendigt med citronsaft og salt. Fyld den, men ikke for hårdt, fyldet svulmer lidt op. Halsskindet kan også fyldes. Luk kalkunen med kødnåle. Smør den udvendigt med 50 gram smør.

Læg kalkunen på risten i bradepanden med brystet opad.

Sæt den i en 180 grader C. alm. ovn og steg den i ca. fire timer. Dryp flittigt undervejs med 3 dl god fjerkræbouillon og 2 dl vand. Når det er dryppet over øses sky fra bradepanden over kalkunen.


Tranebærsauce:
tranebær, en sjat vand, lidt mere portvin, sukker og ingefær eller kanel koges igennem.

Spanske koteletter (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinekoteletter
50 g.smør
 salt
 peber
 
400 g.champignon renset vægt
250 g.løg
1 grøn peberfrugt
 
1 ds.flåede tomater
4 dl.rødvin
1 dl.piskefløde
 
Tilbehør: 
7 dl.vand
4 dl.løse ris
1 tsk.salt
 
 
Koteletterne brunes i smør på panden, krydres med salt og peber og lægges i et ovnfast fad.

Champignoner, løg og peberfrugt rensen, skæres i skiver og svitses i smør på panden. De flåede tomater med væde, rødvin og fløde tilsættes. Sovsen småsnurrer et par minutter, smages til og hældes over koteletterne.

Fadet dækkes med låg eller folie og sættes i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca 30 minutter.


De spanske koteletter serveres med løse ris eller flutes.

Grydestegt kylling (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.kylling
1 bdt.persille
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
3 dl.vand
 
Smørbolle: 
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
 
 kulør
 salt
 peber
 
Tør kyllingen og fjern evt. fedt og rester af indvolde inde i kyllingen.
Skyl persillen, fjern stilkene og fyld persille i kyllingen.

Smelt fedtstoffet i en stor stegegryde og brun kyllingen godt på alle sider. Krydr med salt og peber.
Læg kyllingen med brystsiden nedad og hæld vandet ved. Steg under låg ved svag varme i ca. 45 min. til kyllingen er gennemstegt.

Skær et snit ved låret. Kødsaften skal være klar.
Tag den gennemstegte kylling op.

Brug stegeskyen til sovs. Rør smør og hvedemel sammen.
Bring skyen i kog og tilsæt smørbolle lidt af gangen under omrøring, til passende konsistens, det skal ikke være en meget tyk sovs.
Kog et par minutter. Farv sovsen med kulør og smag til med salt og peber.

Kyllingen serveres med kogte kartofler og agurkesalat

Tips:

Grydestegt kylling kan også serveres med mormorsalat med mormordressing, eller i foråret og forsommer med en rabarberkompot.

Abehjerne (pastaret) (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.pastaskurer
5 dl.piskefløde
300 g.bacon i tern
300 g.skinke i tern
100 g.revet ost
 
Kog pastaen til den er lige ved at være færdig samtidig skal du stege baconen på en tør pande.

Så tager du et dybt fad og ligger pastaen i bunden. Og så lægger du den ristet bacon ovenpå og derefter skinken og hælder fløden over. Derefter putter du den revet ost oven på.

Så skal den i ovnen på 180 grader C. alm. ovn. Til osten er smeltet og gylden ca. 20 minutter.

Tips:

Man kan også putte porre i det smager bare skønt.