Cornflakes paneret kalkunschnitzel (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunschnitzel
150 g.cornflakes
1 æg
1 dl.hvedemel
1 tsk.salt
1 tsk.cayennepeber
 
30 g.smør
3 spsk.olie
 
Bank kalkunschitzlerne let. Bland mel, salt og cayennepeber i en dyb tallerken, vend kalkunstykkerne heri. Pisk ægget ud i en dyb tallerken, vend schnitzlerne heri. Knus cornflakesene på en tallerken og vend schnitzlerne heri. Lad dem hvile lidt.

Steg dem ved ikke for kraftig varme ca. 2 min på hver side.

Server grovfrittes og salat til.

Karbonader (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket svinekød
50 g.hvidt brød
0.5 dl.sødmælk
 salt
 peber
 
 hvedemel
25 g.smør
 
Hvidt brød opblødes med mælken og blandes godt i farsen.

Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i hvedemel.

Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side.

Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Tips:

Kan serveres med kogte hvide kartofler og stuvede ærter og gulerødder

Farstærte (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hakket kalve og flæsk
150 gløg
2 fedhvidløg
1.5 spsk.basilikum
1.5 spsk.persille
 salt
 peber
1 citron saften heraf
 
 
Tzatziki: 
2 dl.yoghurt, naturel
2 fedhvidløg
 lidtpiskefløde
1 agurk
 havsalt
 hvid peber
 
1000 g.kartofler
 salt
 peber
 
Det hakkede kød røres med finthakket løg, presset hvidløg, grovhakket basilikum og persille.
Farsen krydres og lægges i et smurt tærtefad ca. 27 cm. i diameter og bages ved 200 grader C. alm. ovn i 25 minutter.

Tages ud af ovnen og saften fra en citron presses ud over pandekagen, som stilles i ovnen igen yderligere 15 minutter.

Tzatziki:
Et par timer før, (evt. om morgenen) tilberedelsen af tzatzikien sættes yoghurten til afdrypning i et kaffefilter.

røres godt med hvidløg, lidt fløde, peber og salt. Agurken skæres i fine skiver eller rives groft og blandes med dressingen.

De store kartofler skæres i både, krydres med salt og peber og steger sammen med pandekagen i ovnen en 40 min.

Kylling i karry med kokosmælk (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.løg
4 kyllingefileter
3 tsk.karry
25 g.smør
2 dl.vand
4 tomater
2 røde peberfrugter
 salt
1 ds.kokosmælk stor
1 spsk.maizena majsstivelse
 vand
 
Tilbehør 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Kyllingefileterne skæres i mindre stykker, løgene skrælles og hakkes groft.

Semøret smeltes i en gryde og løgene svitses deri. Kort efter tilsættes karryen, som man ikke skal spare på, og løgene steger videre.

Kyllingestykkerne tilsættes og svitses til de har skiftet farve. 1-2 dl vand tilsættes og blandingen koger videre et par minutter.

Tomaterne skæres i små stykker, rød peberfrugt skæres i strimler og tilsættes sammen med salt. Retten koger herefter ca. 15 minutter til tomaterne er kogt ud.

Endelig tilsættes kokosmælk og saucen jævnes med maizena og efter opvarmning til kogepunktet er retten klar til servering.

Tips:

Tilbehør:
Kogte, løse ris, salat.

Bananer i skiver, dryppet med citron- eller appelsinsaft og vendt i kokos er godt tilbehør, hvis retten er blevet stærk.

Japansk mørbrad med wasabikartofler (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad afpudset
1 dl.Teriyaki (Sojasauce)
 
Wasabikartofler: 
1000 g.kartofler
2.5 dl.vand
 salt
2 bdt.forårsløg
2 spsk.wasabi (japansk grøn peberrod)
2 spsk.vand
 
Tomatsalat: 
2 lime
400 g.cherrytomater
1 rødløg
 salt
 peber
2 spsk.olivenolie
 
Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i en skål med Teriyakisauce. Lad dem marinere mindst ½ time i køleskab.

Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande. Drys med salt og hæld vand ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter.
Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter. Rør wasabi op med vand og dryp det over kartoflerne.

Tag limeskal fra til pynt. Skær skallen i tynde strimler. Skær tomaterne i halve. Drys med hakket løg. Krydr med salt og peber. Rør 1 spsk. limesaft med olie og kom dressingen over. Steg mørbradskiverne på en grillpande 1-2 minutter på hver side.

Tips:

Du kan lave din egen Teriyakisauce af 3 spsk. sojasauce, 2 spsk. sake eller tør sherry, 1 tsk. sukker og 1 tsk. finthakket frisk ingefær.

Mørbradskiverne kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.

Sprængt oksebryst med dampede grønsager (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.let sprængt oksebryst
 vand
 
Dampede grønsager: 
8 gulerødder med top
1 blomkål
4 porrer
 
1000 g.kartofler
 
 
Oksebrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse.

Oksebrystet koger i ca. 3 timer under låg, indtil det er mørt.

Grønsagerne renses. Gulerødderne halveres, blomkålen deles i buketter og porrerne skæres i ca. 5 cm. stykker. Dampes møre i lidt letsaltet vand, evt. med en klat smør.

Server de dampede grønsager med oksebrystet skåret i tynde skiver, samt kogte kartofler, gerne nye.

Sprængt oksebryst i champignonsauce med pasta (søndag)

Antal personer: 2

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.Spaghetti
 
150 g.løg
150 g.gulerødder
150 g.Champion
25 g.smør
 
2.5 dl.piskefløde
200 g.sprængt oksebryst
 
Kog spaghettien.

Put lidt smør på en pande. Hak gulerødderne og løg, put den på panden og steg det i 2-3 minutter.

Vask champion og skær dem i skiver, tilføj dem til panden og steg det hele indtil det bliver lidt blød ca. 10 – 15 minutter.

Hæl fløden over det på panden og lad det koge i 5 minutter.

Tilsæt oksebrystet skåret i tynde strimler og vend rund og server med den kogte spaghetti.