Mexicansk pastafad (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk.vindruekerneolie
200 g.løg
500 g.oksekød hakket
1 ds.hakkede tomater
70 g.tomatpure koncentreret
1 grøn peberfrugt
1 spsk.chili mild
 salt
 peber
 
250 g.pastaskaller
 
1 ds.røde kidneybønner
 
125 g.Cheddarost
 
Varm olien i en gryde, tilsæt det hakkede løg og steg indtil det bliver blødt. Kom kødet i, brun det godt, tilsæt tomater m/væde, tomatpuré, grøn peber, chili, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.

I mellemtiden koges pastaskallerne i kogende, saltet vand. Hæld vandet fra.

Kom bønnerne uden væde i chiligryden og vend til sidst pastaskallerne i.

Kom i et ildfast fad og spred den revne ost over. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Ejners pølsemix (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.wienerpølser
750 g.Kartofler
150 g.løg
1 spsk.olie
 
 
5 dl.madlavningsfløde
140 g.koncentreret tomatpure
 Salt
 peber
 
75 g.revet ost
 
Pølserne skæres i ½ til 1 cm. store stykker.
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver (der kan også bruges frosne kartofler i skiver).

Kartoffelskiver, pølser, finthakket løg og lidt olie blandes godt sammen og kommes i en lille bradepande (jeg plejer at ryste det sammen i en stor plastpose)

Fløde og tomatpure røres sammen og smages til med salt og peber og hældes over kartoffelblandingen.
Bradepanden sættes i ovnen ved ca. 200 grader til kartoflerne er helt bløde. (ca. ½ time).

herefter 5 til 10 min med revet ost på toppen.

Kan fint serveres med lune grovflutes til.

Stegte kalkunlår (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.kalkunlår
250 g.perleløg
50 g.smør
2 spsk.olie
2 dl.rødvin
2 dl.fløde
 salt
 peber
250 g.champignoner
250 g.ærter
 
Lad smør og olie blive gyldent i en stegegryde. Brun først kalkunlårene heri, tag dem op. Brun så løgene. Kom kødet tilbage i gryden og hæld rødvinen og fløden ved. Lad det snurre til det er mørt, ca. 40 min.

Svits champignonerne i lidt fedtstof i en gryde. Kom dem i retten sammen med ærterne de sidste par min. af stegetiden. Smag til med salt og peber.

Serveres med flutes og en blandet, grøn salat. Løse ris og små kogte kartofler er også godt tilbehør.

Baconbøffer (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket oksekød
2 røde peberfrugter
125 g.bacon i skiver
4 skiverost
 paprika
 peber
 salt
 
Du starter med at skære peberfrugten i små terninger og arbejde dem ind i oksekødet.

Form så 4 bøffer, som krydres med salt og peber. Derpå lægger du baconskiverne omkring bøfferne (hold dem evt. fast med en tandstikker af træ).

Læg bøfferne i et lille ildfast fad. Læg osten ovenpå, drys med paprika.

Sæt fadet i en 200 grader C. alm. ovn i cirka 25 minutter.

Foliemørbrad med grønsager (sommer) (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad afpudset
1 spsk.timian frisk
 salt
 peber
 
500 g.spidskål
4 tomater
250 g.champignon
1 spsk.hvidvinseddike
1 spsk.olie
 Salt
 peber
 
0.5 bdt.purløg
 
1000 g.kartofler
 
Rens mørbraden og brun den af, læg kødet på et stort stykke smurt alufolie. Drysses med salt, peber og timian. Alufolien pakkes om mørbraden og lukkes godt.

De yderste grove blade på spidskålen fjernes og kasseres, deles i kvarte og blancheres 2-3 minutter i spildkogende vand, tages op og drypper af og deles så i 2 og lægges i bunden af et smurt fad.

Tomaterne og champignon skæres i skiver og lægges over spidskålen. Dryppes med vineddike og olie og krydres med salt og peber.

Mørbradpakken lægges på pladen ved siden af grønsagerne og det hele steger ved 220 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter.

Grønsagerne drysses med purløg, den dannede væde i alupakken hældes over og mørbraden skæres i skiver.

Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 g.kylling
600 g.hvide asparges
 
Sovs: 
75 g.smør
4 spsk.hvedemel
7.5 dl.kogevand
2.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
Du tager en stor gryde og kommer ca. 8L vand i (hvis du ønsker at have suppe bagefter også ellers bare så hønen er dækket). tænd kogepladen på det højeste blus, når det koger skruer du ned så det kan stå og simret/småkoge i 1,5 til 2 timer.


Ved indkøb beregn da 1/3 ekstra asparges da de svinder ca. 1/3 i vægt ved skrælning.

Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træet ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebræt, da de ellers nemt knækker.

Trævler aspargesen i knækket har du ikke skrællet dybt nok.

Aspargesene skæres i 2 cm stykker som lægges i en gryde med letsaltet vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af.


Sovs:
Tag en ny stor gryde lad smørret smelte, kom mel i til du har en mel kugle, så kommer du lidt af kogevandet (halv aspargesvand og halv hønsefond i lidt af gangen mens du rører. Kom så hønsekødet og aspargesen i og varm op

Tips:

Skal der være til høns i tarteletter som 2. dags ret så beregn dobbelt op på kylling og asparges.

Med fordel kan kyllingebrysterne bruges til denne ret og resten til høns i tarteletter.

Og aspargeserne kan sorteres efter størrelse og koges af 2 gange, de tykkeste bruges her.

Se opskrift på Tarteletter med høns og friske hvide asparges (2. dags ret)

Tarteletter med høns og friske hvide asparges (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 g.kylling
300 g.hvide asparges
 
Sauce: 
50 g.Smør
3 spsk.Hvedemel
2.5 dl.Kogevand
2.5 dl.Piskefløde
 
20 Tarteletter Luxus
 
Du tager en stor gryde og kommer ca 8L vand i (hvis du ønsker at have suppe bagefter også ellers bare så hønen er dækket). tænd kogepladen på det højeste blus, når det koger skruer du ned så det kan stå og simret/småkoge i 1,5 til 2 timer.


Ved indkøb beregn da 1/3 ekstra asparges da de svinder ca. 1/3 i vægt ved skrælning.

Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træet ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebræt, da de ellers nemt knækker.

Trævler aspargesen i knækket har du ikke skrællet dybt nok.

Aspargesene skæres i 2 cm stykker som lægges i en gryde med letsaltet vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af.

Sauce:
Smørret smeltes og melet tilsættes under omrøring. Kogevandet (halv aspargesvand og halv hønsefond) hældes i lidt efter lidt under konstant omrøring og dernæst piskefløden. Saucen koges igennem.

Kødet og aspargesene tilsættes smages til med salt og peber.

Tarteletterne lunes og fyldet kommes i. serveres straks.

Tips:

Laver du denne opskrift som andendagsret kan du med fordel koge både kylling og asparges dagen før. Se opskrift på Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler