Svensk pølseret (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kogte kartofler
500 g.pølser
150 g.løg
10 g.smør
3 tsk.paprika edelsuss
70 g.Tomatpure, koncentreret
2 dl.mælk
0.5 dl.piskefløde
0.5 tsk.groft salt
 lidtfriskkværnet peber
 
Skær pølser og de kogte kartofler i mindre stykker. Pil og hak løget.

Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i et par minutter. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpure og de øvrige ingredienser.

Lad retten koge i ca. 10 min og smag til med salt og peber, så er den klar til at blive serveret.

Pynt gerne med frisk klippet purløg.

Hurtig krydret kalkungryde (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kalkun i strimler
150 g.løg
1 spsk.olie
 
300 g.peberfrugt
1 dl.hønsebouillon
1 spsk.soya
1 tsk.chili
 salt
 peber
 
300 g.broccoli
200 g.spaghetti
 
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Svits kalkunkødet og det hakkede løg i en tykbundet gryde i olien.

Tilsæt peberfrugter i små tern, og herefter lidt bouillon, soja, og krydderierne. Lad retten småsnurre i et par minutter.

Tilsæt herefter broccolien, samt den kogte pasta. Lad retten derefter småsnurre i ca. 5 minutter.

Madpandekager med oksefyld (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Pandekager: 
250 g.hvedemel
6 dl.mælk
4 æg
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.peber
50 g.smør
 
Fyld: 
500 g.hakket oksekød
1 ds.majs
1 ds.hakket tomater
 
200 g.revet ost
 
Pandekagedej:
Rør mel og mælk til jævning. pisk æg, salt og peber i. opvarm smørret på panden/mikroovnen eller brug flydende fedtstof.

Du laver nu pandekagerne til der ikke er mere dej. tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Fyld:
Varm det hakkede oksekød i en gryde til det er gennemstegt. put hakkede tomater, mejs eller hvad du fortrækker i gryden.

Du tager nu og lægger kød i pandekagerne til der ikke er mere kød tilbage. du folderpandekagerne og lægger dem i et fad. til sidst putter du det revet ost ovenpå.

Nu mangler du bare at tage dem ind i ovnen så osten smelter, og de bliver lækre varme. ca. 10 min. på 170 grader varmluft ovn.

Panerede koteletter med ratatouille (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinekoteletter
 salt
 peber
 hvedemel
1 æg
 rasp
25 g.smør
 
Ratatouille: 
300 g.squash
300 g.aubergine
100 g.rød peberfrugt
100 g.gul peberfrugt
100 g.grøn peberfrugt
300 g.tomater
300 g.champignon
150 g.løg
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
1 fedhvidløg
1 spsk.friskskåret basilikum
 
1000 g.kartofler
 
Panerede koteletter:
Koteletterne krydres med salt og peber. Vendes først i mel, så i sammenpisket æg og til slut i rasp. Steges på pande i smør eller margarine 4-5 minutter på hver side.

Ratatouille:
Grønsagerne rengøres og skæres i tern.

Kom olien på panden og varm det op. Svits først løg og champignon i et par minutter. Tilsæt så resten af grønsagerne og lad dem småkoge under låg til de er møre. Smag til med salt og peber, og evt. hvidløg og basilikum.

Kylling ballotine med trøffel (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 hele kyllingelår med rygben
 
Fyld: 
250 g.kyllingefilet
1 æggehvide
1 dl.piskefløde
 Salt
 Peber
1 spsk.hakket trøffel, glas
1 spsk.Rød peberfrugt, hakket
 
Sovs: 
25 g.smør
 Hele Trøffel, glas
0.5 dl.cognac
0.5 spsk.hvedemel
5 dl.fond
 
Kyllingelårene udbenes, de skal stadig hænge samme i et stykke. Benene fra lårene kan brunes af i en gryde i lidt smør, og overhældes med vand og simrer mens kyllingen steger i ovnen.

Fyld:
Blend kyllingefileten med æggehvide, fløde, salt og peber. Hak peberfrugten og rør den og hakket trøffel i den blendede masse. Fordel es på de 4 kyllingelår som lukkes til ”pølser” som pakkes ind i stanniol, luk enderne godt. Lægges i bradepande og sættes i ovnen ved 225 grader C i ca. 1 time og 10 minutter.

Sovs:
Smørret brunes og de hele trøfler ristes let, gryden tages af varmen og cognac tilsættes. Hvedemel drysses over, og den sigtede fond fra kyllingebenene hældes over under konstant omrøring.

Oksetyndstegsfilet i ovn med squashgratin (lørdag)

Antal personer: 6

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksetyndstegsfilet
 salt
 peber
 
3 dl.vand
1 bdt.persille
1 kvisttimian
200 g.gulerødder
200 g.løg
200 g.selleri
200 g.kartofler
 
Gratin: 
1500 g.squash
30 g.smør
200 g.reven ost
 salt
 hvid peber
 
Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn.

Klargør stegen. Læg stegen på risten over en lille bradepande og brun den i ca. 10 minutter. eller til fedtet er gyldent.


Rens grønsagerne og skær dem i små stykker.

Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 150 grader C. alm. ovn.

Gnid stegen med salt og peber og stik et stegetermometer i den. Kom urter og vand i bradepanden. Sæt atter stegen i ovnene til termometeret viser 57-62 grader afhængig af, hvor rød stegen ønskes. Det tager 50-60 minutter.


Gratin:
Skær squashene i skiver på 1 cm. Svits skiverne i smør og kom salt og peber ved. Kom squash og reven ost lagvis i et ovnfast fad, der kan stå ved siden af stegen. Slut med et lag ost. Sæt fadet i ovnen i 30-40 minutter.

Tag stegen ud af ovnen. Hæld sky og urter fra. Dæk stegen til og lad den stå i 15-20 minutter.

Skru ovnen op på 200 grader C. alm. ovn og gør squashgratinen færdig, Den skal være gylden på overfladen ca. 10 minutter.

Blend urterne og skyen. Er urterne ikke helt møre, så kog dem lidt mere i en gryde. Smag urtesaucen til.

Tilbehør:
Skær stegen i skiver og server den med squashgratinen, urtesauce og små kartofler.

Tips:

Klargøring af oksetyndstegsfilet:
Rens undersiden af oksetyndstegsfileten for småsener. På siden af fileten kan side lidt ukorrent kød som skæres af. Fedtkanten løftes næsten af, den må ikke løftes helt af. Dette gøres uden kniv. Nu er senen blevet synlig og denne skæres af med en skarp kniv. Fedtkanten lægges tilbage og ridses med en skarp kniv.

Se billeder af klargøring her

Bradepandepizza med fire slags fyld (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Dej: 
500 g.hvedemel
2.5 dl.vand
25 g.gær
1 spsk.olivenolie
1 spsk.sukker
2 tsk.salt
 
Sauce: 
2 løg
1 spsk.olivenolie
1 fedhvidløg
1 ds.hakkede tomater
 salt
 peber
 timian
 oregano
 basilikum
 chili stærk
 
Fyld: 
50 g.champignon
75 g.skinkestrimler kogt
 
75 g.pepperoni
0.5 grøn peberfrugt
 
100 g.bladselleri
150 g.tun i olie drænet vægt
 
150 g.hakket oksekød
1 spsk.olivenolie
0.5 grøn peberfrugt
 
200 g.reven ost
 
Dej:
Opløs gæren i vandet. Bland resten sammen med det lunkne vand, gem dog mel til at ælte på.

Ælt dejen rigtig meget – og drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et rent viskestykke ca. 30 minutter.

Sauce:
Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olivenolie. Dåsetomaterne blendes og hældes ved. Tilsæt salt og peber, masser af timian og basilikum samt lidt oregano. Smag til med lidt stærk chilli. Chilli smagen må gerne være lidt stærk men absolut ikke dominerende. Lad sovsen småsimre i en times tid ved lavt blus. Det giver en god konsistens på sovsen.


Dejen slås ned og rulles ud i en bradepandes størrelse. Dejen lægges i en smurt bradepande, og kanten foldes ned en gang hele vejen rundt.

Saucen smøres jævnt ud over dejen.

Det hakkede oksekød brunes på panden i lidt olie, en rest af tomatsauce kan blandes i eller fordeles over kødet.

De fire slags fyld fordeles i felter på bunden og der drysses ost over.

Bages i forvarmet ovn i 20-25 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Pizzaen kan jo selvfølgelig laves med kun en slags fyld efter smag, så ganges det blot op med 4, eller der bruges en helt anden slags fyld.