Mexicansk pastafad (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk.vindruekerneolie
200 g.løg
500 g.oksekød hakket
1 ds.hakkede tomater
70 g.tomatpure koncentreret
1 grøn peberfrugt
1 spsk.chili mild
 salt
 peber
 
250 g.pastaskaller
 
1 ds.røde kidneybønner
 
125 g.Cheddarost
 
Varm olien i en gryde, tilsæt det hakkede løg og steg indtil det bliver blødt. Kom kødet i, brun det godt, tilsæt tomater m/væde, tomatpuré, grøn peber, chili, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.

I mellemtiden koges pastaskallerne i kogende, saltet vand. Hæld vandet fra.

Kom bønnerne uden væde i chiligryden og vend til sidst pastaskallerne i.

Kom i et ildfast fad og spred den revne ost over. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Karbonader (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket svinekød
50 g.hvidt brød
0.5 dl.sødmælk
 salt
 peber
 
 hvedemel
25 g.smør
 
Hvidt brød opblødes med mælken og blandes godt i farsen.

Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i hvedemel.

Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side.

Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Tips:

Kan serveres med kogte hvide kartofler og stuvede ærter og gulerødder

Cornflakes paneret kalkunschnitzel (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunschnitzel
150 g.cornflakes
1 æg
1 dl.hvedemel
1 tsk.salt
1 tsk.cayennepeber
 
30 g.smør
3 spsk.olie
 
Bank kalkunschitzlerne let. Bland mel, salt og cayennepeber i en dyb tallerken, vend kalkunstykkerne heri. Pisk ægget ud i en dyb tallerken, vend schnitzlerne heri. Knus cornflakesene på en tallerken og vend schnitzlerne heri. Lad dem hvile lidt.

Steg dem ved ikke for kraftig varme ca. 2 min på hver side.

Server grovfrittes og salat til.

Kartoffellasagne (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket oksekød
300 g.løg
1 fedhvidløg
2 spsk.olie
1 rød peberfrugt
1 fedhvidløg
 salt
 peber
 
750 g.bagekartofler
 smør
100 g.revet parmesan
 
Bechamelsovs: 
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
3 dl.sødmælk
3 dl.oksebouillon
 salt
 Muskatnød, stødt
 
Løg finthakket hvidløg og kød brunes i gryde i olien. når alt er brunet kommes peberfrugten skåret i strimler i og steger med i ca 2 min kødet smages til med salt og krydderier.

Kartoflerne skraldes og skæres i så tynde skiver man nu kan. Kartoflerne blancheres i spildkogende vand, når vandet koger igen tages kartoflerne op, ca. 1-2 minutter

Bechamelsovse:
Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes og gøres godt i inden sødmælk og bouillon tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring, smages til smages til med salt og muskat

så kommes en smule smør i bunden af et ildfast fad og derpå lægges en 3. del af kartoffelskiverne taglagt i fadet. derpå lægges er 3. del kød over og igen er 3. delsovs. osv. osv.

Til sidst kommes revet ost på. Sættes i en varm oven ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter.

Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad
125 g.bacon
125 g.cocktailpølser
400 g.champignon
200 g.løg
1 ds.hakkede tomater
70 g.tomatpure koncentreret
1 spsk.paprika edelsuss
1 spsk.hvedemel
5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Bacon ristes i en gryde tages op på fedsugende papir og gemmes til pynt.

Mørbraden skæres i skiver og vendes i mel og brunes i gryden, tages op på en tallerken.

Løg i halve skiver brunes sammen med champignon i skver.

Tilsæt tomatpure, drys paprika og mel over og rør det i løg og champignon. Tilsæt fløden og kog op og rør så tomaterne i.

Læg mørbraderne i og småsimrer i ca. 20 minutter.

Til allersidst kommes cocktailpølserne i og der smages til med salt og peber.

Baconskiverne lægges over retten ved servering til pynt.

Serveres med kogte ris eller kartoffelmos.

Høns i asparges med kartofler (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1400 g.høne
4 gulerødder
2 løg
 salt
 peber
 
Sovs: 
125 g.smør
4 spsk.hvedemel
1 l.væde, bouillon og aspargesvand
2 ds.asparges
 salt
 peber
 
Du tager en stor gryde og kommer ca. 8L vand i (hvis du ønsker at have suppe bagefter også ellers bare så hønen er dækket) skræl gulerødderne og skær dem over en eller to gange, tag løgene del dem i to og tag det yderste af og kom så både høne/gulerødder/løgene og slat og peber i vandet. tænd kogepladen på det højeste blus, når det koger skruer du ned så det kan stå og simret/småkoge i 1,5 til 2 timer

Tag så hønen op lad den køle mens du laver den opbagte sovs.

Tag en ny stor gryde lad smørret smelte, kom mel i til du har en mel kugle, så kommer du lidt af suppe vandet i lidt af gangen mens du rører, når du syntes nu er den lige ved at have den rette tykkelse tager du vandet fra den ene dåse asparges og kommer i. smag til og lad den stå mens du plukker hønen, kom så hønsekødet og aspargesene i og varm op.

Tarteletter med høns i asparges (søndag)

Antal personer: 18

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Fyld: 
500 g.hønsekød kogt
2 ds.aspargessnitter
 
Stuvning: 
3 dl.piskefløde
4 dl.hønsebouillon
50 g.smør
4 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 
18 tarteletter
 
Kogning af høne:
Vask hønen grundigt under den kolde hane, og rens den for eventuelle rester af indvolde.
Hønen kan deles i mindre stykker, dækkes med kogende vand med salt og suppevisk eller grønsager og koges ca. 1½-2 timer alt efter alder og størrelse, kødet skal være mørt, og slippe benene, fjern skummet på vandets overflade med en spiseske.

Hønsekødet bliver meget saftigt, og suppen/bouillonen anvendes til sauce, resten kan gemmes til senere evt. fryses ned.

Tag kødet op og læg det til afkøling på fad eller tallerken, gem vandet/bouillon.

Tarteletfyld:
Kødet skæres i mindre stykker, der skal bruges ca. 500 gram til denne opskrift, resten kan bruges til andre formål.

Asparges væden sigtes ned i gryde. Fløde og bouillon tilsættes og det koges let op. Rør mel og smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle. Tilsæt smørbollen til væsken. Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5-10 minutter.

Når saucen er kogt igennem smages den til med salt og peber, hvorefter tilsættes hønsekød og aspargessnitter i. Giv dette et opkog.

Imens lunes tarteletterne 4-5 minutter i en 200 grader C alm. ovn og de fyldes med kødfyldet.

Tips:

Suppevisk er en buket af blade af porre, selleri, persille og andre køkkenurter, ex løvstikke, som er rigtig god, timian mv., der koges med i suppen for at give den smag.

I stedet for suppevisk kan der bruges forskellige grønsager som du ordner og skærer i mindre stykker. F.eks. gulerødder, persillerod eller porrer, hvidløg og laurbær er også godt.


Der beregnes 3 tarteletter pr. person.