Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lammekronerne afpudses for fedt og sener.
Gnides med presset hvidløg og krydres med rosmarin, salt og peber Steges i bradepande i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, hviler i 20 minutter inden de serveres. Lammebouillon: Afpudset fra lammekronerne brunes godt af i lidt smør, vand hældes over og det småkoger mens lammekronerne er i ovnen. Når lammekronerne er stegte hældes bouillonen i bradepande som stilles tilbage i ovnen i 5-10 minutter. Sauce: Lammebouillonen sigtes og jævnes med en smørbolle, smages til med salt og peber og farves evt. lidt med kulør. Garniture: Gulerødderne skæres efter ønske, ikke for groft. Blancheres i vand i 5-10 minutter. Gulerødderne tages op. Smørret smeltes og kalvefonden tilsættes og koger lidt ned, gulerødderne tilsættes og krydres med friskhakket timian, salt og peber. Serveres med nye kogte kartofler svunget i smør og persille. |
Antal personer: 1![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i tynde strimler, drysses med 1 tsk. garam masala, citron og lidt salt, trækker et par timer i en plasticboks eller skål. Pitaerne lunes på en pande. Kødes steges på samme pande i lidt olie. Flæk brødene, kom grøntsagerne i. Fordel kødet og hæld en skefuld dressing i hver. Det skal være lidt stærkt - det luner. Tips: Denne opskrift er perfekt til en rest lammekød. f.eks. fra Påske. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Udblød det afskorpede brød i bouillonen. Rør det derefter i det hakkede kød. Tilsæt æg og ost. Ælt knust rosmarin, finthakket persille og finthakket hvidløgsfed i. Krydr med salt og peber. Del farsen i 24 portioner og tril hver til en rund kødbolle. Kom evt. lidt mel på fingrene, hvis farsen er meget fedtet. Steg kødbollerne i olie på en pande, og sørg for, at de hele tiden vendes, så de bliver jævnt stegte. De skal stege 12-15 min. i alt. Tag dem af panden og hold dem varme. Sovs: kom hakkede tomater, hakkede løg og fintsnittede blegselleri i en gryde med bouillon. Krydr med salt, peber og finthakket hvidløgsfed. Lad det koge ved jævn varme i en halv time. Smag til med salt og peber og bland fintpillet basilikum i. Hæld tomatsovsen over kødbollerne og servér med pasta. Tips: Retten du kender fra Disneys Lady og Vagabonden, krydrede kødboller i tomatsauce serveret med spaghetti. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene pilles, deles og snittes. De ristes gyldne i halvdelen af smørret under jævnlig omrøring. De tages af og holdes varme. Oksekødet deles i 8 dele og formes til bøffer. De krydres med salt og peber og brunes hurtigt på begge sider i smør og steges sagte ca. 6 min. i alt og vendes ofte. De tages af panden og holdes varme, dækket med løgene. Pandesovs: Panden koges af med bouillon og jævnes. Den farves med kulør, smages til og hældes uden om bøfferne eller serveres til. Serveres gerne med surt. Tips: Prøv også at lave hakkebøf i airfryer |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid kyllingefileterne med Herbes de Provence. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl grønsagerne. Skær squashen i tern. Halver peberfrugterne, fjern kernerne samt den hvide membran og stilkfæstnet og skær peberfrugterne i strimler. Opvarm 2 spsk. olie på en stor stegepande. Læg kyllingefileterne i og steg dem ca. 8 minutter. Vend dem og forsæt stegningen i yderlig 5 minutter, eller indtil de er gennemstegte. Tag dem af panden og hold dem varme. Hæld resten af olien på stegepanden. Kom løg, hvidløg, squash og peberfrugt i. Svits under omrøring i 10 minutter, eller indtil grønsagerne er bløde. Hæld de flåede tomater i og krydr med sal og peber. Læg låget på og lad det småkoge 10 minutter. Rør hakket persille i og læg kyllingefileterne ovenpå. Læg låget på og lad det småkoge yderligere 5 minutter. Pynt eventuelt med basilikum og server retten. Forslag til tilbehør er løse ris. |
Antal personer: 10![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skinken koges ca. 30 minutter pr. kg. i letsaltet vand, og får herefter lov til at trække yderligere 30 minutter ialt i kogevandet. Er skinken kogt bør den alligevel koges (ca. 20 min. pr. kg.), da den ikke bliver gennemvarm ved den korte tid i ovnen. Sværen skæres af, hvis der er svær på. Sennep og farin røres sammen og fordeles over skinken, som sættes i ovnen under grill i ca. 10 minutter. Tips: Serveres evt. med grønlangkål, brunede kartofler og sennep. Gem lidt af kogevandet til grønlangkål. Se opskrift på grønlangkål Se opskrift på brunede kartofler |
Antal personer: 10![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ærter og gulerødder koges ca. 5 minutter i vandet med lidt salt. Smørbolle: Smør og mel røres sammen. Smørbollen røres ud i vandet med ærter og gulerødder. Skinketern tilsættes, smag til med salt og peber. Tarteletterne varmes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn med bunden opad. Kan også varmes på brødrister. Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i. Pyntes med plukket persille og serveres straks. |