Kalkun i paprikasauce med frisk pasta (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kalkun i strimler
200 g.champignon
200 g.bacon i tern
5 dl.piskefløde
70 g.tomatpure konc.
 
500 g.broccoli
 
500 g.båndpasta frisk
 
Krydderier: 
2 tsk.Paprika
2 fedhvidløg
1 tsk.Allround krydderi
 
Svits bacon sammen med kalkunstrimlerne ved høj varme til det har fået en gylden farve.

Tilsæt champignon i skiver og lad det stå og simre lidt ved svag varme.

Tilsæt krydderierne, rør rundt. Tilsæt tomatpure og rør piskefløden i. Lad det hele stå og simre ved svag varme i ca. 15. min.

Skær broccolien ud i små buketter og kog dem i ca. 5 min.

Kog pasta i ca. 2 min.

Serveres med varme hvidløgsflutes.

Ostegratinerede koteletter (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinekoteletter
1 spsk.smør
 salt
 peber
 paprika
 
1 æble
1 grøn peberfrugt
6 skiverost
 
800 g.kogte kartofler
 smør
200 g.løg
1 tsk.kommen
 
 
Steg koteletterne ca 3 min på hver side i fedtstofet, drys paprika over, krydder med salt og peber, og læg koteletterne i et smurt ovnfast fad.

Læg æblebåde og ringe af grønpeberfrugt over kødet og dæk med osten.

Steg kartoffelskiverne i lidt fedtstof sammen med det hakkede løg og kommen. Læg de stegte kartofler ved siden af koteletterne. Sæt fadet i ovnen ca 15 minutter ved 250 grader C. alm. ovn.

Der serveres salat og flute til.

Bøf Lindstrøm (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hakket oksekød
200 g.løg
2 spsk.kapers
4 spsk.syltede rødbeder
1 æggeblomme
 salt
 peber
 smør
 
Sauce: 
5 dl.kogevand fra kartoflerne
0.5 dl.piskefløde
 kulør
 salt
 peber
 
1000 g.kogte kartofler
50 g.smør
 salt
 peber
 
600 g.grønne ærter
 
Sauter løgene til de er klare og bløde, afkøles.

Ælt det hakkede kød let sammen med finthakket løg, kapers, grofthakket, syltede rødbede, æggeblomme og krydderier. Brug fingrene.

Kartoflerne skæres i skiver og brases på en pande.

Form kødet til tykke hakkebøffer, der steges et par minutter på hver side i brunet smør. Evt længere, hvis de skal være gennemstegte.

Kog panden af med 5 dl kogevand fra kartoflerne, spæd til med piskefløde og giv den lidt kulør. Smag til med krydderier.

Server den til bøfferne sammen med brasede kartofler og grønneærter.

Kylling på cremet porrebund (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.porre
150 g.bacon i tern
1 dl.hvidvin tør
2 dl.piskefløde
 salt
 peber
600 g.kyllingefilet
25 g.revet mozzarella
 
Ris: 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Rens porren, og skær den i tynde skiver.

Svits baconen et par min. På en tør teflonpande. Tilsæt porrerringene, og svits dem med et par minutter.
Kom vin og fløde på, og kog blandingen op. Krydr med salt og peber.
Kom blandingen i bunden af et ikke for stort ovnfast fad.

Brun hurtigt kyllingefileterne på begge sider. Læg dem i fadet. Krydr med salt og peber, og drys med ost. Sæt fadet midt i en 220 grader C. alm. ovn i 20-30 minutter.

Mærk på kødet, om det lige føles fast. Stik evt. med en tynd kødnål og se, om saften er klar og ikke rosa.

Tips:

Tilbehør: Løse ris, flutes og salat. Salat: 2-3 forskellige salater Mini majs Avocado Mango Rå asparges Stegte pinjekerner Evt. græskarkerner & Cherrytomater

Skinkeruller med rosmarin (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.skinkeschnitzel
 Salt
 peber
1 tsk.paprika
100 g.flødeost naturel
4 skiverseranoskinke
2 tsk.sennep
2 spsk.persille
1 spsk.rosmarin
 
3 dl.svinebouillon
 
 Sauce:
20 g.smør
1 spsk.hvedemel
2 dl.piskefløde
 kulør
 salt
 peber
 
Ovnbagte kartofler:  
1000 g.kartofler
0.5 dl.olivenolie
 græsk grillkrydderi
 salt
 peber
 
Schnitzlerne drysses med salt, peber og paprika og smøres med flødeost. Skinkeskiven lægges på og der stryges med sennep og drysses med persille og rosmarin. Kødet rulles sammen og enderne bindes med kødsnor.

Brun rullerne i smør i en gryde og spæd med 3 dl bouillon. Lad rullerne koge ved svag varme ca. 30 minutter.

Skyen sigtes og smørbolle røres i, spæd op med fløde og tilsæt evt. kulør. Smag til med salt og peber.

Ved servering fjernes kødsnoren.

Ovnbagte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i både som overhældes med olivenolie, græsk grillkrydderi, salt og peber. Det hele rystes godt sammen og hældes i en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ovn ved 225 grader C Alm. ovn i ca 45 minutter.

Serveres salat og ovnkartofler til rullerne.

Oksehaleragout, Bjørns (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.oksehaler eller kalvehaler hugget ud i leddene
 
3 løg
2 fedhvidløg
0.25 selleri
4 gulerødder
 
2 laurbærblade
2 timiankviste
1 spsk.paprika edelsusse
20 peberkorn
 
140 g.koncentreret tomatpure
 salt
 peber
 
2.5 dl.piskefløde
1 spsk.hvedemel
 
Kødet brunes i smør og olie i en stor stegegryde af nogle gange, tages op.

Løg, hvidløg, selleri og gulerødder svitses let sammen i gryden. krydderierne og tomatpure kommes i og kødet lægges tilbage i gryden. Kogende vand hældes ved, så kødet er knapt dækket.

Koges under låg, og vendes af og til. Okshaler skal have 3½ time, kalvehaler 3-4 timer. Spæd evt. med mere vand under stegningen, hvis det er nødvendigt.

Tag kødet op og lad den stå lidt så fedtet samler sig i overfladen, drys melet fint over og lad det absobere fedtet, sigt saucen tilsæt fløden til sovsen. Smages til med salt og peber.

Serveres med kartoffelmos.

Bondeomelet med bacon (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
12 æg
2.5 dl.kaffefløde
 Salt
 peber
 
16 skiverbacon
 
8-12 kogte kartofler i tern
4 tomater i skiver
4 spsk.hakket purløg
 
Æg og fløde piskes sammen, salt og peber tilsættes.

Baconskiverne risten på en pande.

Kartoffel og tomatskiver ristes i baconfedtet og fordeles over panden. Æggemassen hældes over og omeletten steges færdig.

Omeletten serveres fra panden og drysses med de hakkede krydderurter og bacon. Der kan spises rugbrød til.

Tips:

Husk at en omelet bør være blød på overfladen og ikke stegt tør som sålelæder. Det er en god idé at røre i æggemassen med en gaffel. Til denne begynder at stivne.