Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvidt brød opblødes med mælken og blandes godt i farsen. Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i hvedemel. Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side. Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter. Tips: Kan serveres med kogte hvide kartofler og stuvede ærter og gulerødder |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens anden og gnid den med salt og peber, inden den fyldes med æblestykker og svesker, der har ligget i blød i vand nogle timer. Luk hullet med kødnåle. Læg anden med brystet nedad på en bradepande med rist og sæt den i en 130 grader C varm ovn (110 grader C ved varmlufts). Hæld vand i bradepanden og lad den stege fire timer, inden den vendes og steges yderlig halvanden til to timer. I alt skal stegetiden være på ca. 6 timer. Nu er skindet sprødt og lækkert, anden er saftig og mør, meget velsmagende og ikke svundet særlig meget. Giv evt. Lidt hård varme eller grill de sidste minutter. Lav sauce af skyen fra bradepanden (husk at si skyen og skum for fedt) og server med brunede kartofler, rødkål og agurkesalat. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pil løgene og hak dem groft. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Svits løg uden de tager farve og tilsæt kødet. Svits og rør til kødet mister farve. Tilsæt kartofler, laurbærblade og peberkorn og hæld bouillon ved, til det dækker. Lad retten småkoge til kartoflerne er møre og har jævnet retten. Tag laurbærblade og peberkorn op og smag til med salt og peber. Serveres straks med tilbehøret. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg kalkunkødet på en varm pande, så det er gennemstegt. Tilsæt de hele rengjorte champignoner, og svits dem let. Tilsæt saucen og lad det hele simre i 10 minutter. Pastaen tilberedes som anført på pakken. Evt. med salat og lune flutes. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Koteletterne brunes i smør på panden, krydres med salt og peber og lægges i et ovnfast fad. Champignoner, løg og peberfrugt rensen, skæres i skiver og svitses i smør på panden. De flåede tomater med væde, rødvin og fløde tilsættes. Sovsen småsnurrer et par minutter, smages til og hældes over koteletterne. Fadet dækkes med låg eller folie og sættes i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca 30 minutter. De spanske koteletter serveres med løse ris eller flutes. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet brunes i smør og olie i en stor stegegryde af nogle gange, tages op. Løg, hvidløg, selleri og gulerødder svitses let sammen i gryden. krydderierne og tomatpure kommes i og kødet lægges tilbage i gryden. Kogende vand hældes ved, så kødet er knapt dækket. Koges under låg, og vendes af og til. Okshaler skal have 3½ time, kalvehaler 3-4 timer. Spæd evt. med mere vand under stegningen, hvis det er nødvendigt. Tag kødet op og lad den stå lidt så fedtet samler sig i overfladen, drys melet fint over og lad det absobere fedtet, sigt saucen tilsæt fløden til sovsen. Smages til med salt og peber. Serveres med kartoffelmos. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg flæsket på en pande i 15-20 minutter, til den er sprød og gylden. Del æggeblomme og æggehvide i 2 bøtter. Æggeblommeren piskes sammen med mælk, mel, salt og peber. Æggehviden piskes stiv. Æggehviden røres forsigtig i æggemassen. Lidt margarine eller fedtet fra bacon varmes op på en pande. Æggemassen hældes på. Din æggekage bliver bedst hvis den kommer i ovnen (200 grader C. alm. ovn) i ca. 17-20 minutter (hvis panden kan holde til at komme i ovnen). Alternativt steges den på panden i 17-20 minutter med et låg på. 5 minutter før æggekagen er færdig lægges flæsket på. Og lige inden servering klippes purløg over æggekagen. Tips: Serveres med et rigtig godt og groft rugbrød, samt en rigtig god sennep. |