Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg den rå medister på pande i smør, ca. 6 min på hver side, sluk for varmen og lade den trække indtil servering. Kartoffelsalat: Kog kartoflerne med skræl, lad dem køle af og pil dem. riv løg på et rivejern, kom mayonnaise, sennep, løg, cremefraiche og salt og peber i en stor skål. evt. purløg, efter smag. Bland det hele godt sammen og tilsæt derefter de små kartofler skåret i tern i. mix det hele og lad det trække en times tid. pynt med purløg |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løsen forsigtigt de største blade fra spidskålen. Damp spidskålsbladene i kogende vand tilsat salt ca. 3 min. Tag bladene op, og skær det groveste af midterribben af (det 5 blad skæres ud og bruges til at dække hullerne fra ribben). Rens champignons og løg og hak dem fint og svits dem i smør. Tilsæt hvidvin og kog det sammen under omrøring til væsken er fordampet. Smag til med citronsaft, salt og peber. Fordel champignonmassen på kålbladene. Læg en kyllingefilet over. Pak bladene omkring fyldet og kom bacon omkring. Læg pakkerne i et ovnfast fad. kog panden af med 2-3 dl. vand og hæld det i fadet. Stil fadet midt i ovnen ca. 25 minutter ved 200 grader C varmluft. Ovnbagt spidskål: Spidskålen deles i kvarte på langs, blancheres i kogende vand. Evt. af 2 gange. Kålen tages op og dryppes af i et dørslag. Stokken skæres ud og spidskålen lægges i en stor bradepande. Saften af 1 citron samt 3 spsk. Olivenolie fordeles over kålen, krydres med salt og peber. Sættes i ovnen 10-15 minutter ved 200 grader C varmluft. Sauce: Si bouillonen fra bradepanden op i en gryde, tilsæt evt. ekstra vand så er i alt er ca. 3 dl. væske. Tilsæt gurkemeje og pisk smørret i. Smag til med citronsaft, salt og peber. Serveres med nye kartofler og masser af friske blandede krydderurter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Raspen udblødes i mælken. Kødet røres med rasp, æg, løg og salt.
Kødet formes til bøffer, som brunes på panden i smør, tages af panden. Løget hakkes, og champignonerne skæres i skiver. Hvidløget presses. Løg, hvidløg og champignon svitses i fedtstoffet fra bøfferne. Tomat, tomatpuré og krydderier tilsættes. Saucen småkoger ca. 5 minutter. Bøfferne lægges i sovsen og steger færdige i saucen 4-5 minutter under låg. Serveres med friskkogt spaghetti. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hamburgerryg eller skinke skæres i små firkanter. Gulerødder og kartofler skrabes og skæres også i små firkanter. Ærterne bælges. Skinke, gulerødder og kartofler sættes over med vandet. Koges knapt møre, hvorefter ærterne kommes i. Margarine og mel røres sammen og kommes i. Koges med 5-10 min. Retten smages til med salt og peber. Drysses med hakket persille. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids lommer i kalkunbrystet, modsat skæreretningen.
Fyld op med pikant ost.
Drys med salt og peber. Sæt brystet i ovnfast fad med bouillonen i, sættes i 200 grader C. alm. ovn. Spæd op med mere bouillon, hvis dette fordamper væk. Der skal altid være ½ l bouillon ved. Efter ca. 45 minutter i ovnen tilsættes fløde, ananastern og rosiner. Dette varmes med i ca. 15 minutter. Spises med ris og flutes. |
Antal personer: 6![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Klargør stegen. Læg stegen på risten over en lille bradepande og brun den i ca. 10 minutter. eller til fedtet er gyldent. Rens grønsagerne og skær dem i små stykker. Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 150 grader C. alm. ovn. Gnid stegen med salt og peber og stik et stegetermometer i den. Kom urter og vand i bradepanden. Sæt atter stegen i ovnene til termometeret viser 57-62 grader afhængig af, hvor rød stegen ønskes. Det tager 50-60 minutter. Gratin: Skær squashene i skiver på 1 cm. Svits skiverne i smør og kom salt og peber ved. Kom squash og reven ost lagvis i et ovnfast fad, der kan stå ved siden af stegen. Slut med et lag ost. Sæt fadet i ovnen i 30-40 minutter. Tag stegen ud af ovnen. Hæld sky og urter fra. Dæk stegen til og lad den stå i 15-20 minutter. Skru ovnen op på 200 grader C. alm. ovn og gør squashgratinen færdig, Den skal være gylden på overfladen ca. 10 minutter. Blend urterne og skyen. Er urterne ikke helt møre, så kog dem lidt mere i en gryde. Smag urtesaucen til. Tilbehør: Skær stegen i skiver og server den med squashgratinen, urtesauce og små kartofler. Tips: Klargøring af oksetyndstegsfilet: Rens undersiden af oksetyndstegsfileten for småsener. På siden af fileten kan side lidt ukorrent kød som skæres af. Fedtkanten løftes næsten af, den må ikke løftes helt af. Dette gøres uden kniv. Nu er senen blevet synlig og denne skæres af med en skarp kniv. Fedtkanten lægges tilbage og ridses med en skarp kniv. Se billeder af klargøring her |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør farsen af hakket svinekød, mel, æg, revet løg, mælk satl og peber. Del blomkål i buketter og kog dem 10 min. Hæld dem til afdrypning. Vend fars og blomkål forsigtigt sammen og læg blandingen i et smurt ildfast fad, glat farsen og dæk med bacon. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn. Serveres med groft brød. Tips: Der kan tilsættes 2 tsk. karry og 1 – 2 spsk. soja til farsen |