Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Medisterpølsen sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog, trækker 5-10 minutter i vandet. Pølsen skæres i stykker ca. 10 cm. og steges i smør på pande. Mel drysses på panden som medisteren er stegt på og røres i resterne af fedtstoffet. kogevand fra medisteren tilsættes lidt efter lidt, gives lidt kulør og koges igennem et par minutter. Smages til med salt og peber. Serveres med kogte hvide kartofler og rødkål. Tips: Se opskrift på rødkål her |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Melet udpiskes med æggene, så der ikke er klumper i.
Derefter tilsættes det smeltede smør, efter det mælken og salt. Steges på varm pande ca 30 cm. i diameter med kun lidt fedtstof, der skulle blive ca. 8 store pandekager. Kalkun, løg, champignon og peberfrugt skæres i tern. Svits kalkun kødet på en meget varm pande, tages af. Derefter på samme pande svitses løg, champignon og peberfrugt, krydder med salt, chili og hvidløg. majskernerne skal bare lige varme med lidt. Snittet iceberg blandes i fyldet som fordeles på pandekagerne somrulles sammen. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit kålen groft, og kog den i letsaltet vand 12-15 minutter. Smelt smørret i gryde, rør melet heri. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt under konstant omrøring, kog sovsen godt igennem. Smag til med muskatnød, salt og peber. Vend kålen i (uden kogevand). Lad det simre et par minutter under omrøring. Server gerne med frikadeller, kogte kartofler og rødbeder. Tips: Se opskrift på Frikadeller her |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene hakkes, gulerødderne skæres i skiver, hvidkål og peberfrugt snittes fint. Hvis det ikke er magert kød, kan det svitses eller grilles først, så fedtet smelter fra. Løgene koges klare i bouillonen. Tilsæt kød, ris og krydderier og til sidst kommes gulerødder, hvidkål og peberfrugt i. Retten koger under låg i ca. 40-45 minutter eller til kålen er mør. Lige inden retten serveres kan man evt. røre ketchup i. Gisou kan sagtens spises som det er (det er en stor portion), men ris, pasta eller flutes kan også bruges som tilbehør. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk mørbraden næsten igennem på langs, bank den lidt fladere, og fordel svesker og fintsnittede æblebåde på. Drys med salt og peber og luk sammen herom. Brun mørbraden på alle sider i fedtstoffet i en stegegryde. Hæld bouillon ved, og lad det simre 10 min. på hver side - i alt 20 min. Tag mørbraden op, og kom fløden i gryden. Bring i kog og tilsæt gelé. Jævn saucen og smag til med salt og peber. Servér med kogte og brunede kartofler og rødkål eller rødkålssalat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Karrysovs: Begynd med sovsen, så den er klar, når retten skal sættes i ovnen. Skræl og hak løget. Skær baconen i strimler. Svits løg og bacon sammen et par minutter. Strø karry over og lad det svitse med et øjeblik. Bland mel og tomatpuré i. Tilsæt bouillon og væde af ananasen og lad det koge sagte i ca. 10 minutter. Smag til med salt og kom ananasterningerne i. Del kyllingerne i portionsstykker. Bland mel, salt og karry i en plastikpose. Læg nogle kyllingestykker ad gangen i posen, ryst den så melblandingen helt dækker stykkerne. Gør det samme med resten af stykkerne. Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet og læg dem i et ovnfast fad. Hæld karrysovsen over. Sæt retten i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Garner fadet med små æbleskiver efter ca. halvdelen af tiden. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak løg og hvidløg,
Kom olie i en gryde,
Hæld først løgene heri. Lad dem blive gennemsigtige. Kom dernæst hvidløgene i. Svits kort af. Kom så kødet i og lade det brune. Tilsæt de hakkede tomater sammen med oregano og salt og peber. Lad koge 1-2 min. Tilsæt så tomatkoncentrat. Smag til. Tilsæt evt. mere. Lad koge i 30 min. Serveres med Spaghetti eller pasta Tips: Man kan evt. tilsætte cocktailpølser, finthakkede gulerødder eller finthakkede bladselleri |