Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Syre/Base Tabel

Angivne værdier er milliækvivalenter pr. 100 g. fødemiddel.

ProdukterSyre:    Base
Abrikoser, tørrede
5
Agurk
32
Ananas
5
And
20
Appelsin
6
Appelsinsaft
10
Asparges
1
Bananer
5
Birkeblade
+
Blomkål
5
Blommer
6
Blåbær
5
Broccoli
4
Brombær
8
Byggryn
11
Bønner, brune
9
Bønner, grønne
8
Bønner, hvide
10
Champignon
2
Citroner
5
Dadler
6
Dild
18
Due
20
Endivie
14
Farin
0
0
Ferskner
5
Figner, friske
6
Figner, tørrede
28
Flynder
13
Fløde, 13%
2
Fløde, 38%
3
Franskbrød
11
Fårekød, fedt
20
Fårekød, magert
17
Gedemælk
0,6
Grapefrugt
6
Græskar
0,3
Grønkål
4
Gulerødder
11
Gås
25
Hare
25
Hasselnødder
1
Havregryn,-mel
13
Helkornsbrød
6
Hellefisk
18
Hestebønner
9
Honning
1
Hovedsalat
14
Hvede, graham
17
Hvede, hel
39
Hvedemel, fin
11
Hyben, tørrede
15
Hyldebær
+
Jordbær
3
Kalvekød, fedt
25
Kalvekød, magert
17
Kalvenyre
15
Kantereller
4
Karse
8
Kartofler
6
Kastanier
12
Kirsebær
4
Klid, hvede
47
Klid, rug
47
Knækbrød, rug
7
Kokosnød
4
Korender
8
Kylling
25
Kål, hvid
4
Kål, rød
2
Kålrabi
6
Kålrabiblade
19
Laks
8
Lever, okse
40
Linser
18
Løg
3
Løventandsblade
23
Majs
5
Makaroni
5
Makrel
10
Mandariner
19
Mandler
1
Melon
7
Myseost
4
Mælk, homogeniseret
4
Mælk, ukogt, sommer
3
Mælk, ukogt, vinter
3
Mælk, uskummet, sommer
3
Nælde
35
Oksekød, magert
14
Oksekød, middelfedt
37
Oksetunge
15
Oliven
35
Ost, 20%
5
Ost, 30%
10
Ost, 45%
17
Paranødder
18
Pastinak
7
Peberrod
3
Persille
+
Porre
4
Pumpernickel
6
Purløg
8
Rabarber
6
Ribs, hvide
6
Ribs, røde
3
Ris, brune
40
Ris, polerede
8
Rogn, torske
35
Rosenkål
1
Rosiner
23
Rugbrød
7
Rugmel, fint
11
Rugmel, groft
16
Ræddiker
6
Rødbeder
11
Salat
7
Savoykål
5
Selleri, rod
11
Selleri, stængel, blade
13
Sild
13
Skorzonerrod
2
Snitbønner
9
Solbær
3
Spidskål
9
Spinat
13
Stikkelsbær, grønne
8
Stikkelsbær, røde
10
Sukkerærter
5
Svesker
15
Svinekød, magert
12
Svinekød, middelfedt
13
Syre-blade
11
Torsk, fersk
17
Tyttebær
5
Valnødder
8
Vindruer
7
Voksbønner
4
Ål
10
Æbler
2
Æg, blomme
49
Æg, hele
24
Æg, hvide
8
Ærter, gule tørrede
5
Ærter, spirede
5
Øl
0,2
Ørred
20


Syre-base tallene er vejledene.
Dyrkningsforhold, sort, modning, opbevaring og tilberedning har indflydelse på syre-base værdierne i produkterne.

Maden vil være syredannede, hvis den vægtmæssigt består af 60% syredannebde og 40% basedannende produkter.

Maden vil være balancedannede, hvis den vægtmæssigt består af 65-70% basedannende og 30-35% syredannende produkter.

Maden vil være basedannende, hvis den vægtmæssigt består af 80% basedannende og 20% syredannende produkter.


Tilbage