Kyllingefilet med pasta (mandag)

Antal 4 Pers.

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kyllingfileter
 
Marinade: 
3 spsk.olivenolie
2 spsk.oregano
2 spsk.soja
1 spsk.citronsaft
 salt
 peber
 
Tilbehør: 
300 g.pasta penne
1 dl.sødmælk
4 spsk.sorte oliven uden sten
2-3 spsk.soltørrede tomater
 peber
 
Skyl kyllingefileterne grundigt og lad dem dryppe godt af. Bland imens marinaden. Lad dernæst kyllingfileterne trække i marinaden i mindst 2 timer.

Kom kyllingefileterne og marinaden i et ildfast fad, og sæt det midt i ovnene i 15-20 min ved 225 grader C. alm. ovn.

Kog imens pastaen, som der står på pakken, og lad den dryppe godt af. Bland pastaen i gryden med mælken, hakkede oliven (kan evt. udelades), hakkede soltørrede tomater samt væden fra kyllingekødet. Varm op og smag til med salt og peber.

Hamburgerryg i folie (tirsdag)

Antal 4 Pers.

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hamburgerryg
 
1000 g.kartofler
300 g.løg
4 tomater
4 spsk.smør
2 fedhvidløg
4 spsk.persille
 
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Fordel dem på 4 stykker godt smurte alufolie. Læg løgringe på.

Kom kødet skåret i 4 tykke skiver på og derefter tomatskiver. Rør smør og knust hvidløg sammen og fordel det over tomaterne.
Drys med hakket persille.

Fold folien om fyldet og sæt pakkerne i et fad. Sæt pakkerne i ovnen i 50 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.

Amagergryde (onsdag)

Antal 4 Pers.

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.løg
200 g.hakket oksekød
1 tsk.olie
1 tsk.karry
800 g.kartofler
7.5 dl.vand
1.5 tsk.salt
 peber
300 g.gulerødder
300 g.hvidkål
100 g.spaghetti
 
Løgene hakkes, kartoflerne skæres i skiver, gulerødderne rives groft, hvidkålen snittes.

Olien varmes i en gryde tilsæt karry, løg og oksekød svitses heri.

Kartofler, vand, salt og peber kommes i, koges ved svag varme i 10 min.

Gulerødder, hvidkål og pasta tilsættes, retten koges yderlig ca. 10 min.

Retter jævnes evt. lidt med mel som er udrørt i skummemælk.

Serveres evt. med et groft brød.

Currykalkun (torsdag)

Antal 4 Pers.

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.løg
1 dl.olie
 madras karry
 
600 g.kalkunbryst
 
200 g.gulerødder
125 g.minimajs
2 røde peberfrugt
5 dl.creme fraiche 18%
400 g.champignon
 salt
 peber
 paprika edelsuss
 
8 dl.vand
4 dl.ris
 salt
 
Rens alle grøntsager, snit løget meget fint. Gulerødderne i små tern, minimajs i på skrå 2-3 cm stykker, de røde peber også i små tern, champignonerne deles i halve.

Tag en god stegegryde, kom ca. 1 dl rigtig god olie i, når olien er varm starter du med løget, steger dem af bare lige så de tager farve, tilsæt karry efter smag lad det bruse af. Tilsæt den fint strimlede kalkun, steg det af 1-2 min.

Derefter tilsættes resten af grøntsagerne, vend dem 3-4 gange så de tager farve fra karryen. Tilsæt så creme fraiche og lad det simre 10-15 min.

Server jasmin ris til.

Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser (fredag)

Antal 4 Pers.

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad
125 g.bacon
125 g.cocktailpølser
400 g.champignon
200 g.løg
1 ds.hakkede tomater
70 g.tomatpure koncentreret
1 spsk.paprika edelsuss
1 spsk.hvedemel
5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Bacon ristes i en gryde tages op på fedsugende papir og gemmes til pynt.

Mørbraden skæres i skiver og vendes i mel og brunes i gryden, tages op på en tallerken.

Løg i halve skiver brunes sammen med champignon i skver.

Tilsæt tomatpure, drys paprika og mel over og rør det i løg og champignon. Tilsæt fløden og kog op og rør så tomaterne i.

Læg mørbraderne i og småsimrer i ca. 20 minutter.

Til allersidst kommes cocktailpølserne i og der smages til med salt og peber.

Baconskiverne lægges over retten ved servering til pynt.

Serveres med kogte ris eller kartoffelmos.

Roastbeef i ovn (lørdag)

Antal 6 Pers.

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 g.roastbeef snøret
1.5 spsk.olivenolie
1.5 spsk.smør
 salt
 peber
 
Rodfrugt timbaler: 
300 g.gulerødder
2 æg
1 dl.sødmælk
1 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
300 g.persillerødder
2 æg
1 dl.sødmælk
1 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
Hasselback Kartofler: 
1500 g.kartofler
50 g.smør
 
Stegte rodfrugter: 
300 g.gulerødder
300 g.pastinak
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
Champignonsauce: 
500 g.Champignoner
1 spsk.olie
1 spsk.smør
2 spsk.hvedemel
5 dl.piskefløde
 
Varm olie og smør op. Brun kødet godt på alle sider. Drys med salt og peber, og stil stegen i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter, afhængig af kødets tykkelse, og hvor rødt du vil have det.

Pak straks det færdigstegte kød godt ind i stanniol og viskestykker, og lad det trække mindst 15-20 minutter inden udskæringen.

Rodfrugt timbaler:
Gulerødder og persillerødder koges meget møre.

Blend gulerødderne i en foodprocessor, tilsæt æg, mælk og fløde og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og peber.

Fordel massen i godt smurte små runde folieforme, halvt op. Bages ved 150 grader C. alm. ovn i en ½ times tid.

Persillerødderne blendes på samme måde i en foodprocessor, tilsæt æg, mælk og fløde og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og peber.

Fordel massen oven på de nu bagte forme (der lige har fået lov til at stå et øjeblik og falde lidt sammen) og bag igen i en ½ times tid.

Hasselback Kartofler:
Skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver, MEN IKKE helt igennem. (det gøres let ved at lægge den skrællede kartoffel i en træ-grydeske, før den skæres). Smør et fad med lidt smør og sæt kartoflerne med skiverne opad. Krydr med salt og kom en lille teske smør på hver kartoffel.

Bages i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. ½ time til kartoflerne er lysebrune.

Stegte rodfrugter:
Gulerødder og pastinak skæres i 5 cm. stave og koges ca. 5 minutter i letsaltet vand. Vandet hældes fra og grønsagsstavene dampes tørre. Smør og olie varmes på en pande og grønsagsstavene steges møre, krydres med salt og peber.

Champignonsauce:
Champignonerne renses og skæres i skiver, svitses i olie ved høj varme, evt. væde hældes fra og gemmes til saucen champignonerne tages op.

Smør smeltes på panden og melet røres i, fløde eller mælk tilsættes lidt efter lidt mens der piskes, væde fra champignoner og stegen tilsættes, farves med kulør og smages til med salt og peber.

Tips:

Centrumstemperatur ved brug af stegetermometer.

Rød 52-54
Rosa 55-58
Gennemstegt 59-62

Roastbeef sandwich (søndag)

Antal 4 Pers.

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.roastbeef kogt/stegt
 blandet salat
8 burgerboller
 
Dressing: 
100 g.tomatpure
150 g.løg
40 g.revet peberrod
1 spsk.gin
 salt
 peber
 
Dressing:
Løget hakkes meget fint og blandes med tomatpureen, smag til med revet peberrof og gin.

Rostbeefen skæres meget tyndt. Burgerbollerne flækkes og varmes.

Bollerne lægges sammen og servers.