Kylling med bacon og pikantost (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kyllingbryst
100 g.grøn pikantost fra buko
150 g.bacon i skiver
 
Tænd ovnen på ca. 200 grader C alm. ovn. Smør et ildfast fad eller brug bagepapir.

Skær en lomme i kylling brystet på en af siderne. fyld pikant ost i efter behov. Vikkel et eller to stykker bacon omkring og sæt i ovnen ca. 30-40 min.

Tips:

Smager godt både til pasta og kaftofler

Piratens pølsegryde (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.løg
50 g.smør
500 g.røde pølser
0.5 spsk.karry, madras
1 dl.tomatketchup
5 dl.piskefløde
100 g.frosne ærter
 salt
 peber
 karry
 evt.bouillonterning, gris
 
Svits hakket løg og karry i margarinen. skær pølserne i skiver. Tilsæt ketchup, pølser og fløde. kom ærterne i og kog retten igennem i 2-3 min. Smag til med salt, peber og evt. mere karry og tomatketchup.

Server med ris.

Tips:

virker som en mærkelig sammensætning men det smager rigtigt godt. hvis fløde er for fed en kost kan kaffeføde eller mælk og jævning også bruges.

Hurtig Labskovs med hakket oksekød (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket oksekød 10-12%
500 g.løg
2 spsk.olie
1500 g.kartofler
3 laurbærblade
8 hele peberkorn
7.5 dl.oksebouillon
 salt
 peber
 
Pynt: 
 persille
 
Tilbehør: 
 Rugbrød
 smør
 rødbeder
 Worcestershire sauce
 
Pil løgene og hak dem groft. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Svits løg uden de tager farve og tilsæt kødet. Svits og rør til kødet mister farve.

Tilsæt kartofler, laurbærblade og peberkorn og hæld bouillon ved, til det dækker.
Lad retten småkoge til kartoflerne er møre og har jævnet retten. Tag laurbærblade og peberkorn op og smag til med salt og peber.

Serveres straks med tilbehøret.

Kalkun i wok med blandede grøntsager (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunkød i strimler
1 spsk.olie
1 fedfinthakket hvidløg
 
750 gkinesisk wokblanding
1 spsk.soyauce
2 spsk.sød chilisauce
 
Tilbehør:  
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Varm olien i wok eller stor pande og rist finthakket hvidløg heri. Tilsæt kødet, rist det i et par minutter under omrøring og tag det op.

Hæld grøntsagerne i panden, rist i 5 minutter.

Bland kødet ved og rist yderligere et par minutter, før retten smages til med soyo- og chilisauce.

Kan serveres med ris og godt brød.

Farseret svinemørbrad (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad
 salt
 peber
 
Fars: 
250 g.svinekød hakket
1 æggeblomme
100 g.løg
0.5 rød peberfrugt
 salt
 peber
 
25 g.smør
3 dl.svinebouillon
1 dl.piskefløde
1 spsk.hvedemel
 
1000 g.kartofler
 
Befri mørbraden for sener og hinder. Flæk den halvt igennem og bank den lidt ud.

Fars:
Rør det hakkede kød med hakket løg, peberfrugt og æggeblomme. Krydr med salt og peber. Læg farsen midt på mørbraden, luk den og bind omkring den.

Brun den på alle sider i smørret i en stegegryde. Krydr med salt og peber og hæld bouillon ved.
Lad den stege ca. 25 min. i alt.

Tag mørbraden op, sigt evt. bouillonen og hæld fløde blandet med hvedemel i. Bring det i kog og smag sovsen til.

Serveres med kogte kartofler.

Osso Buco med gremolata (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.skiver okseskank
450 gløg
500 g.gulerødder
5 stilkebladselleri
2 spsk.olie
50 g.smør
2 ds.hakkede tomater
70 g.Tomatpure, koncentreret
3 dl.hvidvin
 salt
 peber
5 kvistepersille
1 laurbærblad
2 kvistetimian, frisk
10 hele peberkorn
 
 
Sovs: 
1 spsk.hvedemel
1 dl.piskefløde
 
 
Gremolata: 
 Persille
1 citron reven skal heraf
2 fedhvidløg
 
Giv kødskiverne et par snit i kanten, så de ikke danner skål under stegningen. Pil løgene, og skær dem i både. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær bladsellerien i skiver.

Varm olie og smør i en stor gryde og brun kødstykkerne. Tag dem op. Svits grøntsagerne og læg kødet tilbage i gryden.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og hvidvin. Krydr med salt og peber og kom krydderbuketten i gryden.

Læg låg på, og lad retten simre ved svag varme i 2-3 timer.


Når kødet er mørt og næsten falder af benene tages kødet op og holdes varmt. Sovsen sies over i anden gryde hvor den står et lidt indtil fedtet har samlet sig på overfladen, drys melet over og vent til det er faldet til bunds, kog så sovsen op og pisk godt igennem, spædes op med lidt piskefløde og smages til med salt og peber.


Gremolata:
Hak hvidløgsfeddene fint og bland dem med hakket persille og revet citronskal.

Serveres med kartoffelmos og persilleblandingen drysset over.

Amerikansk kalkunpie (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Dej:  
175 g.hvedemel
75 g.smør
1 æggeblomme
2 tsk.tørret timian
1 knsp.salt
0.5 dl.vand
 
Kalkunfyld:  
300 g.kalkunbryst
100 g.løg
300 g.gulerødder
100 g.blegselleri
30 g.smør
3 spsk.hvedemel
3 dl.hønsebouillon
1 tsk.tørret timian
 salt
 peber
 
Pensling 
 æggehvide
 
Hak smørret i melet og smuldr det ensartet. Tilsæt æggeblomme (gem hviden) og krydderier og saml hurtigt dejen med koldt vand. Eller kom samtlige ingredienser i en foodprocessor, og dejen er samlet på rekordtid. Læg dejen i køleskabet, mens fyldet tilberedes.

Kalkunfyld:
Skær kalkunkødet i smalle strimler. Rengør grøntsagerne og skær dem i strimler eller skiver.

Varm smørret på en stor pande og svits kød og grøntsager heri nogle minutter for god varme, mens der røres. Drys melet over og tilsæt suppen gradvist under omrøring. Smag stuvningen til med timian, salt og peber.

Fordel fyldet i bunden af at tærtefad (ca. 27 cm i diameter).


Rul dejen ud og læg den over fyldet som låg, skær den til i siderne og tryk den godt fast.

Udstik resterne af dejen med en lille form. Pensl dejen med sammenpisket æggehvide. Fæstn de små figurer på dejlåget, pensl igen og bag derefter pien i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter.