Abehjerne (pastaret) (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.pastaskurer
5 dl.piskefløde
300 g.bacon i tern
300 g.skinke i tern
100 g.revet ost
 
Kog pastaen til den er lige ved at være færdig samtidig skal du stege baconen på en tør pande.

Så tager du et dybt fad og ligger pastaen i bunden. Og så lægger du den ristet bacon ovenpå og derefter skinken og hælder fløden over. Derefter putter du den revet ost oven på.

Så skal den i ovnen på 180 grader C. alm. ovn. Til osten er smeltet og gylden ca. 20 minutter.

Tips:

Man kan også putte porre i det smager bare skønt.

Kyllingefrikadeller (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket kyllingekød
1 løg
2 fedhvidløg
0.5 rød peberfrugt
1 bdt.forårsløg
1 æg
2 spsk.hvedemel
 salt
 peber
0.75 dl.mælk
 
 olie
 flydende margarine
 
Kødet blandes med løg, mælk, salt, peber, æg, mel, presset hvidløg, hakket peberfrugt i små tern og hakket forårsløg.

Formes til frikadeller og steges i olie og flydende margarine 4-5 minutter på hver side.

Tips:

Tilsæt mælk lidt af gangen til tilpas konsistens. Bliver farsen for blød kan der tilsættes lidt ekstra mel.

Grønlangkål (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
900 g.hakket grønkål (gerne frost)
25 g.smør
 
5 dl.piskefløde
1 dl.kogevand
 
0.5 spsk.hvedemel
 
 salt
 peber
 Muskatnød, stødt
 
Den frosne grønkål tøs og væden presses fra.

Lad kålen snurre 5-10 minutter i gryde med halvdelen af smørret.

Tilsæt piskefløde og kog i 20-30 minutter.

Rør en smørbolle af melet og resten af smørret og bland den i grønkålen under omrøring. Spæd med sky fra skinken (grønlangkålen skal have en fast konsistens).

Smag til med salt, peber, muskat (og evt. sukker).

Tips:

Se opskrift på glaseret skinke her

Se opskrift på brunede kartofler her

Helstegt oksemørbrad i ovn (torsdag)

Antal personer: 10

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.oksemørbrad
 
Kryddersmør: 
150 g.smør
1 bdt.persille
3 fedhvidløg
 salt
0.5 tsk.peber
1 tsk.paprika
1 tsk.herbes de Provence
 
En istandgjort oksemørbrad snøres evt. med garn, brunes i olie og sættes til afkøling.

Smør blandes med hakket persille, hvidløg, salt, peber, paprika og herbes de Provence.

Det smøres på mørbraden, som steges ca. 25-30 minutter i en 250 grader C. alm. ovn.

Mørbraden tages ud og hviler i 20 minutter uden indpakning inden den skæres i skiver.

Bruges stegetermometer skal Centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være
Lidt rød 55-60 C.
Svagt rosa 60-65 C.
Gennemstegt 65-68 C.


Tips:

Undlad evt. smørret og gnid presset hvidløg og krydderier direkte på mørbraden, eller nøjes med at gnid med salt og peber og steg.

Beregn 200-250 gram oksemørbrad pr. person.

Roastbeef sandwich (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.roastbeef kogt/stegt
 blandet salat
8 burgerboller
 
Dressing: 
100 g.tomatpure
150 g.løg
40 g.revet peberrod
1 spsk.gin
 salt
 peber
 
Dressing:
Løget hakkes meget fint og blandes med tomatpureen, smag til med revet peberrof og gin.

Rostbeefen skæres meget tyndt. Burgerbollerne flækkes og varmes.

Bollerne lægges sammen og servers.

Torskesalat, Bjørns (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.kogt torsk
 
Dressing: 
150 g.mayonnaise
50 g.cremefraiche 38%
1 spsk.grov sennep
1 tsk.Worcestershire sauce
 salt
 peber
 
4 skiversandwichtoastbrød
 
Pynt: 
2 æg
1 tomat
 dild, frisk
40 g.sort stenbiderrogn
 
Den kogte torsk deles i passende stykker og kan samtidig gåes efter for evt. ben.


Dressing:
Dressingen røres sammen, og smages til med sennep, worcestershire sauce, salt og peber. Torskestykkerne vendes forsigtigt heri.


Sandwichbrødet ristes, deles evt. i 2, herpå lægges torskesalaten som nu kan pyntes med delte smilende æg, tomatspringer, frisk dild og sort stenbidderrogn.

Cowboytoast, hjemmelavet (søndag)

Antal personer: 12

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.hakket oksekød
1.5 æggehvide past.
2 spsk.Rasp
1 spsk.Worcestershire Sauce
2 tsk.Løgpulver
1 tsk.Tabasco
 Salt
 Peber
 
Løg: 
300 g.løg
1 spsk.Sukker
0.5 dl.vand
 salt
 
24 skiverclubsandwich
 burgerdressing
 
Bøffer:
Farsen røres godt sej (meget længere end til alm. Fars). Farsen formes til tynde firkantede bøffer på størrelse med brødet. Bøfferne steges i olie på pande, et par minutter på hver side.


Løg:
Løgene hakkes og ristes på en pande i olie med et drys sukker til løgene er klare. Tilsæt vand, når vandet er dampet væk er løgene færdige, smag til med salt.


På en skive toastbrød lægges en skefuld løg, og en bøf lægges på. På en anden skive toastbrød smøres burgerdressing, og brødet lægges på bøffen med dressingen nedad.

Toasten kan nu gemmes på køl, pakkes ind og fryses, eller smides direkte i toasteren.