Ejners pølsemix (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.wienerpølser
750 g.Kartofler
150 g.løg
1 spsk.olie
 
 
5 dl.madlavningsfløde
140 g.koncentreret tomatpure
 Salt
 peber
 
75 g.revet ost
 
Pølserne skæres i ½ til 1 cm. store stykker.
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver (der kan også bruges frosne kartofler i skiver).

Kartoffelskiver, pølser, finthakket løg og lidt olie blandes godt sammen og kommes i en lille bradepande (jeg plejer at ryste det sammen i en stor plastpose)

Fløde og tomatpure røres sammen og smages til med salt og peber og hældes over kartoffelblandingen.
Bradepanden sættes i ovnen ved ca. 200 grader til kartoflerne er helt bløde. (ca. ½ time).

herefter 5 til 10 min med revet ost på toppen.

Kan fint serveres med lune grovflutes til.

Hurtig krydret kalkungryde (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kalkun i strimler
150 g.løg
1 spsk.olie
 
300 g.peberfrugt
1 dl.hønsebouillon
1 spsk.soya
1 tsk.chili
 salt
 peber
 
300 g.broccoli
200 g.spaghetti
 
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Svits kalkunkødet og det hakkede løg i en tykbundet gryde i olien.

Tilsæt peberfrugter i små tern, og herefter lidt bouillon, soja, og krydderierne. Lad retten småsnurre i et par minutter.

Tilsæt herefter broccolien, samt den kogte pasta. Lad retten derefter småsnurre i ca. 5 minutter.

Fyldte pandekager (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Pandekager: 
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
5 dl.mælk
4 æg
3 spsk.olie
 
Fyld: 
500 g.oksekød hakket
400 g.løg
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
1 ds.tomater
70 g.tomatpure koncentreret
3 fedhvidløg
1 tsk.oregano
1 tsk.basilikum
 
Toppings: 
125 g.chedarost
 
Pandekager:
Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min.

Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter).

Fyldet:
Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til.

Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost.

Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min.

De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Kyllingelår på Provence kartoffelbund (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 hele kyllingelår
 
1000 g.kartofler
1 tsk.rosmarin
2 spsk.olivenolie
2 fedhvidløg
1 bdt.persille
1 tsk.salt
 peber
 
Skræl og skær kartoflerne i skiver. Lægges derefter i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og rosmarin.

Gnid kyllingelårene med hvidløg, og kryder med salt, peber og rosmarin, dryp med olivenolie. Kyllingelårene lægges på kartoflerne i fadet.

Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 45-60 minutter. Sørg for at kyllingelårene er gennemstegte - kødsaften skal være klar.

Strø hakket persille over og retten er serveringsklar.

Koteletter i fad med bacon og cocktailpølser (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 svinekoteletter
2-3 tsk.paprika, edelsuss
200 g.bacontern
250 g.champignon
1 løg
2 fedhvidløg
200 g.cocktailpølser
1 ds.hakkede tomater
2.5 dl.piskefløde
 Salt
 peber
 
Stegning: 
1 spsk.olie
 
 
Krydr koteletterne med salt, peber og paprika og brun dem hurtigt på en pande i olien.

Brun efterfølgende bacontenrene på panden.
Rens champignonerne og skær dem i tykke skiver og steg dem på panden i 2-3 minutter sammen med hakket løg og hvidløg.

Læg koteletterne i et smurt ovnfast fad og kom bacon, champignon, løg og cocktailpølserne hen over.

Kog panden af med tomat og fløde og hæld det over kødet.

Sæt fadet i ovnen ved 200 grader alm. ovn i ca. 20 minutter og server med ris.

Sprængt oksebryst med dampede grønsager (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.let sprængt oksebryst
 vand
 
Dampede grønsager: 
8 gulerødder med top
1 blomkål
4 porrer
 
1000 g.kartofler
 
 
Oksebrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse.

Oksebrystet koger i ca. 3 timer under låg, indtil det er mørt.

Grønsagerne renses. Gulerødderne halveres, blomkålen deles i buketter og porrene skæres i ca. 5 cm. stykker. Dampes møre i lidt letsalte vand, evt. med en klat smør.

Server de dampede grønsager med oksebrystet skåret i tynde skiver, samt kogte kartofler, gerne nye.

Sprængt oksebryst i champignonsauce med pasta (søndag)

Antal personer: 2

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.Spaghetti
 
150 g.løg
150 g.gulerødder
150 g.Champion
25 g.smør
 
2.5 dl.piskefløde
200 g.sprængt oksebryst
 
Kog spaghettien.

Put lidt smør på en pande. Hak gulerødderne og løg, put den på panden og steg det i 2-3 minutter.

Vask champion og skær dem i skiver, tilføj dem til panden og steg det hele indtil det bliver lidt blød ca. 10 – 15 minutter.

Hæl fløden over det på panden og lad det koge i 5 minutter.

Tilsæt oksebrystet skåret i tynde strimler og vend rund og server med den kogte spaghetti.