Stuvede ærter og gulerødder med frikadeller (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 g.friskbælgede ærter
350 g.nye gulerødder med top
6 dl.vand
1.5 tsk.salt
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
 persille
 
Frikadeller: 
600 g.svinekød hakket
1 tsk.salt
60 g.hvedemel
1 æg
100 g.løg
3 dl.letmælk
0.25 tsk.peber
 
1000 g.nye kartofler
 
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
Kog grønsagerne i velsaltet vand, ca 10 minutter.

Rør fedtstof og mel sammen. Rør smørbolle i grønsagerne og rør til den er opløst.

Tilsæt hakket persille, gem lidt til pynt. Kog stuvningen 5 minutter. Smag til med salt. Drys persille over.

Frikadeller:
Rør kødet sejt med salt – gerne 3-4 minutter. Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med fintrevet løg og æg. Rør væsken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time.

Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie - ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige - ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges.

Server stuvningen med nye kartofler og frikadeller.

Kyllingefarsbrød (tirsdag)

Antal personer: 5

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.hakket kyllingekød
2 æg
150 g.rasp
300 g.gulerødder
300 g.løg
2 rød chilipeber
 salt
 peber
 
Farsbrød med kylling:
Gulerødderne skrælles og rives, løg og chili hakkes fint.

Rør kyllingekødet med de øvrige ingredienser, form farsen til et brød læg det i et ovnfast fad og bag i ca. 50 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Server med ovnbagte kartoffelbåde, bearnaisesauce og grøn salat.

Hakkebøffer i fad (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.squash
200 g.løg
 
1 dl.letmælk
2 dl.havregryn
600 g.magert hakket oksekød
 salt
 peber
 
1 ds.hakkede tomater
400 g.champignon rensede
2 tsk.paprika
 
1000 g.kartofler
 
Squash og løg skæres i tynde skiver og lægges taglagt i et ovnfast fad.

Oksekødet blandes med salt, peber, havregryn og mælk. Det formes til 4 bøffer, der brunes på en tør pande og lægges i fadet.

Champignon renses, skæres i kvarte og ristes på panden. Tomaterne hældes på, og det smages til med salt, peber og paprika. Saucen hældes over bøfferne.

Læg låg på fadet eller dæk med alufolie, der sættes i ovnen ca. 20 minutter ved 250 grader C. alm. ovn.

Koteletter med ovnbagt spidskål og krydderurter (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.spidskål
1 citron saften heraf
3 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
600 g.svinekoteletter
 hvedemel
 salt
 peber
 smør
 
1000 g.kartofler nye
 
Krydderurter: 
 persille
 kørvel
 dild
 purløg
 estragon
 
Spidskålen deles i kvarte på langs, blancheres i kogende vand. Evt. af 2 gange. Kålen tages op og dryppes af i et dørslag. Stokken skæres ud og spidskålen lægges i en stor bradepande. Saften af 1 citron samt 3 spsk. olivenolie fordeles over kålen, krydres med salt og peber. Sættes i ovnen 10-15 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Koteletterne vendes i mel, krydres med salt og peber og steges på panden ved svag varme i ca. 10 minutter.

Server spidskålen med et godt drys af krydderurter pandestegte koteletter nye kartofler og lidt smeltet smør.

Kalkunbryst med pikantost (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kalkunbryst
100 g.pikant ost
0.5 ds.ananasringe
125 grosiner
5 dl.piskefløde
5 dl.hønsebouillon
 salt
 peber
 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Rids lommer i kalkunbrystet, modsat skæreretningen. Fyld op med pikant ost. Drys med salt og peber.

Sæt brystet i ovnfast fad med bouillonen i, sættes i 200 grader C. alm. ovn. Spæd op med mere bouillon, hvis dette fordamper væk. Der skal altid være ½ l bouillon ved.

Efter ca. 45 minutter i ovnen tilsættes fløde, ananastern og rosiner. Dette varmes med i ca. 15 minutter.

Spises med ris og flutes.

Engelsk bøf med hvide kartofler og bløde løg (lørdag)

Antal personer: 1

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.oksefilet uden fedt
 salt
 peber
25 g.smør
 
200 g.løg
 
250 g.kartofler
 
Oksefilet eller oksemørbrad bankes let og brunes af på en meget varm pande i smørret. Krydders med salt og frisk kværnet peber. Steges ca. 3 min på hver side der skrues ned for varmen efter bruning af bøfferne.

Hertil serveres hvide kartofler og bløde løg samt agurkesalat.

Pizzasnegle med skinke (søndag)

Antal personer: 15

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Dej: 
25 g.gær
2 dl.vand
2 spsk.olie
0.5 tsk.salt
300 g.pizzamel
 
Fyld: 
1.5 dl.tomatpure
100 g.løg
1 tsk.stødt oregano
150 g.kogt skinke i strimler
2.5 dl.reven ost
 
 
Dejen:
Gæren smuldres i en stor skål Det lunkne vand (37 grader C.) tilsættes sammen med olie og salt. Tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt ælt dejen godt godt sammen på bordet. Dejen hæver ca. 15 min.

Rul dejen ud til en firkant ca. 30x40 cm. på et meldrysset bord.

Bland tomatpuré med fintrevet løg og oregano og bred blandingen over dejen. Læg skinke på, drys revet ost over og rul dejen sammen til en tyk pølse, der skæres i 12-16 skiver.

Læg skiverne på en bageplader med bagepapir og lad dem hæve 20 minutter.

Bag sneglene øverst i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 min.

Tips:

Har du en rest kogt røget skinke kan denne skære tyndt ud.