Hakket oksekød med kartoffellåg (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kartofler
500 g.hakket oksekød
1 spsk.olie
1 tsk.tørret timian
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 ds.hakkede tomater
3 dl.cremefraiche 9%
150 g.revet cheddarost
 salt
 peber
 
 
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld kartoflerne i en sigte til afdrypning.

Brun derefter det hakkede kød i fedtstof til det smuldre og skifter farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det småstege 5-6 min. og hæld blandingen i et smurt ovnfast fad, ikke for dybt.

Vend forsigtigt kartoflerne med creme fraichen og fordel dem oven på kødblandingen. Drys med revet ost.

Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Mexicanske pandekager med kalkunfyld (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Pandekagedej: 
250 g.hvedemel
8 æg
200 g.smør
7.5 dl.mælk
1 tsk.salt
 
Fyld: 
500 g.kalkunbryst
400 g.løg
200 g.Champignon
1 Rød peberfrugt
150 g.majs
1 spsk.mild chili
3 fedhvidløg
 salt
 peber
 
200 g.icebergsalat
 
Melet udpiskes med æggene, så der ikke er klumper i. Derefter tilsættes det smeltede smør, efter det mælken og salt.
Steges på varm pande ca 30 cm. i diameter med kun lidt fedtstof, der skulle blive ca. 8 store pandekager.


Kalkun, løg, champignon og peberfrugt skæres i tern.

Svits kalkun kødet på en meget varm pande, tages af.
Derefter på samme pande svitses løg, champignon og peberfrugt, krydder med salt, chili og hvidløg. majskernerne skal bare lige varme med lidt.

Snittet iceberg blandes i fyldet som fordeles på pandekagerne somrulles sammen.

Medisterpølse med brun sovs (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g. medister
 smør
 
Sovs: 
2 spsk.hvedemel
5 dl.kogevand fra medisteren
 kulør
 salt
 peber
 
1000 g.kartofler
 
400 g.rødkål
 
Medisterpølsen sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog, trækker 5-10 minutter i vandet.

Pølsen skæres i stykker ca. 10 cm. og steges i smør på pande.

Mel drysses på panden som medisteren er stegt på og røres i resterne af fedtstoffet. kogevand fra medisteren tilsættes lidt efter lidt, gives lidt kulør og koges igennem et par minutter. Smages til med salt og peber.

Serveres med kogte hvide kartofler og rødkål.

Tips:

Se opskrift på rødkål her

Bøf Stroganoff (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.oksekød i strimler
400 g.løg
200 g.champignon renset vægt
25 g.smør
2 spsk.olie
 
1 tsk.paprika edelsuss
2 dl.oksebouillon
2 dl.piskefløde
70 g.Tomatpure, koncentreret
1 dl.cremefraiche 38%
 salt
 peber
 
Kartoffelmos:  
1000 g.kartofler
1 dl.mælk
10 g.smør
 salt
 hvid peber
 
Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet. Tag det op.

Brun de hakkede løg og champignonenerne i den anden halvdel af fedtstoffet.

Kom kød, løg, champignons i kvarte, tomatpure, paprika, bouillon og fløde i gryden. Kom låg på og lad retten simre i 1-1.5 time afhængig af kødet.

Når kødet er mørt kommes creme fraiche i og retten koges igennem. Smages til med salt, peber og evt. 2-3 spsk sherry eller hvidvin.

Kartoffelmos:
Kog kartoflerne uden salt. Når de er kogt, moses de og der justeres med varm mælk og smør. Smag til med salt og peber.

Server Bøf Stroganoff med kartoffelmos og en frisk salat.

Tips:

Strimler på 1*1 og ca- 5 cm. lange skåret af klump eller inderlår.

Sydhavskylling (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Karrysovs:  
200 g.løg
125 g.bacon i skiver
1 spsk.karry
70 g.Tomatpure, koncentreret
2 spsk.hvedemel
3 dl.kyllingebouillon
0.5 ds.ananasringe
 
1200 g.kylling hel
1.5 spsk.hvedemel
1 tsk.salt
0.5 spsk.karry
25 g.smør
2 æbler
 
Tilbehør: 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Karrysovs:
Begynd med sovsen, så den er klar, når retten skal sættes i ovnen. Skræl og hak løget. Skær baconen i strimler. Svits løg og bacon sammen et par minutter. Strø karry over og lad det svitse med et øjeblik. Bland mel og tomatpuré i. Tilsæt bouillon og væde af ananasen og lad det koge sagte i ca. 10 minutter. Smag til med salt og kom ananasterningerne i.


Del kyllingerne i portionsstykker. Bland mel, salt og karry i en plastikpose. Læg nogle kyllingestykker ad gangen i posen, ryst den så melblandingen helt dækker stykkerne. Gør det samme med resten af stykkerne.

Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet og læg dem i et ovnfast fad.

Hæld karrysovsen over. Sæt retten i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Garner fadet med små æbleskiver efter ca. halvdelen af tiden.

Stegeben - Gode Ben (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.Flæskeben
30 g.smør
 
1 spsk.Salt
 peber
15 dl.vand
 
 jævning
 salt
 peber
 
Benene brunes i en stor gryde, nogle stykker af gangen så de alle bliver brune.

Benene lægges alle tilbage i gryden og der tilsættes ca. 1½ l. vand eller til det næsten dækker benene. Tilsæt salt, peber og lad retten koge langsomt til kødet er mørt ca. 2-3 timer.

Tag benene op og sigt evt skyen. Lad skyen koge ned til ca. ½ l. og jævn den med mel. Smag den til med salt og peber.

Serveres med kogte kartofler og rigelig sovs til.

Spaghetti bolognese - Pasta kødsovs (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.oksekød hakket
200 g.løg
2 fedhvidløg
1 tsk.oregano
 salt
 peber
1 ds.hakkede tomater
70 g.tomatpure koncentreret
 
400 g.spaghetti
 
Hak løg og hvidløg, Kom olie i en gryde, Hæld først løgene heri. Lad dem blive gennemsigtige. Kom dernæst hvidløgene i. Svits kort af. Kom så kødet i og lade det brune.

Tilsæt de hakkede tomater sammen med oregano og salt og peber. Lad koge 1-2 min.

Tilsæt så tomatkoncentrat. Smag til. Tilsæt evt. mere.

Lad koge i 30 min.

Serveres med Spaghetti eller pasta

Tips:

Man kan evt. tilsætte cocktailpølser, finthakkede gulerødder eller finthakkede bladselleri