Antal personer: 3![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvidkålen skæres i strimler, gulerødderne skæres i tynde stave og kartoflerne skæres i tynde skiver. Skær hamburgerryg i smalle stave og bland dem med de øvrige ingredienser i en gryde. Hæld vand ved og krydr med timian, salt og peber. Lad den koge under låg i 15-20 min. Smag til og server med hakket persille på. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skrælles og skæres i 1 cm. tykke skiver. Koges i letsaltet vand 10 min. og fordeles i et smurt ovnfast fad. Hamburgerryggen skæres i terninger og drysses over. Løgene hakkes og svitses i smørret. Champignon kvartes og svitses med. Fordeles over hamburgerryggen. Sauce: Smørret smeltes i en gryde, melet røres i. Mælken røres i lidt efter lidt under konstant omrøring. Gryden tages af varmen. Smages til med muskatnød, salt og peber. Saucen hældes over. Parmesanost drysses over. Gratineres i ovnen 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del schnitzlerne på langs og bank stykkerne let flade med håndroden. Rul hvert stykke sammen om et par svesker og læg derefter en skive bacon om hver rulle. Sæt det hele godt sammen med tandstikkere. Steg rullerne ved ikke for høj varme i smør på en god pande. Krydr med salt, peber og tørret eller frisk rosmarin. Rullerne skal have ca. 15 minutter i alt. Skær æblerne midt over og fjern kernehuset ved hjælp af en melonudkugler eller en lille kniv. Steg dem gyldne i det resterende fedtstof, de skal ikke have særlig lang tid. Krydr evt. med salt og peber. Fyldes med Tyttebærsyltetøj eller ribsgele. Kog panden af med fløde og giv evt. lidt kulør. Rullerne serveres med æbler, kartofler, sauce og tyttebærsyltetøj. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien i en gryde, tilsæt det hakkede løg og steg indtil det bliver blødt. Kom kødet i, brun det godt, tilsæt tomater m/væde, tomatpuré, grøn peber, chili, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter. I mellemtiden koges pastaskallerne i kogende, saltet vand. Hæld vandet fra. Kom bønnerne uden væde i chiligryden og vend til sidst pastaskallerne i. Kom i et ildfast fad og spred den revne ost over. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun koteletterne, og læg dem på en tallerken, kryder med salt og peber. Champignonerne renses og champignon og løg hakkes. Svits løg og champignon til de ikke smider mere væde på samme pande som koteletterne, tilsæt balsamico Lad løg og champignon køle lidt af. Rul butterdejen ud. Fordel løg og champignon på hver plade og læg en kotelet over. Pak dem sammen, vend pakkerne så samlingen vender venad. Pensles med æg. Bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter. Grøn pebersovs: Peberkornene sauteres i en gryde i smørret. Tilsæt hvidvin og kog den lidt ned. tilsæt fløde og bouillonterning og smag til med salt. Saucen kan blendes hvis du ønsker mere smag af peberkornene. Kartoffelbåde i ovn: Kartoflerne skrælles og skæres i kvarte, vendes med olivenolie, græsk krydderi, salt og peber. Steges i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i 45-60 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingen deles ud i mindre stykker.
Baconet skæres i smalle strimler, der steger med de pillede skalotteløg.
Når dette bliver gyldent lægges kyllingestykkerne i med hvidløget i skiver og det hele brunes godt i nogle minutter. Så tilsættes de små hele rensede champignon evt. i halve eller kvarte hvis de er store, laurbærblad og timian (har du frisk bruges det) og snurrer under låg i 10 min. Så hældes cognac og rødvin over, med salt og peber og under låg snurrer det nu videre i 30 min. til kyllingen er mør. Kylling, løg og champignon løftes op. Sovsen jævnes med en smørbolle af smør og mel som er rørt sammen, tilsæt lidt af gangen til tilpas tykkelse. Smages tilsættes creme fraiche og evt. ekstra hvidløg hvis du er til det, farves med kulør. Kylling og grønsager lægges tilbage i sovsen og serveres med kogte ris og og et drys hakket frisk persille. |
Antal personer: 6![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt vandet til maccaronien op at koge og derefter lidt salt og maccaronien koges i den tid der er angivet på embalagen. Kødsovs: Løget hakkes og svitses i olien. Kødet bliver derefter brunet i gryden. Oregano bliver drysset ud over. De flåede tomater bliver tilsat og kødet bliver smagt til med salt og peber, småkoger 20-30 minutter til væden næsten er kogt væk. Kødsauce og markaronni blandes sammen og stilles til afkøling. Pizzadej: Rør gæren ud i lunkent vand i en røreskål. Tilsæt salt, olie og mel. Slå dejen god sammen. Dæk skålen med et låg, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30-40 min. Dejen fordeles og bliver rullet ud i 4-6 cirkler. Kødet og maccaronien fordeles ud på cirklerne og det skal kun ligge på det halve af cirklen. Osten bliver drysset ud over og pizzaen lukkes. De bliver sat ind i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 min. Og så er de klar til servering. Tips: Når pizzaen lukkes så kan man pensle kanterne med 1 æg, så kan den lettere lukkes. |