Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Svits kalkunkødet og det hakkede løg i en tykbundet gryde i olien. Tilsæt peberfrugter i små tern, og herefter lidt bouillon, soja, og krydderierne. Lad retten småsnurre i et par minutter. Tilsæt herefter broccolien, samt den kogte pasta. Lad retten derefter småsnurre i ca. 5 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør farsen af hakket svinekød, mel, æg, revet løg, mælk satl og peber. Del blomkål i buketter og kog dem 10 min. Hæld dem til afdrypning. Vend fars og blomkål forsigtigt sammen og læg blandingen i et smurt ildfast fad, glat farsen og dæk med bacon. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn. Serveres med groft brød. Tips: Der kan tilsættes 2 tsk. karry og 1 – 2 spsk. soja til farsen |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flødekartofler: Kartoflerne skrælles, skæres i ret tynde skiver og lægges med lidt salt i et ildfast fad. Overhældes med fløden. Steges på en rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 40 minutter. Baconbøffer: Raspen overhældes med vand og kaffefløde og skal trække i 10 minutter. Imens svitses det hakkede løg og ituskårne champignoner i lidt smør. Afsvales. Blandes med rasp, kød, mel, æg, salt, timian og evt. peber til en ensartet fars. Kødet formes til 8 ovale bøffer. Omkring hver rulles en skive bacon. Bøfferne brunes godt af, 2-3 minutter på hver side. Bøfferne lægges på flødekartoflerne. Sættes atter i ovnen, denne gang på mellemste rille ca. 10 minutter, til kartoflerne er møre. Skivede tomater lægges ovenpå, herpå lægges en skive ost, og til slut evt. et drys paprika til pynt. Sættes igen oven til osten er smeltet. Tips: Tomater og ost kan undlades. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kyllingefilet, squash og peberfrugt i strimler. Hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en gryde og brun kylligekødet heri. Tilsæt løg, hvidløg, squash og peberfrugt og svits det hele godt. Tilsæt hakkede tomater og krydderier lad det småkoge i ca. 10 minutter. Rør creme fraiche i og server. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Al synlig fedt fjernes fra kødet og det skæres i tern. Olien hældes i en gryde. Når olien er varmet op, svitses kød og hakket løg i gryden ca. 5-10 minutter. Bouillon hældes ved. Retten simrer ca. 20 minutter. Squashen skæres i store tern. Squashen kommes i gryden sammen med de grønne bønner. Småkoger igen ca. 10 minutter. Jævnes med Maizena udrørt i lidt vand. Efter 5 minutter tilsættes hakket persille. Retten smages til med salt og peber. Risene koges efter anvisning på pakken. Herefter er denne friske sommergryde klar til servering. |
Antal personer: 6![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Klargør stegen. Læg stegen på risten over en lille bradepande og brun den i ca. 10 minutter. eller til fedtet er gyldent. Rens grønsagerne og skær dem i små stykker. Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 150 grader C. alm. ovn. Gnid stegen med salt og peber og stik et stegetermometer i den. Kom urter og vand i bradepanden. Sæt atter stegen i ovnene til termometeret viser 57-62 grader afhængig af, hvor rød stegen ønskes. Det tager 50-60 minutter. Gratin: Skær squashene i skiver på 1 cm. Svits skiverne i smør og kom salt og peber ved. Kom squash og reven ost lagvis i et ovnfast fad, der kan stå ved siden af stegen. Slut med et lag ost. Sæt fadet i ovnen i 30-40 minutter. Tag stegen ud af ovnen. Hæld sky og urter fra. Dæk stegen til og lad den stå i 15-20 minutter. Skru ovnen op på 200 grader C. alm. ovn og gør squashgratinen færdig, Den skal være gylden på overfladen ca. 10 minutter. Blend urterne og skyen. Er urterne ikke helt møre, så kog dem lidt mere i en gryde. Smag urtesaucen til. Tilbehør: Skær stegen i skiver og server den med squashgratinen, urtesauce og små kartofler. Tips: Klargøring af oksetyndstegsfilet: Rens undersiden af oksetyndstegsfileten for småsener. På siden af fileten kan side lidt ukorrent kød som skæres af. Fedtkanten løftes næsten af, den må ikke løftes helt af. Dette gøres uden kniv. Nu er senen blevet synlig og denne skæres af med en skarp kniv. Fedtkanten lægges tilbage og ridses med en skarp kniv. Se billeder af klargøring her |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg flæsket på en pande i 15-20 minutter, til den er sprød og gylden. Del æggeblomme og æggehvide i 2 bøtter. Æggeblommeren piskes sammen med mælk, mel, salt og peber. Æggehviden piskes stiv. Æggehviden røres forsigtig i æggemassen. Lidt margarine eller fedtet fra bacon varmes op på en pande. Æggemassen hældes på. Din æggekage bliver bedst hvis den kommer i ovnen (200 grader C. alm. ovn) i ca. 17-20 minutter (hvis panden kan holde til at komme i ovnen). Alternativt steges den på panden i 17-20 minutter med et låg på. 5 minutter før æggekagen er færdig lægges flæsket på. Og lige inden servering klippes purløg over æggekagen. Tips: Serveres med et rigtig godt og groft rugbrød, samt en rigtig god sennep. |