Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær squash igennem på langs. Skrab indmaden ud med en ske, så skallerne er ca. 1 cm. tykke. Hak squashkødet groft. Skær løget i tern og svits det i smørret på en pande. Tilsæt oksekødet og lad det svitse med, til det har skiftet farve. Kom tomatpuré, squashkød, hakket basilikum og oregano på panden og lad det stege et par min. ved stærk varme, så væden fordamper. Tag panden fra varmen og rør creme fraichen i og smag til med salt og peber. Anbring squashskallerne i et ovnfast fad, og fordel fyldet i dem. Drys rasp og revet ost over. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter til osten er smeltet og squashene er møre. Server med flutes til. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Alle grønsager skæres i strimler eller tern og svitses på en pande i ca. 5 min.
Hvis grønsagerne begynder at bide i bunden, tilsættes lidt vand. Herefter steges kødet mørt. Det hele blandes sammen og smages til med soya og de andre krydderier. Spis evt. ris eller pasta til, 75 g pr. person. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvidt brød opblødes med mælken og blandes godt i farsen. Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i hvedemel. Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side. Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter. Tips: Kan serveres med kogte hvide kartofler og stuvede ærter og gulerødder |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Raspen udblødes i mælken. Kødet røres med rasp, æg, løg og salt.
Kødet formes til bøffer, som brunes på panden i smør, tages af panden. Løget hakkes, og champignonerne skæres i skiver. Hvidløget presses. Løg, hvidløg og champignon svitses i fedtstoffet fra bøfferne. Tomat, tomatpuré og krydderier tilsættes. Saucen småkoger ca. 5 minutter. Bøfferne lægges i sovsen og steger færdige i saucen 4-5 minutter under låg. Serveres med friskkogt spaghetti. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk yoghurt med krydderier, chili, revet ingefær og presset hvidløg. Læg kyllingebrysterne i en plastic-frysepose sammen med marinaden, luk posen og lad det marinere i køleskabet i 1/2 time. Varm olien på en pande og steg kødet på begge sider, 10-12 minutter i alt. Kartoffelsalat: Kog kartoflerne, pil dem og lad dem afkøle. Snit bladselleri og rødløg fint, og skær kartoflerne i skiver. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den forsigtigt med kartofler, bladselleri og løg. Spinatsalat: Skyl spinaten godt, så den er fri for jord, og lad den afdryppe. Pres spinatbladene sammen i en klump og skær dem i strimler. Varm olien på en pande og vend spinatbladene på panden sammen med pinjekerner i ca. 2 min. Pas på, den ikke får for meget og bliver for blød. Pres limesaft over ved servering. Server salaten varm sammen med stegt kylling og kartoffelsalat |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Puds mørbraden af for hinder. Skær den på skrå i 2-3 cm. skiver og pres dem let med snitflade opad. Steg mørbradbøfferne 2-3 minutter på hver side. Drys med salt og peber. Bøfferne holdes varme. Gorgonzolasauce: Skær peberfrugt og løg i små terninger og svits i smør i en gryde. Tilsæt gorgonzola i mindre stykker og lad den smelte under omrøring. Tilsæt fløde og lad saucen koge nogle min. Smag til med basilikum, salt og peber. Pisk saucen godt igennem. Server bøfferne i saucen. Sauteret grønt: Halver squashen og skær den i 1 cm tykke skiver på skrå. Skær forårsløg i ca 5 cm lange stykker på skrå således at der kommer lidt af toppen med på det sidste stykke. Hvidløget hakkes. Sauter grønsagerne i smør i en dyb pande i 3-4 min. Smag til med salt. Drysses med persille inden servering. Server med frisk kogt pasta. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.
Smør en lille bradepande 23x33 cm. Skær bacon i små tern, der ristes. Løg hakkes fint. Squashen rives - med skræl og osten rives. Alt blandes. Hæld blandingen i den smurte bradepande. Bages 50 minutter ved 180 grader C. alm. ovn. Overfladen skal være lysebrun. |