Fyldte squash med oksekød (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 mellemstore squash
200 g.løg
20 g.smør
300 g.mager hakket oksekød
1 spsk.tomatpure koncentreret
0.5 tsk.basilikum, tørret
1 tsk.oregano, tørret
2 spsk.creme fraiche 18%
 salt
 peber
 
Til gratinering: 
2 spsk.rasp
30 g.revet emmentaler
 
Skær squash igennem på langs. Skrab indmaden ud med en ske, så skallerne er ca. 1 cm. tykke.
Hak squashkødet groft.

Skær løget i tern og svits det i smørret på en pande. Tilsæt oksekødet og lad det svitse med, til det har skiftet farve.

Kom tomatpuré, squashkød, hakket basilikum og oregano på panden og lad det stege et par min. ved stærk varme, så væden fordamper. Tag panden fra varmen og rør creme fraichen i og smag til med salt og peber.

Anbring squashskallerne i et ovnfast fad, og fordel fyldet i dem. Drys rasp og revet ost over. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter til osten er smeltet og squashene er møre.

Server med flutes til.

Hurtig grøntret med kalkun (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.squash
300 g.gulerødder
300 g.rød peberfrugt
100 g.løg
300 g.blomkål
200 g.champignon
2 spsk.sojasauce
0.5 tsk.karry
1 tsk.ingefær, stødt
 salt
 peber
500 g.kalkun i strimler
 
Alle grønsager skæres i strimler eller tern og svitses på en pande i ca. 5 min. Hvis grønsagerne begynder at bide i bunden, tilsættes lidt vand.

Herefter steges kødet mørt.

Det hele blandes sammen og smages til med soya og de andre krydderier.

Spis evt. ris eller pasta til, 75 g pr. person.

Karbonader (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket svinekød
50 g.hvidt brød
0.5 dl.sødmælk
 salt
 peber
 
 hvedemel
25 g.smør
 
Hvidt brød opblødes med mælken og blandes godt i farsen.

Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i hvedemel.

Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side.

Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Tips:

Kan serveres med kogte hvide kartofler og stuvede ærter og gulerødder

Pizzabøf (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 spsk.rasp
1.5 dl.mælk
500 g.hakket oksekød
1 æg
1 spsk.hakket løg
1.5 tsk.salt
 
20 g.smør
 
Sauce:  
200 g.løg
1 fedpresset hvidløg
200 g.champignon renset vægt
1 ds.flåede tomater
70 g.tomatpure koncentreret
1 dl.vand
1 tsk.oregano tørret
1 tsk.salt
 peber
 
Tilbehør:  
400 g.spaghetti
 
Raspen udblødes i mælken. Kødet røres med rasp, æg, løg og salt. Kødet formes til bøffer, som brunes på panden i smør, tages af panden.

Løget hakkes, og champignonerne skæres i skiver. Hvidløget presses.

Løg, hvidløg og champignon svitses i fedtstoffet fra bøfferne. Tomat, tomatpuré og krydderier tilsættes. Saucen småkoger ca. 5 minutter.

Bøfferne lægges i sovsen og steger færdige i saucen 4-5 minutter under låg.

Serveres med friskkogt spaghetti.

Marineret kyllingefilet (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 kyllingefiletter
 olivenolie
 
Marinade: 
1.5 dl.yoghurt naturel
0.5 spsk.stødt koriander
0.5 spsk.stødt spidskommen
1 tsk.garam masala
2 fedhvidløg
1 tsk.ingefær frisk
1 rød chili
 salt
 peber
 
Kartoffelsalat: 
1000 g.kogte kartofler
200 g.bladselleri
1 rødløg
 
Dressing: 
2 dl.kvark
0.5 dl.yoghurt naturel
2 spsk.Dijonsennep
 salt
 peber
 
Spinatsalat: 
300 g.frisk spinat
2 spsk.olivenolie
50 g.pinjekerner
1 lime saften heraf
Pisk yoghurt med krydderier, chili, revet ingefær og presset hvidløg. Læg kyllingebrysterne i en plastic-frysepose sammen med marinaden, luk posen og lad det marinere i køleskabet i 1/2 time.

Varm olien på en pande og steg kødet på begge sider, 10-12 minutter i alt.

Kartoffelsalat:
Kog kartoflerne, pil dem og lad dem afkøle. Snit bladselleri og rødløg fint, og skær kartoflerne i skiver. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den forsigtigt med kartofler, bladselleri og løg.

Spinatsalat:
Skyl spinaten godt, så den er fri for jord, og lad den afdryppe. Pres spinatbladene sammen i en klump og skær dem i strimler.
Varm olien på en pande og vend spinatbladene på panden sammen med pinjekerner i ca. 2 min. Pas på, den ikke får for meget og bliver for blød. Pres limesaft over ved servering. Server salaten varm sammen med stegt kylling og kartoffelsalat

Mørbradbøf i gorgonzolasauce med sauteret grønt (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad afpudset
20 g.smør
2 spsk.olie
 
Sauce: 
2 rød peberfrugt
2 skalotteløg
20 g.smør
300 g.gorgonzola
5 dl.piskefløde
1 tsk.basilikum tørret
 
Grønt: 
900 g.squash
1 bdt.forårsløg
2 fedhvidløg
30 g.smør
1 bdt.persille
 
500 g.båndpasta frisk
 
Puds mørbraden af for hinder. Skær den på skrå i 2-3 cm. skiver og pres dem let med snitflade opad. Steg mørbradbøfferne 2-3 minutter på hver side. Drys med salt og peber. Bøfferne holdes varme.

Gorgonzolasauce:
Skær peberfrugt og løg i små terninger og svits i smør i en gryde. Tilsæt gorgonzola i mindre stykker og lad den smelte under omrøring. Tilsæt fløde og lad saucen koge nogle min. Smag til med basilikum, salt og peber. Pisk saucen godt igennem. Server bøfferne i saucen.

Sauteret grønt:
Halver squashen og skær den i 1 cm tykke skiver på skrå. Skær forårsløg i ca 5 cm lange stykker på skrå således at der kommer lidt af toppen med på det sidste stykke. Hvidløget hakkes.

Sauter grønsagerne i smør i en dyb pande i 3-4 min. Smag til med salt. Drysses med persille inden servering.

Server med frisk kogt pasta.

Australsk squashtærte (stor) (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.løg
250 g.bacon i skiver
1400 g.squash
200 g.cheddar
240 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
2 dl.olie
12 æg
 salt
 peber
 
Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn. Smør en lille bradepande 23x33 cm.

Skær bacon i små tern, der ristes. Løg hakkes fint. Squashen rives - med skræl og osten rives. Alt blandes.

Hæld blandingen i den smurte bradepande.

Bages 50 minutter ved 180 grader C. alm. ovn. Overfladen skal være lysebrun.