Peberhakkebøf med nye kartofler og grøn salat (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hakket oksekød
0.5 tsk.salt
 peber
25 g.smør
 
1000 g.nye kartofler
 
Rul farsen til en pølse og skære den i passende stykker. Tryk dem lidt flade og hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv, kryder med salt og rigeligt knust sort peber.

Kog kartoflerne.

Brun smørret på en pande og læg bøfferne på og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider. Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side.

Serveres straks med en blandet grøn salat og nye kartofler.

Persillekoteletter (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gsvinekoteletter
 salt
 peber
4 tomater
 
40 g.franskbrødskrumme
15 g.margarine
1 æggeblomme
3 spsk.hakket persille
1 fedhvidløg
 
1000 g.kartofler
 
Koteletterne brunes på en tør pande. Lægges i et ildfast fad og krydres med salt og peber.

Tomaterne skæres i halve, drysses med salt og lægges ved siden af koteletterne.

Toastbrødet smuldres og røres med margarine, æggeblommen, hakket persille, presset hvidløg, salt og peber. Blandingen fordeles på koteletterne og fadet stilles i ovnen 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn.

Servers med kogte kartofler.

Kalkunlår i gryde (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.kalkunlår
250 g.perleløg
50 g.smør
2 spsk.olie
2 dl.rødvin
2 dl.fløde
 salt
 peber
250 g.champignoner
250 g.ærter
 
Lad smør og olie blive gyldent i en stegegryde. Brun først kalkunlårene heri, tag dem op. Brun så løgene. Kom kødet tilbage i gryden og hæld rødvinen og fløden ved. Lad det snurre til det er mørt, ca. 40 min.

Svits champignonerne i lidt fedtstof i en gryde. Kom dem i retten sammen med ærterne de sidste par min. af stegetiden. Smag til med salt og peber.

Serveres med flutes og en blandet, grøn salat. Løse ris og små kogte kartofler er også godt tilbehør.

Farsbrød med italiensk smag (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 skivertoastbrød
2 æg
1 dl.tomatjuice
2 fedhvidløg
2 spsk.persille frisk
2 tsk.oregano tørret
 salt
 peber
500 g.oksekød hakket
80 g.parmaskinke tynde skiver
150 g.revet ost
7 laurbærblade
 
1 ds.tomater
2 dl.svinebouillon
 salt
 peber
 oregano
 
Tilbehør: 
1000 g.kartofler
 
Tomatsalat: 
4 tomater
100 g.løg
 
Tænd ovnen på 175 grader C. alm. ovn.

Riv brødet fint og bland det med sammenpisket æg, tomatjuice, knuste hvidløg, og krydderier. Tilsæt kødet og ælt det godt igennem.

Bred farsen ud på et stk bagepapir, skær fedtkanten af skinken og læg dem på farsen. Drys med revet ost og rul sammen som en roulade.

Læg det i et smurt ovnfast fad med samlingen ned og tryk enderne lidt sammen.
Stik laurbærblade i overfladen af farsen.

Sæt fadet i ovnen 45-60 min.
Efter 20 minutter hældes en dåse tomater over farsbrødet.

Brødet tages op og tomater og væde hældes i en gryde evt. med lidt bouillon, blendes og koges op. smages til med salt, peber og oregano.

Serveres med friskkogte kartofler og tomatsalat med finthakket løg-uden dressing.

Foliemørbrad med grønsager (sommer) (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad afpudset
1 spsk.timian frisk
 salt
 peber
 
500 g.spidskål
4 tomater
250 g.champignon
1 spsk.hvidvinseddike
1 spsk.olie
 Salt
 peber
 
0.5 bdt.purløg
 
1000 g.kartofler
 
Rens mørbraden og brun den af, læg kødet på et stort stykke smurt alufolie. Drysses med salt, peber og timian. Alufolien pakkes om mørbraden og lukkes godt.

De yderste grove blade på spidskålen fjernes og kasseres, deles i kvarte og blancheres 2-3 minutter i spildkogende vand, tages op og drypper af og deles så i 2 og lægges i bunden af et smurt fad.

Tomaterne og champignon skæres i skiver og lægges over spidskålen. Dryppes med vineddike og olie og krydres med salt og peber.

Mørbradpakken lægges på pladen ved siden af grønsagerne og det hele steger ved 220 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter.

Grønsagerne drysses med purløg, den dannede væde i alupakken hældes over og mørbraden skæres i skiver.

Citronkylling (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kyllinger
3 citroner (usprøjtede)
2 store kviste rosmarin
4 fedhvidløg
 olivenolie
 salt
 peber
 
Tilbehør: 
400 g.spaghetti
 
Kyllingerne istandgøres og tørres med køkkenrulle. Citronerne vaskes og skæres i tynde skiver.

Gnid kyllingerne ud-og indvendig med salt og peber. Kom hvidløg, citronskiver og rosmarin ind i kyllingerne. Pensl den med olivenolie og læg evt. et par citronskiver over brystet. Drys med frisk rosmarin.

Læg kyllingerne med brystet opad i et ildfast fad. Den brunes i en 250 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Skru derefter ned for ovnvarmen og steg videre på 200 grader C. alm. ovn i ca. 60 min.

Server disse skønne, sprøde kyllinger med frisk pasta og masser af parmesan, samt eksempelvis hvidløgsmarinerede peberfrugter.

Club Sandwich med karrydressing (søndag)

Antal personer: 2

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiversandwichbrød
300 g.kyllingefilet
125 g.bacon i skiver
100 g.icebergsalat
1 tomat
100 g.agurk
 
Dressing: 
100 g.løg
150 g.miracle whip
2 tsk.karry
1 tsk.gurkemeje
 
Salatmayonnaise blandes med finthakkede løg, karry og gerne lidt gurkemeje for farvens skyld.

Steg bacon og kylling. (hvis du lægger bacon på først behøves du ikke tilføje ekstra fedtstof.)

Rist sandwichbrødet og skær skorpen af. Skær kyllingen i så tynde skiver som muligt. Halver bacon.

Læg en skive sandwichbrød på hver tallerken, smør med lidt af karrydressingen. læg herpå salat, tomat og agurk. Kom oven på dette en stor klat karrydressing og fordel kylling og bacon.

Skær de sidste to skiver sandwichbrød midt over og arranger dem omkring sandwichen.

Tips:

Denne Club er et helt måltid. Jeg er en stor dreng, og selv jeg kan nogle gange ikke spise op. Serveres gerne med hvidvin og er genial når du har den der helt specielle på besøg.