Pandekager med fyld (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Madpandekager: 
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
5 dl.mælk
4 æg
3 spsk.olie
 
Fyld: 
500 g.oksekød hakket
400 g.løg
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
1 ds.tomater
70 g.tomatpure koncentreret
3 fedhvidløg
1 tsk.oregano
1 tsk.basilikum
 
Toppings: 
125 g.Cheddarost
 
Madpandekager:
Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min.

Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter).

Fyld:
Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til.

Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost.

Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min.

De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Currykalkun (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.løg
1 dl.olie
 madras karry
 
600 g.kalkunbryst
 
200 g.gulerødder
125 g.minimajs
2 røde peberfrugt
5 dl.creme fraiche 18%
400 g.champignon
 salt
 peber
 paprika edelsuss
 
8 dl.vand
4 dl.ris
 salt
 
Rens alle grøntsager, snit løget meget fint. Gulerødderne i små tern, minimajs i på skrå 2-3 cm stykker, de røde peber også i små tern, champignonerne deles i halve.

Tag en god stegegryde, kom ca. 1 dl rigtig god olie i, når olien er varm starter du med løget, steger dem af bare lige så de tager farve, tilsæt karry efter smag lad det bruse af. Tilsæt den fint strimlede kalkun, steg det af 1-2 min.

Derefter tilsættes resten af grøntsagerne, vend dem 3-4 gange så de tager farve fra karryen. Tilsæt så creme fraiche og lad det simre 10-15 min.

Server jasmin ris til.

Koteletter i fad med ananas og karry (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinekoteletter
1 ds.ananas
1 glaschampignon
2.5 dl.piskefløde
1 bouillonterning
 karry
 salt
 peber
 maizena majsstivelse
 
Tilbehør: 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Vend koteletterne i en blanding af karry, salt og peber. Brun dem så på panden og læg dem i et ovnfast fad.

Hæld saften fra ananas og championens og gem den.

Steg ananas til de er let gyldne på panden og læg dem på koteletterne.

Rist champignons på panden og fordel dem over koteletterne.

Kom en klat smør på panden og brand en skefuld karry af. Så koges panden af med ananassaften samt bouillonterning, herefter tilsættes fløden og saucen jævnes om nødvendigt. Hældes i fadet som stilles i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 40-50 minutter.

Tilbehør:
Ris, chutney og evt. ærter.

Tips:

Det kan ikke siges nok !! - Det er saften fra ananas og champignons, der kombineret med fløden, giver denne ret et himmelsk tilsnit.

Søbekål - Nikål (torsdag)

Antal personer: 1

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.letsaltet flæsk
2 l.vand.
200 g.grønkål
 
2 spsk.mellemfine byggryn
 
Flæsket koges i mørt i vandet.

Grønkålen ribbes, vaskes og kommes i kogende vand, hvor det koges i ca. 10 min.

Kålen hakkes og kommes i suppen (der kan i stedet bruges sammen mængde frossen).

Flæsket tages op og kan spises til enten varmt eller koldt.

Suppen kan jævnes med lidt byggryn der koges med i suppen.

Lammekølle i ovn med kartofler (fredag)

Antal personer: 6

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle
 salt
 peber
1500 g.kartofler
250 g.skalotteløg
2 fedhvidløg
2 tsk.rosmarin
2 tsk.merian
1 bdt.persille
25 g.smør
4 dl.bouillon
 
Gnid lammekøllen med salt og peber.

Læg de skivede kartofler i et ovnfast fad med skivede løg, knuste hvidløg og krydderurter. Læg lammekøllen herpå og fordel smørklatter over kødet. Hæld bouillon i fadet. Steg ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 - 1 3/4 time.

Lad kødet hvile dækket med alufolie i ca. 20 min. inden det skæres i skiver.

Læg evt. den udskårede kølle tilbage på kartoflerne eller anret for sig selv på et fad. Server evt. en tomatsalat og Tzatziki hertil.

Tips:

Bruges der stegetermometer skal det vise ca 70 grader C når køllen tages ud af ovnen.

Skidende æg med sennepssauce (lørdag)

Antal personer: 2

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 æg
 
Sennepssauce: 
40 g.smør
1.5 spsk.hvedemel
5 dl.sødmælk
1.5 spsk.fiskesennep
 salt
 peber
 
150 g.bacon i tern
 
Pynt: 
 purløg
Kog æggene til smilende æg (6-7 min). Beregn 1 -2 æg pr. person.

Sennepssauce:
Smelt smørret i en gryde, kom melet i og afkog med den kogende mælk. Tilsæt salt, peber + halvdelen af senneppen og lad sovsen koge igennem. Smag til med mere sennep.

Læg æggene i et varmt fad og hæld saucen over. Drys med purløg eller persille.

Server med rugbrød, smør og bacontern.

Påskekylling med æg (søndag)

Antal personer: 6

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.kylling hel
 
6 æg
 
250 g.champignon
2 spsk.smør
4 spsk.persille
 salt
 peber
 
6 butterdej plader
1 tsk.rosmarin
1 spsk.friskrevet parmesan
 
Pensling: 
1 æg
 
Kog kyllingen mør i letsaltet vand, 45-60 minutter.
Det kan evt. gøres dagen før.
Pluk kyllingen og riv kødet i strimler.

Kog de 6 af æggene 8-10 minutter.
Pil æggene.

Svits champignon i skiver 4-5 minutter i smør og bland dem med den hakkede persille. Drys med salt og peber.


Rul butterdejspladerne ud til 6 kvadrater på ca. 20x20 cm.

Fordel champignon, kylling og de hele kogte æg på midten af pladerne. Fold dejen ind over fyldet fra alle sider og læg pakkerne på bagepapir med sammenføjningen nedad.

Skær 2-3 ridser med en skarp kniv og pensl med det sidste æg. Drys rosmarin og parmesan over og bag pakkerne gyldne og sprøde, ca 20 minutter 200 grader C. alm. ovn.

Skær dem midt over lige før serveringen, så man ser ægget indeni. Pakkerne smager dejligt både varme og kolde.

Tips:

Ca. lige så meget rent kyllingekød som champignon, altså 250 gram til 6 pers.