Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del schnitzlerne på langs og bank stykkerne let flade med håndroden. Rul hvert stykke sammen om et par svesker og læg derefter en skive bacon om hver rulle. Sæt det hele godt sammen med tandstikkere. Steg rullerne ved ikke for høj varme i smør på en god pande. Krydr med salt, peber og tørret eller frisk rosmarin. Rullerne skal have ca. 15 minutter i alt. Skær æblerne midt over og fjern kernehuset ved hjælp af en melonudkugler eller en lille kniv. Steg dem gyldne i det resterende fedtstof, de skal ikke have særlig lang tid. Krydr evt. med salt og peber. Fyldes med Tyttebærsyltetøj eller ribsgele. Kog panden af med fløde og giv evt. lidt kulør. Rullerne serveres med æbler, kartofler, sauce og tyttebærsyltetøj. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rul farsen til en pølse og skære den i passende stykker.
Tryk dem lidt flade og hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv, kryder med salt og peber. Kog kartoflerne. Skær løgene i halve og herefter i skiver. Brun smørret på en pande og svits løgene let et par minutter ved høj varme. Skub løgene lidt sammen og læg bøfferne på og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider. Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side. Tag bøffer og løg af panden og hold dem varme. Drys mel på panden og kog panden af med bouillon, tilsæt lidt kulør. Smag saucen til med salt og peber. Server hakkebøfferne med kogte kartofler, løg og sauce. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Koteletterne krydres med salt og peber.
Vendes først i mel, så i sammenpisket æg og til slut i rasp.
Steges på pande i smør eller margarine 4-5 minutter på hver side. Champignon a la creme: Champignonerne renses og skæres i kvarte. De sauteres i det smeltede smør et par minutter. Fløden tilsættes og det småkoger igen et par minutter til champignonerne er møre. Saucen jævnes med en smørbolle og smag til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft. De grønne bønner koges møre i letsaltet vand. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits kyllingestykkerne ca. 1 min. på hver side og tag dem op. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt sukker, salt, peber og vand. Læg kødet tilbage i panden. Kog det ved svag varme og under låg, ca. 12 min. på hver side (ca. 24 min. i alt). Tilsæt æbletern og MælkeSauce. Kog retten ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til. Serveres med ris og mangochutney |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Oksekødet skæres i 7-8 tynde skiver på tværs af kødtrådene, bankes, krydres med salt og peber. Spæk og gulerod skæres ligeledes i 7-8 stave som lægges på kødet og det rulles, ombindes med garn eller lukkes med stegenåle. Brun rullerne sammen med læg i smør og olie. Drysses med mel og afbages, tilsæt vand og tomatpure, læg låg på og simre ved svag varme til kødet er mørt, 1-1.5 time. Kødet tages op, når det er mørt, garn eller nåle fjernes. Skyen sigtes og smages til med fløde, salt og peber. De benløse fugle serveres i saucen med kartoffelmos. |
Antal personer: 6![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i meget fine strimler og svits det kort i olien.
Tag det fra varmen og svits herefter skivet løg, delte hvidløgsfed, fintsnittet porre og peberfrugtstrimler samt fint skivede champignoner.
Kom kødet i og hæld indonesisk soyasauce på.
Kog hastigt igennem, mens der røres, og smag til med sambal olek og evt. salt. Kog risene løse. Tilbehør: Bananer: Skær de skrællede bananer i skiver og rist dem kort i lidt olie tilsat karry. Bambusskud: Skær dem i smalle strimler som varmes i lidt af væden tilsat soya. Rejer: Vend rejerne kort i lidt hed olie, tilsat tomatpure. Kokos: Vend det kort på panden til det bliver sprødt. De øvrige ingredienser serveres til i små skåle. Endvidere kan der serveres kroepek oedang og kroepek bridge, der er tørrede rejebrød (købes færdige i supermarkedet). De tørre flager skal frituresteges i varmt fedtstof. Kom kun en i ad gangen, den vokser på et kort øjeblik til en stor flage, der fylder det meste af gryden. |
Antal personer: 20![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland mel, cayennepeber, hvidløgspulver og salt i en frysepose og ryst/bland godt.
Del kyllingevingerne i 2 ved ledet, tilsæt kyllingevingerne til posen og bland det hele godt.
Lad vingerne trække i køleskab en times tid. Smelt smørrret. Bland smeltet smør og chilisauce i en lille skål. Dyp vingerne i smørblandingen og læg dem på bageplade beklædt med bagepapir. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader C ca. 45 minutter. Vend vingere ca. halvvejs i tilberedningen |