Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kalkunschnitzelrene steges 1 minut på hver side i margarinen, drysses med salt og peber og tages af panden. Løgene skæres i tern og svitses på panden. Appelsinen skæres i tynde skiver og svitses med. Bouillon og merian tilsættes og løgblandingen småkoger et par minutter. Saucen jævnes med mælk og majsstivelse og smages til med salt og peber. Kalkunschnitzelrene lægges ned i saucen og der lægges låg på panden. Retten koger 4-5 minutter til kødet er mørt. Risole: kartoflerne vendes i smør på en pande. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær baconen i mindre stykker og steg den næsten sprød og kom dem i en skål. Svits det hakkede løg og hvidløg i olien, tilsæt kødet og svits det. Tilsæt krydderierne og bacon. Lad det køle lidt af. Æg, fløde, rasp, salt og peber piskes sammen. Bland kødfyldet og æggemassen. Rul butterdejen ud skær 8 strimler til flet-låg (kan undlades). Beklæd et tærtefad med butterdej og hæld fyldet i. læg osten ovenpå og til sidst fletlåget. Bages i 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Serveres varm med en god salat og hvidløgsflute. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg den rå medister på pande i smør, ca. 6 min på hver side, sluk for varmen og lade den trække indtil servering. Fjern de grove blade på spidskålen, halver dem og fjern stokken. Lægges i en dyb pande eller gryde med låg med smør og vand og damp dem møre ca. 7 minutter under låg. Tag evt. op og dryp af inden servering. Servers med nye kartofler og evt. brunet smør. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kyllingefilet, squash og peberfrugt i strimler. Hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en gryde og brun kylligekødet heri. Tilsæt løg, hvidløg, squash og peberfrugt og svits det hele godt. Tilsæt hakkede tomater og krydderier lad det småkoge i ca. 10 minutter. Rør creme fraiche i og server. |
Antal personer: 5![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skæres i tynde skiver (1 mm)
Løgene hakkes fint.
Kartofler, løg, presset hvidløg og finthakket oregano vendes i en skål med olie, salt og peber.
Lægges i et smurt ildfast fad som sættes i ovnen 45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn. Auberginer skæres i skiver ca. 1 mm. Vendes med olie og smuldret feta, lægges over kartoflerne, Fadet sættes i ovnen yderligere 45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn. Græske frikadeller: Hvidløget presses og krydderurterne hakkes fint, citronskallen rives fint. Farsen æltes godt sammen og hviler en ½ time. Farsen formes til små frikadeller som sættes på pande i olivenolie. Steges ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side. Servering: Server gratinen med græske frikadeller tatiki og evt. lidt olie fra frikadellerne. Drys med friskhakket oregano |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Puds mørbraden af for hinder. Skær den på skrå i 2-3 cm. skiver og pres dem let med snitflade opad. Steg mørbradbøfferne 2-3 minutter på hver side. Drys med salt og peber. Bøfferne holdes varme. Gorgonzolasauce: Skær peberfrugt og løg i små terninger og svits i smør i en gryde. Tilsæt gorgonzola i mindre stykker og lad den smelte under omrøring. Tilsæt fløde og lad saucen koge nogle min. Smag til med basilikum, salt og peber. Pisk saucen godt igennem. Server bøfferne i saucen. Sauteret grønt: Halver squashen og skær den i 1 cm tykke skiver på skrå. Skær forårsløg i ca 5 cm lange stykker på skrå således at der kommer lidt af toppen med på det sidste stykke. Hvidløget hakkes. Sauter grønsagerne i smør i en dyb pande i 3-4 min. Smag til med salt. Drysses med persille inden servering. Server med frisk kogt pasta. |
Antal personer: 2![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog spaghettierne som anvist på pakken. Kort inden spaghettien er færdigkogt hældes baconternene på panden og steger ved god varme, det er ikke nødvendigt med fedtstof på panden, overskydende fedt hældes fra. Spaghettien anrettes på tallerkner, bacontern fordeles herover peber kværnes over retten. Til slut høvles parmesan over retten. Server straks. |