Antal personer: 5 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Farsbrød med kylling: Gulerødderne skrælles og rives, løg og chili hakkes fint. Rør kyllingekødet med de øvrige ingredienser, form farsen til et brød læg det i et ovnfast fad og bag i ca. 50 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Server med ovnbagte kartoffelbåde, bearnaisesauce og grøn salat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Koteletterne krydres med salt og peber.
Vendes først i mel, så i sammenpisket æg og til slut i rasp.
Steges på pande i smør eller margarine 4-5 minutter på hver side. De grønne asparges og gulerødder koges møre i letsaltet vand ca. 8 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien i en gryde, tilsæt det hakkede løg og steg indtil det bliver blødt. Kom kødet i, brun det godt, tilsæt tomater m/væde, tomatpuré, grøn peber, chili, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter. I mellemtiden koges pastaskallerne i kogende, saltet vand. Hæld vandet fra. Kom bønnerne uden væde i chiligryden og vend til sidst pastaskallerne i. Kom i et ildfast fad og spred den revne ost over. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm lidt olie på en pande og steg kyllingelårene gyldne på alle sider. Pres citron henover og drys med paprika, salt og peber. Steg kyllingelårene færdige i en varm ovn, 200 grader C. alm. ovn i 40 minutter. Kog pastaen efter anvisning i en rummelig gryde med kogende let saltet vand. Når pastaen er al dente, hældes vandet fra. Mens pastaen er lun vendes den med forårsløg, peberfrugt, oliven, pesto, salt og peber. Server pastaen lun eller kold til de sprøde kyllingelår. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Puds mørbraderne fri for sener og hinder, eller få slagteren til det. Skær dem i 1-2 cm tykke skiver. Tryk dem lidt fladere med håndroden og krydr dem med salt og peber. Steg først halve skivede løg gyldne og bløde på panden - bløde løg får man, hvis der kommes rigeligt fedtstof på panden, lige inden løgene tages af. Hold løgene lune. Kom et nyt hold fedtstof på panden og steg mørbradbøfferne hurtigt på begge sider - det er sart kød så steg det kun 1-2 minutter på hver side, så er de gennemstegte uden at være tørre. Anret de lune mørbradbøffer med løgene og server med agurkesalat til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Culotten afmærkes, i den spids, hvorfra den kan skæres på tværs af kødtrådene. Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå. (Culotten er ridset på den led, som den skal skæres). Det er lettest at se, hvordan culotten skal skæres for, imens den er rå. Sæt derfor et mærke(kødpind eller tandstikker) i den ende af stegen, hvorfra der kan skæres på. Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Læg stegen i en lille bradepande og sæt den ind i ovnen i ca. 15 minutter eller til fedtet er gyldent. Tag stegen ud af ovnen. Dæmp ovnens varme til 160 grader C. alm. ovn, drys salt og peber på culotten. Sæt et stegetermometer i stegen. således, at spidsen er i centrum, og sæt stegetermometeret viser 55-58 grader C, det teager ca. 30 minutter afhængig af, hvor rød stegen skal være. Tag stegen ud og pak den ind i folie, lad stegen hvile ½ time eller mere inden den skæres ud. Fransk kartoffelsalat: Kog kartoflerne. Bland ingredienserne til dressingen. Skræl og hak løget fint. Skær kartoflerne i skiver mens de endnu er varme. Læg kartofler og løg i en skål og hæld dressingen over. Lad salaten stå køligt indtil serveringen. Drys persille over til pynt. Server i tynde skiver med en kold kartoffelsalat og blandet grøn salat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Det stegte kød skæres i tynde skiver som igen skæres i tynde strimler. Grønsagerne vaskes og snittes og pitabrødene varmes på brødrister eller i ovn. Kødet steges kørt på en meget varm pande og krydres med de 7 krydderier eller andet shawama- eller kebabkrydderi. Pitabrødenen åbnes og fyldes efter temperament med salat, kød og dressing. |