Kalkun med peberfrugtsalat (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunstrimler
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
300 g.løg
4 spsk.olivenolie
2 limefrugt, saften heraf
2 tsk.citronpeber
 salt
 
800 g.nye kartofler
 
Kartoflerne koges og pilles.

Peberfrugter og løg skæres i strimler og svitses af på hed pande og krydres med limesaft, salt og citronpeber. Grøntsagerne tages af panden og holdes lune.

Steg nu kødet gylden og krydr det med salt.

Det hele blandes og lunes igennem.

Hamburgerryggryde (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.hamburgerryg
25 g.smør
2 tsk.karry
 
2 porrer
1 rød peber
1 grøn peber
1 fedHvidløg
70 g.tomatpure konc.
3 spsk.hvedemel
5 dl.bouillon
 
2 dl.fløde
 salt
 peber
 
9 dl.vand
5 dl.ris
 
 Persille
Hamburgerryggen skæres i skiver og brunes let i smør med karry, evt, af et par gange, tages op.

Tilsættes porrer i strimler, peberfrugter også i små strimler, tomatpure samt mel og bouillon, vend det hele godt rundt. Læg hamburgerryggen tlbage i gryden. Småkoger under låg til grøntsager og kød er mørt, ca. 15 minutter.

Derefter tilsættes fløde. Herefter koges retten op igen, og den smages til med salt og peber.

Drysses med persille inden serveringen med løse ris til.

Bøf Lindstrøm (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hakket oksekød
200 g.løg
2 spsk.kapers
4 spsk.syltede rødbeder
1 æggeblomme
 salt
 peber
 smør
 
Sauce: 
5 dl.kogevand fra kartoflerne
0.5 dl.piskefløde
 kulør
 salt
 peber
 
1000 g.kogte kartofler
50 g.smør
 salt
 peber
 
600 g.grønne ærter
 
Sauter løgene til de er klare og bløde, afkøles.

Ælt det hakkede kød let sammen med finthakket løg, kapers, grofthakket, syltede rødbede, æggeblomme og krydderier. Brug fingrene.

Kartoflerne skæres i skiver og brases på en pande.

Form kødet til tykke hakkebøffer, der steges et par minutter på hver side i brunet smør. Evt længere, hvis de skal være gennemstegte.

Kog panden af med 5 dl kogevand fra kartoflerne, spæd til med piskefløde og giv den lidt kulør. Smag til med krydderier.

Server den til bøfferne sammen med brasede kartofler og grønneærter.

Kylling og forårsløg i wok (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kyllingefilet
 
Marinade: 
2 fedhvidløg
1 rød chilipeber
1 dl.Sojasauce
2 cm.ingefær
2 spsk.Limesaft
 
2 bdt.forårsløg
1 spsk.olivenolie
1.25 dl.hønsebouillon
 
Pynt: 
 Frisk koriander
 
Tilbehør: 
400 g.risnudler
 
Marinade:
Hak hvidløg, chili og ingefær fint, og bland det med de øvrige ingredienser til marinaden. Skær kyllingekødet i tynde strimler og hæld marinaden over kødet. Lad kødet trække, mens du renser forårsløgene og snitter den i 3 cm. Lange stykker på skrå.

Svits kødet af 2 gange i olie (gem marinaden) til det er næsten gennemstegt. Hold kødet varmt.

Svits forårsløg 1 minut (til de begynder at falde lidt sammen). Tilsæt kyllingestrimler og bouillon, og smag til med marinaden fra kyllingestrimlerne.

Server med nudler eller basmatris.

Skinkefrikasse med frisk kørvel, nye urter og asparges (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.skinketern 2 x 2 x 2 cm
0.5 tsk.salt
1 gulerod
1 løg
5 sort peberkorn
 vand
 
500 g.nye gulerødder
250 g.blomkål
250 g.grønne asparges
 
Sauce: 
30 g.smør
60 g.hvedemel
7.5 dl.kogevand
1 bdt.kørvel
 salt
 peber
 
Tilbehør  
1000 g.nye kartofter
 
Sæt skinketernene over i en gryde med koldt vand og giv dem et opkog. Hæld kødet op i et dørslag og skyl det i koldt vand. Sæt det over i en ren gryde med 2 l. kogende vand. Tilsæt salt, gulerod og løg i stykker samt hel peber. Lad kødet koge ved svag varme under låg i ca 60 minutter, til kødet er mørt.

Imens ordnes de nye urter:
Skrub gulerødderne, befri dem for top og del dem evt. i halve (hvis de er lange). Del blomkålen i buketter. Skær de nederste 1-2 cm af de grønne asparges, og skær dem i 5 cm lange stykker.

Kassér urterne i suppen og hæld suppen op i et målebæger.

Sauce:
Smelt smør i en gryde og rør melet i. Spæd med ¾ l suppe. Lad saucen koge igennem og si den over kødet. Tilsæt gulerødder, blomkål og lad retten koge ved svag varme under låg ca. 5 minutter. Tilsæt asparges og lad dem koge med i yderligere 5 minutter. Vend friskhakket kørvel i retten og smag til med salt og peber.

Servér med nye kogte kartofler.

Cuvettesteg i ovn (lørdag)

Antal personer: 6

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 g.cuvettesteg
 groft salt
 peber
 
Rids stegen i fedtet, gnid den med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Kom evt. vand, fint hakket løg og krydderier ved og sæt den i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Sæt evt. et termometer i stegen. Dæmp for varmen til 150 grader C. alm. ovn og lad stegen stå til termomeret viser 55-60 grader C (ca. 50 minutter) for rød.

Lad stegen hvile tildækket i ca. 20 minutter før den skæres i tynde skiver på tværs af kødtrådene.

Roastbeef sandwich (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.roastbeef kogt/stegt
 blandet salat
8 burgerboller
 
Dressing: 
100 g.tomatpure
150 g.løg
40 g.revet peberrod
1 spsk.gin
 salt
 peber
 
Dressing:
Løget hakkes meget fint og blandes med tomatpureen, smag til med revet peberrof og gin.

Rostbeefen skæres meget tyndt. Burgerbollerne flækkes og varmes.

Bollerne lægges sammen og servers.